• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Въйййй, добре, че не спорихме с Боби!
Той на гръб не падам, аз се отдолу ми, хаха!
DMN - майстор
mika написа:
Изглежда накрая разбрахме кой за какво говори.
Разбрахме се, да. :)
mika написа:

От друга страна, релето или контактора винаги могат за залепнат, така че...
Така е...
Всъщност аз тръгнах да коментирам по темата, не заради друго, а да не си помисли някой, че като има ДТЗ, тя задължително ще го опази при всички случаи. Затова дадох конкретен казус по конкретната схема, който хич не е толкова малко вероятен.
:partyman:
Трифон П.Трифонов написа:
добре, че не спорихме с Боби!
Аз по-горе го питах нещо, ама явно не го е видял.
И на мен хич не ми се спори :-D
B0bi - специалист
Давам думата на хидразин. Неотдавна той написа нещо в стил "абе по-добре да си слагате ДТЗ и при двупроводни ...". Не очаквам, че ще се отметне.
DMN, ти май имаш сериозни пропуски в знанията си за ДТЗ. Да подчертая: не електронна
От друга страна на бойлери и печки принципно не се слага ДТЗ понеже са на твърда връзка. При достатъчно надеждно заземяване на корпуса, ДТЗ би ви спестила едни пари при някакъв частичен пробив на нагревател към корпус. Иначе как виждате да протече ток през човек (към земя)?
Трифуне, с теб няма как да тръгна да споря. "По-католик си от Папата" в собствените си очи. Няма как човек без конкретно образование да е на "ти" с дадена материя, но това не важи специално за теб :cool:
DMN - майстор
B0bi написа:
DMN, ти май
Вече сме юни и въобще не смятам да споря с тебе(имам вече опит) - безсмислено е!
Не му обръщайте внимание- пак са е набобил!
Някои неща са му в излишък, но чувство за хумор йок.

Бобиии, само ти ли не разбра бе?! Хората се разбраха съвсем културно и всеки имаше доблест да признае, че се е заблудил. Респект към такова отношение!
А и кви знания, кви пет лева след онази шахта?!
hidrazin - майстор
вт юни 25, 2024 7:12 pmB0bi написа:
Давам думата на хидразин.
И за к'ъв чеп?
Още като ти прочетох тая глупост:
вт юни 25, 2024 7:12 pmB0bi написа:
Давам думата на хидразин.
От друга страна на бойлери и печки принципно не се слага ДТЗ понеже са на твърда връзка.
...направо ме изгуби в темата.
А тоя ти пост си е за бисерите... :lol:
:partyman:
P.S. МОЛЯ, не правете това в къщи!!!
ivanovbg - майстор
Единствената причина да се прекъсва фазата в ключа е при смяна на крушка да няма фаза при лампата. Не че някой бърка с пръст във фасунгата, но все пак... Иначе сега с използването на смарт и сензорни ключове е без значение. Бръкнеш ли във фасунгата ще те стресе
Боже, махнал е магнитите!!!
ivanovbg - майстор
Така е като чета само заглавието :-D
Хора, ако автомобилът ви не пали, не го обявявайте когато Иванов не си носи магнитите!
Драснал му е клечката.

Иванов, не ти подхожда на годините. Съвсем откровено.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Прекъсва ли се нулата при монтаж на ключ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: