• 1
  • 2
neillmakoli - специалист
Привет.
Искам да скрия метална каса, само се колебая какво да сложа гипскартон или гипсфазер.
Ще дюбелирам понеже с лепило към металната каса няма да хване само, после ще сложа ъгли и ще изравня с стената, накрая ще шпакловам и ще боядисам за да стане еднакво с стените.
Питането ми е дали и двата материала се шпакловат по еднакъв начин, предпочитанията ми са към фазера понеже а малко по-тънък а все пак от гледна точка на това че е каса е хубаво да е по широко защото може да се наложи да се пренасят мебели или нещо подобно.
Касата е между малкият и големият коридор.
solo5 - майстор
гипсокартон, защото е по-евтин и ще ти свърши същата работа
гипсофазера, го използват за под, защото е по-твърд като материал
но дори и него да сложиш няма да издържи на напън на пиано или диван ако го изтряскаш в касата :lol:
обаче не разбирам какво ще и скриваш на касата :?
дай малко снимки или скица :roll:
neillmakoli - специалист
Касата е широка около 10 см, метална, даже има канал на които ляга врата но тя е преходна от голямият към малкият коридор и само загрозява пеизажа.
Ще метна снимки в скоро време.
Мерси мр. соло :supz:
solo5 - майстор
не ми казвай само, че искаш да сложиш гипсокартон върху цялата каса :shock:
neillmakoli - специалист
Искам да го сложа изцяло отстрани за да не се вижда металната каса, след това ъгълчета и боядисване латекс.
Защо какво му е необичаиното?
neillmakoli - специалист
Искам да го сложа изцяло отстрани за да не се вижда металната каса, след това ъгълчета и боядисване латекс.
Защо какво му е необичаиното?
solo5 - майстор
според мен, ако я скриеш така както искаш ще имаш проблеми с отварянето изатварянето на вратата
измисли някой друг начин :?
neillmakoli - специалист
:-D Сори че не написах че на касата няма врата и никога не е имало, просто недомислица от тоталитарно време...
solo5 - майстор
щом като няма врата, не си ли мислил да я махнеш тая каса :?
другия вариант е да направиш рамка от UD, които да захванеш директно за касата, като я разпробиеш и после върху тях монтираш гипсокартона и шпакловаш
  • 1
  • 2

Тема "Гипскартон или гипсфазер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: