Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
чет юни 20, 2024 8:15 pmkr1100 написа:
чет юни 20, 2024 9:06 ammiroki написа:
Ще ида в терснаб, но го търся в нета да го видя.
Не знам откъде ще идваш.
От центъра - по крайезерния път, на последното кръгово в дясно ккъм Метро .На 1 вата отбивка в дясно с разделителна градинка в средата , и пак в дясно до бариерата и веднага в ляво в халето до бариерата.
От посока от Метро надолу към крайзерния път - преди последното кръгово на крайезерния в ляво с разделителна градинка в средата.
От посока Практикер /Хоме Макс след кръговото под Практикер не завиваш към Топливо , а продължаваш надолу посока езерото, десен завой и само направо. Подминаваш Строймаркета , направо и след 2 завоя слизаш надолу. Не завиваш надясно към ул.Ат.Москов на с лек ляв завой си до бариерата.
Сегашното име/ от много отдавна / е Варна Комерс . Повечето го знаят като Терснаб.
Благодаря. Терснаб го знам. Имах един познат там в Техноринг. И златното съкровище е там, че пътя остана ей тъй недовършен със завои.
Мулча исках да видя. Да знам какво да търся.
Мисля на лозичките от двете страни по 1 м да сложа. Че с този маркуч за капковото не става за копане.
После дали ще може да се дръпне след година да сложа коловете за лозе. Или да не бързам още да го слагам?
kr1100 - майстор
чет юни 20, 2024 9:25 pmmiroki написа:
...Благодаря. Терснаб го знам. Имах един познат там в Техноринг. И златното съкровище е там, че пътя остана ей тъй недовършен със завои.
Мулча исках да видя. Да знам какво да търся.
Мисля на лозичките от двете страни по 1 м да сложа. Че с този маркуч за капковото не става за копане.
После дали ще може да се дръпне след година да сложа коловете за лозе. Или да не бързам още да го слагам?
Зл.съкровище /дупката/ беше на около 100м от офиса-началото на пътеката към адм. сграда.
На малините съм така -от 2 те страни мулч, а посредата маркуча и малините.И да поникне трева в междината от няма и 5 см не е проблем да се оскуби.Имам забити колове и от 4-5 години се каня да опъна телове , ама ....
miroki - майстор
Да, имаме си го отдавна, за това сложих комарници на оранжерията. И жълтите лепенки помагат. Преди 4-5 години още, сега малко по-малко е сякаш.
nautilus33 - майстор
ср юни 19, 2024 9:37 pmkr1100 написа:
ср юни 19, 2024 10:06 amnautilus33 написа:
Някой има ли представа дали сегашната Наса Таф е същата както предишната, т.е. Наса 360СЛ
Има разлика в състава , но върши работа. Използвам Таф / 3 ма взехме 20 л тубище/.
По-слабо действие ли има? Или нямаш наблюдения?
kr1100 - майстор
пет юни 21, 2024 10:57 amnautilus33 написа:
ср юни 19, 2024 10:06 amnautilus33 написа:
Някой има ли представа дали сегашната Наса Таф е същата както предишната, т.е. Наса 360СЛ
Има разлика в състава , но върши работа. Използвам Таф / 3 ма взехме 20 л тубище/.
Не съм забелязал разлика , а си за цена 12 лв/л как да не вземем ортаците 20л туба?
Мори тревата като само Наса-та. Наса няма откъде да намериш - спряна е поне преди 3г., май 4 г.
kr1100 - майстор
пет юни 21, 2024 6:45 amvlax написа:
https://telegraph.bg/telegraphplus/novi ... han-418241
:partyman:
Спокойно - запасил съм се Нийм :roll:
По Варна се появява след средата на август / тази година може и по-рано заради по-топлата зима/
miroki - майстор
пет юни 21, 2024 7:29 pmkr1100 написа:
пет юни 21, 2024 10:57 amnautilus33 написа:

Не съм забелязал разлика , а си за цена 12 лв/л как да не вземем ортаците 20л туба?
Мори тревата като само Наса-та. Наса няма откъде да намериш - спряна е поне преди 3г., май 4 г.
Наскоро имаше 18 лв до Пловдив. Във Варна един колега купи за 23 лв на промоция от 30.
miroki - майстор
При мен и външните домати почват да боледуват. Иначе набрах кило, две ръгбита и албенга. И после ги напръсках.
Кафявите петна не искат да се махат. Плода е добре.
Чесъна всичкия изяден от кучето. Сега почва патладжана. До патладжана на 1 метър има бръмчилка срещу сляпо куче. На картофите не посегна. Чак съм изненадан.
miroki - майстор
Те били повече килограми :)
Ръгбитата и дребните няма ги тегля.

Прикачен файл

IMG-97f9ff8e3cccba2ab3de2a859e89b06e-V.jpg
IMG-97f9ff8e3cccba2ab3de2a859e89b06e-V.jpg (86.4 KиБ) Видяна 603 пъти

Прикачен файл

IMG-750cdfe14d38edbd0744ec9d22f4781b-V.jpg
IMG-750cdfe14d38edbd0744ec9d22f4781b-V.jpg (76.39 KиБ) Видяна 603 пъти

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: