• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg - майстор
Като всяко устройство енергийната система работи най добре в режим на постоянно натоварване и енергопроизводство. Зелената енергия с нейната непостоянност тотално разбъркват това. Ту ги има, ту ги нема, всеки порив на вятъра или всяко облаче променя производството. Затова все повече усилия отиват за балансиране. С обикновените електроцентрали нещата са много по прости и лесни. Много по лесно е да се балансират 200 отколкото 20000 непостоянни източника. Цената на баланса надхвърля в пъти цената на произведената енергия. И както се вижда не си заслужава.

Тея % не ги гледай толкова. Ток си имаме, но ни задължават да ги ползваме фецовете с приоритет.
Не само България, а целия свят няма нужда от тях. Просто по богатите държави ще го усетят по късно.
Киррил - специалист
съб юни 15, 2024 9:31 amivanovbg написа:

Тея % не ги гледай толкова. Ток си имаме, но ни задължават да ги ползваме фецовете с приоритет.
Не само България, а целия свят няма нужда от тях. Просто по богатите държави ще го усетят по късно.
Какво излиза - всичко дошло от ЕС като указания са гола вода и набутвания. Нали за ФЕЦ-овете беше тяхна "директива".
Сега е на ред ликвидиране на ТЕЦ-овете + подаряване ежемесечно на Украйна по 50 милиарда $ събрани от всички нас в ЕС..... и т.н.т. да не продължавам.
fbr - майстор
Няма значение от къде идва. Измислено от хора, които нямат хабер от енергетика, няма смисъл да търсим умисъл. Лошото е, че цели нации им уйдисват на акъла.
Киррил - специалист
пет юни 14, 2024 10:49 pmhidrazin написа:
Оказа се че енергетиката на България няма нужда от ВЕИ-та - соларна и вятърна електроенергия.
От 01.05.2024г има нова МЕТОДИКА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНИ НА БАЛАНСИРАЩАТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ- ЦЪЪЪК
Не ми стана ясно защо ФЕЦ-а трябва да плаща за цялото произведено количество за балансиране? Ако я спре ще плаща ли нещо, щом договорът се нарушава едностранно от другата страна? ФЕЦ-овете нямат ли декларирано средно производство примерно 1000 kW/h - сега : ако произведе по-малко ще плаща за не производство, а за над обявеното количество ще плаща за свръх производство?
gogo7777 - майстор
ФЕЦ-те няма да фалират. Просто ще се откачат от мрежата.
Схемата е проста. На откачените жици се свързва котлон, на който ще варят лютеница.....образно казано. Има още стотици вариянти.
:drinkers:
ivanovbg - майстор
съб юни 15, 2024 9:56 amfbr написа:
Няма значение от къде идва. Измислено от хора, които нямат хабер от енергетика, няма смисъл да търсим умисъл. Лошото е, че цели нации им уйдисват на акъла.
Има значение откъде идва, както има значение и кой го налага и защо. А е измислено от хора дето разбират от енергетика, но трябва да се съобразяват с нареждането от по горе.

Всичко идва от така нареченото глобално затопляне. Примерно на мен не ми пречи, но на всички богати и управляващи пречи. Какво ще се случи ако нивото на океаните се повиши с няколко метра? Голяма част от крайбрежната ивица и по специално курортите ще се окажат под вода. Кой губи от това? Еми те, като собственици на хотели, вили, къщи, ... , на първа линия. Ще ги загубят. Да не говорим, че почти задължително тези зелени сделки трябва да се финансират от банките чрез заеми, а кои са собственици и акционери на банките? Та вече е ясно защо тези наложени политики се възприемат от почти всички правителства на държавите. Дори и да нямат кой знае какъв ефект от тези мерки, по този начин си прехвърлят парите в други фондове, а всички негативи се прехвърлят върху останалите хора.

Защо не се садят дървета, а се садяха панели? Защо при доказано, че газта е много по екологична от бензина не се оптимизираха двг за работа на газ - както повечето мотокари, се направиха какви ли не доработки като ДПФ филтри, Адблута и тем подобни за да се ползват бензини и нафта? Отговора е в парите, а не в екологичността. Тези допълнения са много по скъпи и ще донесат много повече печалби за тях.

Та така аз виждам нещата.

Ей например днес четох че заради неприемането на хомосексуалността губим няколко милиарда финансиране всяка година. https://www-bgonair-bg.cdn.ampproject.o ... #webview=1
Киррил - специалист
съб юни 15, 2024 10:41 amgogo7777 написа:
ФЕЦ-те няма да фалират. Просто ще се откачат от мрежата.
Схемата е проста. На откачените жици се свързва котлон, на който ще варят лютеница.....образно казано. Има още стотици вариянти.
:drinkers:
Извинявай, бос съм по законодателството по тази тематика, но ми е интересно да узная, частните фецове могат ли да направят двустранни договори и да продават ток директно на частни субекти искащи да ползват техният ток като допълнение.
Примерно в съседният двор има 5-10 киловатов ФЕЦ, могат ли няколко къщи да се свържат с него и да му плащат тока на цена по която са се споразумели, така, че и двете страни да са доволни. Вечерно време да си ползват тока от централният доставчик за региона. Или да продава ток на Фирма..... Как стоят законодателно тези неща?
съб юни 15, 2024 10:54 amivanovbg написа:
..........
Ей например днес четох че заради неприемането на хомосексуалността губим няколко милиарда финансиране всяка година. https://www-bgonair-bg.cdn.ampproject.o ... #webview=1
Ужас..... не го знаех. Да живее ЕС!!! Мисля, че това са предполагаеми печалби, а не реални и статията е манипулативна да ни подтикне да ги възприемаме с широки обятия и свалени гащи.
Умрем за него!!!
silent - майстор
След цветущото обяснение на Хидрата за проблемното печено пили ще повлекат крак и птичарниците. :-D . Ще поживеем, ще видим, споменах няколко огромни соларни парка за десетки а може и повече милиони, които няма да останат непоискани, но малките ще готнесат както винаги е било и ще бъде за всичко.
шоп - майстор
съб юни 15, 2024 11:08 amКиррил написа:
но ми е интересно да узная, частните фецове могат ли да направят двустранни договори и да продават ток директно на частни субекти искащи да ползват техният ток като допълнение.
Примерно в съседният двор има 5-10 киловатов ФЕЦ, могат ли няколко къщи да се свържат с него и да му плащат тока на цена по която са се споразумели, така, че и двете страни да са доволни. Вечерно време да си ползват тока от централният доставчик за региона. Или да продава ток на Фирма..... Как стоят законодателно тези неща?
Няма шанс, това е акцизна стока. Всичко е измислено дребните да са извън играта.
lyubohar - майстор
Нищо не разбирам от фотоволтаици и вятърни централи.
Но разбирам какво ни приготвят.А даже и го провеждат-затриване производството на електроенергия и
условия за задоволяване само от внос!Искат да закрием въглищните централи-в същото време в Германия ги възобновяват.
А нас ни цакат!Вчера четох,че спират 5 блок за уж планови ремонти.А интересно,че съвпада със смененото ядрено гориво?!
За това,че трябва ние да си го съхраняваме няма да коментирам!!!
Изобщо като ликвидират и енергетиката за България всичко приключва!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: