• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
Ами под натиск на новите ни"приятели"!Не е ли ясно.
Също като самолетите на хартия.Че и платихме още 8 пак на хартия.
А можехме да имаме вече Грипени!Не,че имам някакви предпочитания.
Никой никъде не купува по този начин.Само ние!!!
И то заради продажниците,които ни "управляват"!!!
шоп - майстор
Един приятел скоро купи 200 полиаморфни панела х 12 лв бройката за да си загради една овошна градина. Вика, че те са по ефтини от поцинкованата ламарина и мрежата.
Засега не ги е връзвал към помпен контролер за да му изпомпват вода за поливане на градината, макар, че има доста панели с изложение изток-запад и малко чист юг.

Като гледам как вървят нещата ще има стотици хиляди поли и монокристални панели 2ра ръка на цената на засенчваща мрежа:-))))))))))))))
ESPACE - майстор
нед юни 16, 2024 12:56 pmlyubohar написа:
Никой никъде не купува по този начин.Само ние!!!
Хайде пак празни приказки. Всички чакат, явно има защо да имат толкова поръчки. Плаща ли ти някой да тиражираш тия глупости или ти идва отвътре?
Ако ги бяха произвели и ги бяхме получили щеше да има вой, че няма кой да ги пилотира.
hidrazin - майстор
Пребоядисания Матросов па се метна на амбразурата... :lol:
:partyman:
P.S. Сорри за оффтопа...
Ама темата все пак е за ВЕИ-тата. Като има някакво развитие, ще пиша.
Вчера и днес много от фотоволтаиците се изключиха поради нулевите цени.
Поне да не плащат такса пренос.
И въпреки това дори в момента, 18:30 фотоволтаиците произвеждат близо 35% от цялата електроенергия в БГ.
lyubohar - майстор
ESPACE
Първо-не сме пили заедно та да си говорим на ти!Явно толкова Ви е ценза и образованието.
И второ-това,което казвам са общоизвестни факти.Няма и грам измислици.
Същото и с мощността на 5 блок-тя е 1100 мегавата.Дори да работи на 1060 пак си е по малко от 100%.
Освен официалните пробити медии трябва да се слушат и други-не купени!
ESPACE - майстор
нед юни 16, 2024 6:43 pmlyubohar написа:
Същото и с мощността на 5 блок-тя е 1100 мегавата.Дори да работи на 1060 пак си е по малко от 100%.
Бях дал линк да четеш, но явно не ти е силата в четенето с разбиране. 1100 ама в някоя паралелна вселена.
gogo7777 - майстор
Любо, колко е 100% на генератора?
grizan1980 - специалист
съб юни 15, 2024 4:49 pmESPACE написа:
съб юни 15, 2024 1:05 pmlyubohar написа:
Освен всичко друго с това гориво блока няма да работи на 100% мощност.
Едно си баба знае, едно си баба бае. Пак глупости и опорки. Прочети това четиво, интересно е
http://atominfo.bg/?p=6183. Там пише при какви условия блока работи с надпроектна мощност и защо.
В момента 5-ти блок работи с 1016,5MW. Ама не, нямало да работи на 100%, нямало начин.

Горивото било престояло 4г., мале страшна работа. Сигурно е изветряло и блока нямало да работи на 100%. Новина масово публикувана от проруски медии дето газ пикаят че отсвирихме могучая, а мурзилажа тук кълве като шарани на гола кука.
Аз съм убеден че горивото е ребрандирано от оригиналния източник.....
hidrazin - майстор

Идат шокиращи цени на тока

Екстремните цени за балансиране на енергията за месец май застрашават финансовата сигурност на пазара и на енергосистемата
Май има и друго - както винаги нещата не са само черни и бели а има и сиво...
На човек веднага се набиват две очевадни причини:
1-ва "Отмъщение" че стригането на оФцете/народонаселението се отложи с една година (изхвърлянето на битовите потребители на пазара за да бъдат яко стригани).
2-ра Акумулиране/събиране на пари за Уестингаус. Не само за горивото за АЕЦ, ами и за новия реактор който я получим работещ, я не - по-скоро НЕ.
Но пък със сигурност ще платим (дори не работещ) и почти сигурно на цена В ПЪТИ от договореното.
На практика доказано... Жална ни Стоичков (мамата)... :lol:
:partyman:
P.S.
пон юни 17, 2024 8:16 amgrizan1980 написа:
Аз съм убеден че горивото е ребрандирано от оригиналния източник.....
Има нещо такова. Не баш но има.
Виж кой произвежда горивото на Уестингаус в Швеция и имало ли е някакви допирни точки с ТВЕЛ :)
radius - майстор
Любо, извинявай, ама да пишеш в някакъв форум дето 50 % от юзърите се псуват и да чакаш да ти говорят на вие, е като да идеш на първия си работен ден като общак с фрак и папийонка. :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: