• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Киррил - специалист
След влизане на новите правила до 1-2 години, сигурно ще трябва да имаме нещо подобно в дома.
https://smarthomesys.eu/продукти/смарт- ... -до-1500а/

Нямам представа колко неща влизат в общата сметка, но май всичко ще стврува около 1000 лв.... за един "умен" електромер.
Цена HomeBase: 741 лв. + Цена Powersense монофазен 1x80A : 258 лв.
Предлага ли се подобно на по-поносимна цена?
Смяташ, че ще е задължително?
А какво привлече вниманието ти?
Изглежда много смарт?
Предлага се. Сигурен ли си, че ти е необходим?
Обсъждали сме. Може да потърсиш.
gogo7777 - майстор
Кирето е голема паника и глашатай
:)
Киррил - специалист
съб юни 15, 2024 1:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Смяташ, че ще е задължително?
А какво привлече вниманието ти?
Изглежда много смарт?
Предлага се. Сигурен ли си, че ти е необходим?
Обсъждали сме. Може да потърсиш.
Разгледах темите в които той присъства, но те нямаха поне за мен (може да не съм попаднал на точната) специфично домашно предназначение.
Имам в предвид:
1. Не казвам, че ще са задължителни.
2. Как без подобен уред ще мога да си следя почасово, седмично, месечно потреблението, ако искат да заявявам прогнозни киловати?
Нямам представа какви ще са изискванията на дружествата от които ще получавам ток, но дали в минимален срок ще мога въз основа на спомени и предположения, ще мога да измъдя, кога какъв ток средно съм ползвал, за да търся доставчик отговарящ на моите предпочитания.
Не съм тръгнал още утре да купувам подобно чудо, но си мисля, че поне една година време ще е необходимо да се прави мониторинг и осредняване на данните, за да се получи ориентировъчна представа по часове на денонощието и месеци.
С него бих контролирал сега поставеният електромер, може би ще ми сигнализира, ако надхвърля някакви зададени параметри и ще мога да реагирам. Информацията предполагам ще може да се записва във файлове по години, и кой знае какви други функции. Бих искал да не се ползват разни облаци за целта, а всичко да е на диска на компютъра.
Бос съм в тази област и за това питам, какво трябва да притежава подобен уред, на каква приемлива цена може да се закупи, имат ли след гаранционно обслужване при такава висока цена и кой с каквато друга информация може да помогне.
Ако темата не ви е интересна подминете, може би не си струва да се дискутира - още е рано за подобни джаджи или са глупости.
Гледайки какви рунгели влизат сега в парламента, нищо чудно след месец да приемат - давайте сега да ги въвеждаме - на кой му пука за населението, ако трябва да му се съдерат още 2-3 кожи.

п.с.
Ако някъде във форума вече има подобна информация, моля да ме насочите към нея.
Ал_ - специалист
Точно това същото, ако не е на поне 3 пъти по-ниска цена при китайците, пък на.
Моите пилета ток не ги касае, това не им пречи да си живеят смарт :-D
Прикачен файл:
IMG_0344.png

Е, нямат енергомонитор, но на всеки уред отделен да добавя - ще е по 15-на лв.

Киррил, само tuya, shelly и smart да напишеш в търсачката, и предполагам ще ти излезе доста материал за четене.
Конкретно за това устройство, за което питаш - в този му вид за мен е абсолютно безполезно, а оттам и ненужно, мисля че Трифон ти казва същото
Поръчай си едно две такива, свържи ги към някой уред, поиграй си с тях и си прецени дали и как могат да са ти полезни, вместо да се дертиш за нероден Петко
Трябва ти монитор значи.
През април 22ра съм монтирал смарт Шели електромер, поради същата причина- мониторинг.
Препоръчвам го.
Отличен мониторинг с наличие фотоволтаична инсталация.
Анализът ми каза, че нямам нужда от такава.
iliya_i - майстор
съб юни 15, 2024 1:16 pmКиррил написа:
След влизане на новите правила до 1-2 години, сигурно ще трябва да имаме нещо подобно в дома.
https://smarthomesys.eu/продукти/смарт- ... -до-1500а/

Нямам представа колко неща влизат в общата сметка, но май всичко ще стврува около 1000 лв.... за един "умен" електромер.
Цена HomeBase: 741 лв. + Цена Powersense монофазен 1x80A : 258 лв.
Хич не ми пука за цената.
Преди около 20 години Е-ОН ми върнаха МОЯ електромер (електродинамичен, с механични броячи) и си сложиха техен белектронен.
Сега ако искат да си сложат техен и за 5000 лева.

ПП: А това чудо дето си открил има ли метрологични сертификати или е само за любители на SMART джаджи (както и Шели-то)?
hidrazin - майстор
съб юни 15, 2024 1:16 pmКиррил написа:
И за къв чеп ти е?
Не се плашокай от онова дето писах за печенето на полето.
Направих го за да мога образно да покажа какво се случва в момента с балансирането и търговците на енергия.
Естествено и рефлектирането върху ВЕИ производителите.
НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН търговец да сключи договор с например 200 000 битови клиента и те да му дават график почасово...
Да не говорим че вече графика не е почасов а на 15 минути.
И той да ги обработи всичките тия и да търгува на борсата... :-D
Ще има някакви стандартни товарови профили и ще трябва да си избираш.
Но каквото и да избереш КЛАНЕТО ще голямо а косенето на ниво колелетата на краката.
Само да "отпуснат" юздите на битовите клиенти и ще настане безконтролна сеч... :lol:
Между другото всяко ЕРП има товарови графици на клиентите си но ... искат кинти за тях.
Имат поне на повечето...
:partyman:
P.S. Иначе имам си 1-2 такива но не мисля че ще се наложи да ги използвам.
Имат и безплатен софтуер ама не са много достъпни ценово.
Все пак имат много повече възможности не само от ония тУи, мУи ... ами и от електромерите.
И не са базирани на тъпи облаци...

Andri01 - майстор
" Иначе имам си 1-2 такива но не мисля че ще се наложи да ги използвам." Елементарна ЛЪЖА!
В чекмеджето с въгленовите електроди,нали?? Не мога да разбера: хора ,претендиращи за акъл, как му се връзват на този тъп фатмак. Ами отвореjе Google и прочететe,това което ви интересува. Слепи ли сте,че този тъпчо отваря нета, копира и се прави на умен. Има завършен само и единствено 1-месечен курс по ел. инсталации в Казанлък!! Един колега/ който се отказа заради него да пише/ беше казал: " Нашия "интелеигентен" Google!! Палячо ама "всезнаещ"!! :lol: :lol:

[Mod.Edit] Потребителият получи предупреждение за това мнение
hidrazin - майстор
съб юни 15, 2024 10:48 pmAndri01 написа:
...
Здравей нешастник. Пак ли си пил нелегална, метанолова ракия с мезе зелен хайвер от 3 кинта за 150 грама?
Даже не знам как се гледаш в огледалото.
На твое място ... Забележи формата на цевта... :lol:

Прикачен файл:
ДУМ.jpg

Все съм виждал тъпанари, амаааа... :?
:partyman:

[Mod.Edit] Потребителият получи предупреждение за това мнение
  • 1
  • 2

Тема "Дайте мнение за този домашен СМАРТ ЕЛЕКТРОМЕР ENERGOMONITOR." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: