• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
съб юни 15, 2024 11:42 amlyubohar написа:

А нас ни цакат!Вчера четох,че спират 5 блок за уж планови ремонти.А интересно,че съвпада със смененото ядрено гориво?!
Смениха горивото на 6-ти блок. Той си работи.
ivanovbg - майстор
съб юни 15, 2024 11:59 amESPACE написа:

А нас ни цакат!Вчера четох,че спират 5 блок за уж планови ремонти.А интересно,че съвпада със смененото ядрено гориво?!
Точно обратното. Пети заредиха, а шести спират.
Киррил - специалист
....
За това,че трябва ние да си го съхраняваме няма да коментирам!!!
Изобщо като ликвидират и енергетиката за България всичко приключва!
Бях писал в групата за 5-6 блок на АЕЦ, но ме оплюха и казаха, че там всичко е цветя и рози. Никакви проблеми - пей сърце. Та спя спокойно и не сънувам режим на тока или толкова скъп, че трудно 60% от населението да си го позволи. :rock: :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз пък си мислех, че някои големи хора, са им финансирани проектите, нищо нямат да изплащат и колкото-толкова. Сиреч, мисля си, че някакви малки сладури както обикновено духат... Четох само баш началото на темата, извинете ме
А! И да не си мислите че само вие сме прецакани, преди години, в Калифорния, ми обясняваха колко много е скъпо, чак неудобно на обикновен среден* американец, да си сложи на покрив фотоволтаик. Много пари за обследване , проект и разрешителни, за лично ползване!!! наще още не са ги стигнали, американците, по дране на кожи, добре сме си. А! Пак там, не е разрешено да си туриш цистерна под капчука, защото това, молим ви са, нарушавало естествения тек на нещата

* средния американец е богат по нашите стандарти, сиреч изплатил ипотека, децата завършили колеж и той не само, че има отпуск, ми го прекарва в Европа...
Последна промяна от n_a на съб юни 15, 2024 12:17 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
съб юни 15, 2024 11:28 amшоп написа:

Няма шанс, това е акцизна стока. Всичко е измислено дребните да са извън играта.
Стока е, когато продаваш. :wink:
ESPACE - майстор
съб юни 15, 2024 12:04 pmivanovbg написа:
съб юни 15, 2024 11:59 amESPACE написа:

Точно обратното. Пети заредиха, а шести спират.
Все тая, не врат ами шия. Съвпадало било със смяна на горивото, търси се теле под вола.
MamaMy - майстор
Е те сега вече всички частни централки удариха кьоравото. Всички ще си направят станции за зареждане на електромобили. Така хем ще стане доста гъста мрежа от станции, хем държавата няма да похарчи 1ст. за това. Вярно, че при хубаво време ще зареждат само през деня. При лошо време ще се търсят денонощните станции под перките. Ако пък всеки собственик на ФЕЦ си купи електричка, ще може да компенсира липсата на клиенти като пълни собствена батерия. Ето ти го ръчния баланс.

Съвсем лесно ще регулират пазара. Примерно зареждане от 6 до 17 часа е 0,50ст/Кват, а от 17 до 6 е 1,50лв/Кват.
Киррил - специалист
Защо никъде в НЕТ-а не срещам отзиви касаещи промяната на МЕТОДИКА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНИ НА БАЛАНСИРАЩАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ и как ще засегне населението? Никакви коментари, сякаш никой не го касае, или нещата не стоят така, както ги е написал Хидрата? Не се съмнявам в неговата компетентност по темата, ама такова мълчание.... :? Нещо смърди, но не се е размирисало още добре!
Становище на АСЕП относно проект на Методика за определяне на цени на балансиращата електрическа енергия
https://asep.bg/становище-на-асеп-относно-проект-на-ме/

https://www.bpva.org/actual/stanovishte ... a-energiya

Цените за балансираща енергия у нас през май са екстремни и ще доведат до проблеми в системата, алармират търговци на ток
https://www.bta.bg/bg/news/economy/6902 ... ovedat-do-
Последна промяна от Киррил на съб юни 15, 2024 12:48 pm, променено общо 1 път.
stoy@n - специалист
Киррил написа:
Защо никъде в НЕТ-а не срещам отзиви касаещи промяната на МЕТОДИКА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНИ НА БАЛАНСИРАЩАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ и как ще засегне населението?....
..Нещо смърди, но не се е размирисало още добре!...
Защото зелената сделка стана жълта и започна да понамирисва. Тепърва предстоят изненадите за обикновенния потребител.
lyubohar - майстор
"В реактора на 5-и блок бяха заредени 43 касети, произведени от американската компания „Уестингхаус“. Горивото на „Устингхаус“, с което беше зареден 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, е престояло 4 г. в Чехия, която е отказала да го използва заради проблеми при употребата му."

Освен всичко друго с това гориво блока няма да работи на 100% мощност.

А иначе тук явно много хора са доволни от състоянието на държавата ни!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: