• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
hidrazin - майстор
Прикачен файл:
Дъвки.jpg

:partyman:
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
gogo7777 - майстор
Ауууу.....цяла пачка имах. Голямо ботатство беше тогава.
....още помня въпроса: "Имаш ли повтарящи се"
:)
hidrazin - майстор
пет юни 14, 2024 8:25 pmgogo7777 написа:
Ауууу.....цяла пачка имах. Голямо ботатство беше тогава.
....още помня въпроса: "Имаш ли повтарящи се"
:)
И аз имах над 150 броя ... докато не ми дойдоха на гости братовчедите от София... :)
Повече не ги намерих.
MamaMy - майстор
пет юни 14, 2024 9:41 pmhidrazin написа:
И аз имах над 150 броя ... докато не ми дойдоха на гости братовчедите от София... :)
Повече не ги намерих.
Горките братовчеди! Къде ли са изчезнали сред картинките? :lol:
hidrazin - майстор
пет юни 14, 2024 9:52 pmMamaMy написа:
Горките братовчеди! Къде ли са изчезнали сред картинките?
Как къде бре? Гледахме две прасета. А те ядяха здраво... :lol:
Мани ама щом още го помня... една от детските ми радости, и не само на мен.
Лошото е че бяха двама братовчеда и една бра'тчедка.
Никого конкретно не мога да обвиня, защото не знам кой точно (бра'тчедката едва ли).
Но пък общото беше че са от Шопландия. Е, кажи ми сега как да харесвам шопландците?
И chapara е много готин ама май ми се мръщи точно за това... :?
Ма как да ги обичам като съм закърмен с тая омраза бре? :lol:
P.S. Продавам си омразата към Шопландия и шопландците срещу пълен комплект картинки от дъвки Bi-Bip (не Turbo ! ) :-D
BLUEPUPIL - майстор
пет юни 14, 2024 11:07 pmhidrazin написа:
Ма как да ги обичам като съм закърмен с тая омраза бре?
P.S. Продавам си омразата =====
Над 60 страници ръсиш омраза.
Бан и да те няма!

Демонстрираш краден софтуер и си долен лъжец, защото:
1..Лъжеш за WAGO 222
чет юни 13, 2024 11:47 pmBLUEPUPIL написа:
Когато аз съм купувал кашони WAGO с
UL сертификат в US, куку още не беше
чувал за тях.
Как така си чувал за тях и си работил с тях, като не знаеш, че НЕ стават за 4мм2, едножичен проводник?

2..Лъжеш за металното гофре
Зелени, Еко, Вегани и пр. са категорични, че искат ел. кабелите в къщата им да са в метални тръби или метално гофре с цел намаляване до възможния миниум, на ел. магнитните излъчвания на ел. кабелите.
СЗО- за ел. магнитните излъчвания на ел. кабелите- "possibly carcinogenic to humans".

3..Лъжеш за радиуса на огъване на кабелите
Аргумента, че стари кабели са огънати със сравнително малки радиуси и още си работят безпроблемно не върви, защото вече е забранено добавянето на определени субстанции в изолацията и тя се компрометира при радиус на огъване по-малък от декларирания от производителя (съгласно EN, DIN, VDE). Това налага спазване на радиуса на огъване на кабелите и то не само по кабелното ‘трасе’, но и в разклонителите кутии, което пък от своя страна води до необходимостта от използването на сравнително големи разклонителни кутии.

4..Лъжеш за медта
При механично натоварване над определени граници в медния проводник настъпват нежелани процеси. Затова се изисква кабелите да са с такава дължина, позволяваща изрязване на частта от проводниците, ангажирана в старата връзка и реализиране на повторна (нова) връзка, което пък отново предполага използването на сравнително големи разклонителни кутии.

5..Лъжеш Мечо Пух

:wink:

Правиш ел. инсталации тип края на 80-те с добавка на някоя мУдерна джаджа от най-евтините серии на Schneider Electric да хваща окото.
Трябва да се осъвремениш, защото си извън ел. нормите и наредбите и най-вече ощетяваш хората, които ти плащат да направиш, безопасна, безвредна и лесна за поддържане и експлоатация ел. инсталация.

Сега, бЕгай да майсториш ел. инсталацията на Мечо Пух, че то горкото мече съвсем се обърка от твоите ел. глупости. Какво да си купи, шнур кабел или проводник? Едножичен или многожичен? Едножилен или многожилен?
Гофре или тръба, които какви да са, PVC или метални? Разклонителните кутии какви да са, горими PVC или метални? Връзките в тях какви да са, с болтчета, с лостов механизъм, с PUSH-IN, с усукване с клещи или с извънземните IDC, при които проводникът остава с изолация?
Въййййййййййй!
Марш да те няма от темата и форума.
От тия малки разклонителни кутийки получи комплекс за малоценност. И караш всички да участваме в твоите безкрайно отегчителни терапевтични сесии. Те, терапиите ти са като ел. инсталациите, които правиш, изостанали са с 30-40 години. Сменяй го тоя терапевт (терапевтка), че на всички вече им се гади от липсата ти на напредък, която води до безкрайно неприятните ти изблици на липсващо познание и на деградирал и брутализиран изказ.
Ауууууууу, каква ел. драма!

Прикачен файл:
Q.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Последна промяна от BLUEPUPIL на съб юни 15, 2024 4:35 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
съб юни 15, 2024 4:16 pmBLUEPUPIL написа:
...
Изчезни бе глупак. Днес нямам време за теб.
Аре чупката при мама да те нашляпа...
BLUEPUPIL - майстор
съб юни 15, 2024 4:35 pmhidrazin написа:
Днес нямам време за теб.
Нали знаеш, че те няма!
:lol:
gogo7777 - майстор
BLUE TECHNOLOGY са световно известни. Срещал съм ги по чертежите на метални конструкции....
:drinkers:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "спам - Как да си направя ел. инсталацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: