Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
trevora - специалист
За Коледа си купихме елхичка ,жива в саксия.Сега искам да си я засея пред кооперацията в която живея,в градината.Кога е най-подходящото време за това и как точно трябва да я засадя.Нямам никаква представа ,ако може по-подробно.Много Ви благодаря! :)
evdoki - специалист
пролетта е най-добрия сезон за иглолистните дървета. в местното лесничейство тогава се правят програми по залесяване и от тях зная, че това е най-добрия сезон за залесяване. Първо трябва да са минали големите студове и след това да има достатъчно влага за да се прихване. Аз съм го правил към края на март и е успешно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Първо я засуши и аклиматизирай!
doc_bg - напреднал
Става през февруари, така че е напълно възможно вече да се засади. Трябва почвата да не е замръзнала, изкопава се достатъчно голяма дупка с аванс поне по 20 см във всяка посока и се засява без да се разрушава кореновата бала. Добре да се постави малко органичен тор. За прихващането не е толкова важно да е топло навън, а дръвчето да не е стояло прекалено дълго в топла стая и без да бъде поливано.
Сполучливо съм засадил вече 2 две коледни дръвчета, като първия път мина година преди дървото да пусне нови иглички.
Успех!
trevora - специалист
Забравила съм да пиша,че дръвчето не е внасяно в помещение.Беше украсено на терасата и сега е там.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
trevora написа:
Забравила съм да пиша,че дръвчето не е внасяно в помещение.Беше украсено на терасата и сега е там.

Излиза че си забравила най-важното . Засавдайки го само ще му ушириш просранството. Няма студ, няма шок. Веднага мовеш да го направиш. :)

Тема "Засаждане на елхичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: