• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
здравейте на всички имам голям проблем в банята знам какво готви съседа всеки ден живея в панелка на 3 етаж съседа от 6 етаж си премести кухнята в банята и сега знам какво готвят всеки ден вентилатор с клапа ще помагне ли
fichtenweg - специалист
..ами не искам да те обезкуражавам много но...ние си взехме специално вентилатор с клапи, дори има механизъм който се грижи да се затварят малко след като спре да работи и се отварят около 2-3 минути след пускането му, но уви резултатът е меко казано...никакъв. За съжаление полза има само когато работи.
благодаря за бързия отговор и аз имам ама е без клапа и вечер като се приберем от работа е ужас пък моя работи с осветлението и нали се сещаш
fichtenweg - специалист
аз съм се ориентирал към идеята да го пускам определено време преди прибиране, пък ако това при теб означава още толкова време работа на осветлението ...не е кой знае какво ... целта определено е оправдана
ако вдигна комина с 1.5м дали ще има ефект или някъкъв вентилатор на самия комин
fichtenweg - специалист
нека и други дадат мнение, но смятам че още метър - метър и половина отгоре на общите..да речем 15 до 18 метра няма да промени много нещата. Виж ако се сложи вентилатор на комина (както да речем на заведенията за хранене) това по би променило нещата...но няма ли да е сложно това начинание...трябва да изкараш захранване на покрива...за чия сметка ще е всичко това - от първоначалните разходи до разходите за ток, постоянно ли ще работи..откъде ще се командва и куп още въпроси, които в условията на обща етажна собственост са сложни за отговаряне. Не че е неизпълнима задача, но ми се вижда твърде сложна за изпълнение.
Master_Kenobi - V.I.P.
божко71 написа:
живея в панелка на 3 етаж съседа от 6 етаж си премести кухнята в банята
Връща обратно, така ли? Сигурен ли си тогава, че отдушника на банята изобщо е проходим до покрива? Да не е запушен?
И дали миризмата идва от него? Тръбите в банята как са? В шахта или?... Тя как е изолирана?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:35 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, то не може и без баня да останеш, ама явно може! :ug:

Безумия разни. Братовчед ми като се нанесе в новия си апартамент, преди време, установихме, че единият от панелите на тази... "шапка" над асансьорната шахта (надстройката над покрива) е монтиран точно над отвора на отдушника, който обслужва кухнята и малката тоалетна. :shock: Изобщо нямаше коминно тяло над покрива! :shock: Дълго се блещих да видя как, аджеба може да объркат монтажа на панелите на място и да льопнат тоя точно върху отвора, ама не сетих как може да стане. Накрая реших, че то просто така си е проектирано. :shock:
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:36 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с вентилацията в банятя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: