• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
пет юни 21, 2024 11:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Подозирам тлъстелин и неговият повелител.
? Па и е късно... Не ми се фърля боб. От шарения...
:partyman:
Добре де, да улесним боба- червеите рупат ли долари?
hidrazin - майстор
Балиги... :? Може би с подходящите подправки?
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Кой чел - чел, новина в неделя http://www.vesti.bg/bulgaria/tech-na-ra ... ta-6201840 “За мен е невъзможно да изчистят всичко. При следващото отваряне на херметичния обем, вероятно при презареждането през есента, ще има навсякъде следи от корозия”, каза Георги Касчиев. В бъдеще ще има случаи на внезапни изключвания на датчици, прекъсвания на кабели..."
емовлаха - специалист
съб юни 22, 2024 8:47 amn_a написа:
Кой чел - чел, новина в неделя
Така ще е за в бъдеще, пъзела се реди и нещата се наместват
DundyTheCroc - майстор
Тъкмо го четох и аз това, преди новината беше за някакъв малък, известен от преди това теч, а сега 30 кубика радиоактивна вода.
Киррил - специалист
съб юни 22, 2024 8:47 amn_a написа:
Кой чел - чел, новина в неделя http://www.vesti.bg/bulgaria/tech-na-ra ... ta-6201840 “За мен е невъзможно да изчистят всичко. При следващото отваряне на херметичния обем, вероятно при презареждането през есента, ще има навсякъде следи от корозия”, каза Георги Касчиев. В бъдеще ще има случаи на внезапни изключвания на датчици, прекъсвания на кабели..."
Шокираща безотговорност!!!
Управляващите централата начело с Валентин Николов мълчат за инцидента. Крият както на времето са криели за инцидента в Украйна.
А аз си мислех, че нивото на отговорност в АЕЦ сега не е това което е било по време на гадният СОЦ а е супер!!!
Какво би станало, ако бяха изтекли 200 кубика??
Това означава ли, че "тока" у нас зависи от някакви безотговорни типове начело с В.Николов, които блокираха строежа на Белене?
Сега защитниците ще кажат... всеки прави грешки, простено им е.... сега тук е "Уестингхаус" и под тяхното мъдро ръководство всичко е супер. Не ви ли се струва, че решенията СЕГА не се взимат у нас, и всеки чака указания от ОНИЯ какво да правят. Ако трябва да скачаме - ще скачаме. За това и се отказахме от Белене. Не ми се мисли, че всичко е умишлено с цел да се баталяса АЕЦ-а и да станем напълно зависими.
Заблуждава ли България американците за АЕЦ "Козлодуй"?
https://www.bgonair.bg/a/28-denqt-on-ai ... s-kozloduy

п.с.
"За мен пример за това като няма кой да поема отговорност и да взема трудни решения как всичко се провлачва с годините. Там общо взето от няколко години е известно, че в този парогенератор има една област, където най-вероятно топлообменните тръбички (бел. ред. - те са миниатюрни, 16 мм в диаметър) не са правилно уплътнени към към колектора, от който тече горещата радиоактивна вода и нагрява останалата, и техните опити да доставят нови сонди за вихровотоков контрол, с които да проверяват, не водят до никакъв успех. Напротив, едни прости тестове с налягане показват, че тече от тия тръбички. Решението, което аз бих взел - удрям с юмрук по масата и казвам: "Затапваме всички тръбички в тази област, което е допустимо. Има такъв резерв. Няма от какво да се боим, но няма кой да го вземе това решение".
Касчиев поясни, че преди няколко дни "е допусната една изключително глупава ситуация, едно събитие, при което оперативният персонал е допуснал радиоактивна вода от първи контур да се излее, да залее горния блок на реактора, да излезе през отворения парогенератор и там да залее. Става въпрос за няколко десетки кубически метра, което само по себе си е скандално. На тези хора веднага трябва да им бъде отнет лицензът за правоспособност - на операторите, които в следобедната смяна са почнали това, нощната смяна са проверили".
ivanovbg - майстор
https://www.24chasa.bg/biznes/article/18192955 ВЕИ-тата за пореден път доказват, че трудно се балансират.
Киррил - специалист
нед юни 23, 2024 6:09 amivanovbg написа:
https://www.24chasa.bg/biznes/article/18192955 ВЕИ-тата за пореден път доказват, че трудно се балансират.
Много добра статия, даваща отговор на нещата представени едностранно до сега.
Оказва се, че нещата не са такива, колкото ни ги представя Хидразин.
Има си координатори на балансираща групи, които правят товаровите профили с тест, в кои часове потребяват и кога произвеждат, като балансират графиките им. Ако тези координатори са некадърни и не могат да предвидят графика на потребление и производството, се получава дисбаланс, който трябва да плащат сами - виновните са те, а не производителите, които са им предоставили тези права срещу заплащане. Трябвало е да се възползват от краткосрочните сегменти на борсата, а не от "балансиращият пазар". Инак те са едни брокери на които си дал пари за инвестиции и те ги продухат, и ти казват да пееш една студена вода, че и да си плащаш за нея. Хайде сега да плащаме и на загубилите на борсата. :?
Как има търговци, които са спечелили от тази ситуация, а други са загубили от тъпотия. Сега остава народа да компенсира простотията и алчността на загубилите.
Ами това са си частници които не могат да управляват инвестицията си и разбира се трябва да фалират. Алчно дупе кръв сере казват хората. Нали капитализма е саморегулиращ се - който е прост и некадърен - отпада от играта. Инак се превръщаме в СОЦ България, където държавата пак подпомага неможещите в случая частници.
Айде стига със социализъм. 8 гигавата ток произвеждат, половината да фалират няма да сме зле - АЕЦ-а стига. Ако счупят АЕЦ-а, както счупиха Павец-а, тогава да заключваме вратата от вънка.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 33

Тема "България няма нужда от ВЕИ-та" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: