• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
Ако това което прати хидрата с цени от 7-8лв за киловат се прехвърли на крайния потребител то по евтино ще е да караме на 10тина панела и генератор или само на генератор с цена от 1,5лв за киловат.
hidrazin - майстор
пон юни 17, 2024 11:16 pmsilent написа:
Ако това което прати хидрата с цени от 7-8лв за киловат се прехвърли на крайния потребител ...
И да не съм голословен - цените за небаланс на въпросната дата.
Отчетете факта че това са голи.чисти цени, от борсата.
Докато стигнат клиента се умножават двойно.
Вижте ся, един ден мое да се "преглътне" ... но това създава ПРЕЦЕДЕНТ и нищо вече няма да пречи да се повтаря регулярно.
Може да е било "случайност", може да е било проба дали ще мине... :? :-D

Прикачен файл:
Цени.jpg

пон юни 17, 2024 11:16 pmsilent написа:
... то по евтино ще е да караме на 10тина панела ...
Това как? Ами гледаме че някой не го е "досрамяло" да поиска и получи цена от 6 лева и 34 стнки за киловат-час.
Какво пречи на данъчни, НАП ... да минат и да ти опишат панелите и да ти шибнат такса/данък? :)
На квадрат. Па ти после върви обяснявай колко произвеждаш, колко ползваш и дали въобще работят...
Нещо като при автомобилите - ползваш, не ползваш, и колко ползваш ама ... плащаш.
:partyman:
P.S.
ЕС ни наложи квоти за зелена енергия които трябваше да изпълним а ние преизпълнихме години преди сроковете.
ЕС ни затвори блокове на АЕЦ-а които още можеше да работят.
ЕС иска да си спрем въглищните централи и това се случва.
ЕС ни хвърля на кучетата и ни глобява яко защото сме изпълнили и преизпълнили нейните указния, срокове и норми.
P.S.2 НЯМА нищо по-лошо от слънчевото време
На белгиеца Робер от град Льовен му премигвали ламБите и не можел да си стопли манджата заради ... България. Ми да го е...а в тъпия белгиец.
Да беше си пуснал китайското фенерче и да си беше стоплил манджата на газовия котлон с руски газ.
Той за мен не мисли. Аз ли да мисля за него? :lol:
lyubohar - майстор
пон юни 17, 2024 10:56 pmradius написа:
Любо, извинявай, ама да пишеш в някакъв форум дето 50 % от юзърите се псуват и да чакаш да ти говорят на вие, е като да идеш на първия си работен ден като общак с фрак и папийонка. :lol:
Да де,и аз се навирам там където не ми е мястото!
Явно на тези дето ме псуват им харесва скапаната ни държава!
brum - майстор
В случая със свръхпроизводство го отнася тоя дето е инвестирал във ФЕЦове. Да мрънка, да не мрънка - всяка инвестиция си е риск.

И инвеститора да яхва следващата вълна - ПАВЕЦ-ите. Зелено бъдеще може, ама само със голяма и зелена батерия. Пък такава за момента нямаме.

Хидразине, данъци на тия с панелите се надявам да не сложат. Ама цените на нощният ток като нищо ще подминат тези на дневният.
hidrazin - майстор
вт юни 18, 2024 10:08 ambrum написа:
В случая със свръхпроизводство го отнася тоя дето е инвестирал във ФЕЦове. Да мрънка, да не мрънка - всяка инвестиция си е риск.
О, напълно съгласен. Само дето енергетиката на една държава си е работа на държавата.
Когато тя допусне частника, то тя трябва да осигури регулации. Примерно квоти.
Нищо такова няма у нас и строителството на ВЕИ-та реално е безконтролно.
И тези неща съм ги писал преди 11 години 5 дена - ЦЪЪЪЪЪК
:lol: Явно и тогава боба ми, оня шарения е бил добра реколта и много точно съм предсказал.

И инвеститора да яхва следващата вълна - ПАВЕЦ-ите.
Да ама нещо се опъват...
Без желаещи да ремонтират ПАВЕЦ „Чаира“
И нормално, след като целенасочено го унищожиха за да приберат едни комисионни.
Тиквата си мислеше че там е като с асфалта - ще приберем едни пари а то ще си работи, няма проблем.
Хидразине, данъци на тия с панелите се надявам да не сложат. Ама цените на нощният ток като нищо ще подминат тези на дневният.
Че какво им пречи? Електроенергията е акцизна стока - също като алкохола, тютюна, горивата...
До скоро НАП питаха търговците на електроенергия къде им е ... данъчния склад! :lol:
Относно нощния ток - след като изхвърлят оФцете на пазара, такъв няма да има.
Или ще го предлагат много малко търговци но не е ядно на каква цена. Като нищо и по-висока.
Старият вожд Омекнал плавник всяка вечер пали свещичка за здравето ти.
brum - майстор
вт юни 18, 2024 10:56 amhidrazin написа:
Че какво им пречи? Електроенергията е акцизна стока - също като алкохола, тютюна, горивата...
Като се замисля те сложиха на ракият. Няма да се учудя и на слънцето да сложат. А ФЕЦ-а не е като ракията да я вариш в мазето и я криеш...
B0bi - специалист
Що пък не - ще измислим светловоди и - право в мазето :cool:
шоп - майстор
вт юни 18, 2024 1:32 pmbrum написа:
Като се замисля те сложиха на ракият. Няма да се учудя и на слънцето да сложат. А ФЕЦ-а не е като ракията да я вариш в мазето и я криеш...
Първо подземната вода, после и слънцето :-)))

Очаквам го:-)

П.П. дано не започнем да слагаме много перки, че и данък въздух дишане ще има:-) :idea:
Както има норми за емисиите от промишленост, автомобили и др., така ще стане и на калпак.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: