Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Малко над над налягането на включване
gogyto - специалист
Хидрофорния съд трябва да бъде празен нали?
Мисля да свържа един манометър и да видя реално тези стойности, и след това да напомпя балона.
gogyto - специалист
Ъпдейт: Намерих показанята на пресостата

Изображение

Това е 0.7 от една атмосфера нали?
Отделно пробвах да напомпя хидрофорния съд и установих че издиша което значи, че се е спукал. :finga:
Andri01 - майстор
Хидрофорния съд може да и без мембрана. Водата се свързва ниско долу, а въздуха се подава в най-високата точка. На този принцип работят 2-3 тонни хидрофори.
Горното изисква по често наблюдение и обслужване, в зависимост от интензитета на работа.
Един преател ми го каза.
gogyto - специалист
Ами за сега ще си работи така без мембраната.
Поръчах си нова, последно ще напомпя 0.5атм, предполагам това е правилното решение.
Andri01 - майстор
Да,за налягането. Ако можеш го монтирай,така,че въздушната възглавница да е отгоре. В противен случай има вероятност да изхвърли въздуха. Преди години правих хидрофор за вилата на сестра ми. РС беше от 80л. бойлер,неръждаем. Работи на 1,5-2,5Бар.,вилата е на един етаж и няма нужда от по високо налягане.
Последна промяна от Andri01 на пет юни 28, 2024 9:26 am, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
пет юни 28, 2024 7:12 amgogyto написа:
Хидрофорния съд трябва да бъде празен нали?
Мисля да свържа един манометър и да видя реално тези стойности, и след това да напомпя балона.
Празен и системата източена и без налягане, мериш и помпиш(ако трябва).
gogyto - специалист
пет юни 28, 2024 9:21 amAndri01 написа:
Да,за налягането. Ако можеш го монтирай,така,че въздушната възглавница да е отгоре. В противен случай има вероятност да изхвърли въздуха. Преди години правих хидрофор за вилата на сестра ми. РС беше от 80л. бойлер,неръждаем. Работи на 1,5-2,5Бар.,вилата е на един етаж и няма нужда от по високо налягане.
Тоест да навра така мембраната, че да е под нивото на винтила, правилно ли разбрах?
Иначе това с бойлера е хитро, имам тука един 50лт, оставил съм го като резерва за слънчевия.
Andri01 - майстор
Махаш спуканата мембрана ,изправяш съда-въздушната възглавница да е отгоре/ над нивото на водата/. Следиш помпата да работи, коректно, с помоща на пресостата. Т.Е.: да не се изпразни съда,защото налягането ще падне пред тръбопровода.

Тема "Водоснабдяване на вила от извор с ниско налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: