Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nautilus33 - майстор
Как са ви доматите в оранжерията? При мен и комшията станаха високи, с доста листа, но или не връзват, или пък цвета е малко. Доста са вързали първи връз на около 1м от земята. Само два стръка, които са друг вид, са завързали доволно- отдолу до горе.
miroki - майстор
При мен до сега бяха добре, имам 5 та китка и ги отрязах отгоре. Избелват се доматите от първата. Но след оняденшната 38 градуса на вън, в оранжерията цял ден въртя вентилатора, а той тръгва на 41. Та може да падне цвета.
silent - майстор
чет юни 13, 2024 10:23 amnautilus33 написа:
Как са ви доматите в оранжерията? При мен и комшията станаха високи, с доста листа, но или не връзват, или пък цвета е малко. Доста са вързали първи връз на около 1м от земята. Само два стръка, които са друг вид, са завързали доволно- отдолу до горе.
Същата работа, ako бяха марули щях продавам на пазара. Високи са по 1,70+ само листа малко цвят почти никакъв завръз. Тези отвън нямат 50санта а са цъфнали тук таме.
kr1100 - майстор
чет юни 13, 2024 10:23 amnautilus33 написа:
Как са ви доматите в оранжерията? При мен и комшията станаха високи, с доста листа, но или не връзват, или пък цвета е малко. Доста са вързали първи връз на около 1м от земята.
Да не са много нагъсто насяти ?
Ножица нямаш ли ? 1 лист само под завръз. на ден до 3 клона с листа кастрене и меден препрат. Ножицата всеки ден я мий със спирт. И с Доматин съветване или тръскане на разстенията , но само , ако са сухи. ако са влажни от конденз не става с тръскането.
Като няма завръз до 1м постепенно се отървавай от листата надолу. няма полза отнемат хранителните вещества.

При мен има зачервяващи се. 1 път подхранвах с инжектора с калцинит, следващата седмица пак. Иначе 3 пъти пусках йод и борна киселина и 1 -2 пъти пръскане с борна киселина и листа и цветове.
Последна промяна от kr1100 на пет юни 14, 2024 2:11 pm, променено общо 1 път.
Svetoslavoff1 - майстор
Аз парник нямам, а навън засега са в отлично състояние. Да видим утре, дано не ги овършее някоя градушка, че нещо апокалиптични прогнози чета. Ако се размине, за Петровден ще бера от ранните.
Да сте чували, че Кабрио топ е спрян?
Andri01 - майстор
Това за орнажерията ли!? Аз на вънка вече имам зачервени. Топло е ислънчево?!
hidrazin - майстор
чет юни 13, 2024 8:03 pmAndri01 написа:
Аз на вънка вече имам зачервени. Топло е ислънчево?!
Я дай снимка...
:partyman:
Варненци ако не могат са пофаля с червени домати, кой друг?!
Даже могат ти го испеят.
hidrazin - майстор
чет юни 13, 2024 9:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
Даже могат ти го испеят.
Я сакам он да ми го изсвири...
:partyman:
miroki - майстор
При мен има вече червено. Някакъв неизвестен сорт подобие на рома и чери е. Но и ръгбита порозовяха. Албенгата избеля вече.
Прикачен файл:
viber_изображение_2024-06-13_22-46-03-740.jpg

Едно птиче ми го посади миналата година и взех семена. Навън всичко е ОК, понеже ги пръскам, но вътре не съм пръскал още и имат вече петна. Само дето не знам каква мана е това по листата? Питам за точките.
Прикачен файл:
viber_изображение_2024-06-13_22-45-10-333.jpg

За първа година 12 кофи кайсии събрах от една и има още малко.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: