Работа с гипскартон за напреднали.
Ред е на пристройките.
Приветствам идеята пералнята да се включи в канала извън помещението, ако правилно съм разбрал от снимката. Би могло да се направи непосредствено на излаза, но и така е добре.
esko148 - специалист
пет юни 28, 2024 12:30 amchapara написа:
Браво, тема от А до Я.
Със здраве на си ползваш къщата👍
БЛАГОДАРЯ!

Chapara, на теб изказвам специални благодарности за цялата морална подкрепа, която ми оказа.

Темата се постарах да я завърша за да бъде полезна на някой във времето.
А що се отнася до трегера се старая да не го мисля дали ще падне в стаята някой ден.
Минаха 16 дни от наливането на бетона, но има още до 28-я ден. Няма видимо хлътване на тавана ( наблюдавам го всеки Божи ден ).
Дано не пада.
Божа работа :)
MamaMy - майстор
И аз се радвам за навременото решение на проблема. Така трегера е много по-безопасен и центъра на тежестта остава по-ниско долу. Сградата е в пъти по-стабилна. Пожелавам дълго и безаварийно ползване. :)
chapara - майстор
пет юни 28, 2024 11:18 pmesko148 написа:
пет юни 28, 2024 12:30 amchapara написа:
Браво, тема от А до Я.
Със здраве на си ползваш къщата👍
БЛАГОДАРЯ!

Chapara, на теб изказвам специални благодарности за цялата морална подкрепа, която ми оказа.

Темата се постарах да я завърша за да бъде полезна на някой във времето.
А що се отнася до трегера се старая да не го мисля дали ще падне в стаята някой ден.
Минаха 16 дни от наливането на бетона, но има още до 28-я ден. Няма видимо хлътване на тавана ( наблюдавам го всеки Божи ден ).
Дано не пада.
Божа работа :)
Не рипай на 28мия ден ако нещо не те притеснява. Колкото повече, токова повече - казал Мечо Пух😉
Това е границата в която бетона е стегнал в допустими граници, бързото свързване. След това , графично, кривата на диаграмата пак е възходяща,но не толкова стръмна. Стягането, свързването продължава 100 години, на теория.

Къде е оня с кереча?😁
esko148 - специалист
съб юни 29, 2024 12:07 amMamaMy написа:
И аз се радвам за навременото решение на проблема. Така трегера е много по-безопасен и центъра на тежестта остава по-ниско долу. Сградата е в пъти по-стабилна. Пожелавам дълго и безаварийно ползване. :)
Значи и вие сте на мнение, че притесненията ми за този трегер са неоснователни, така ли?
Ако престана да пиша значи е паднал :-D
MamaMy - майстор
Спокойно! Винаги ще се намери кой да пие за бог да прости. :lol:
esko148 - специалист
Днес попаднах на нещо подобно на моя случай с трегера.
Сметнах за важно, че трябва да го споделя за да може да споделите вашето мнение.
На живо изглежда доста стара конструкция.
Дължината не вярвам да е по-малка от 4 метра, а височината е доста повече от 2 метра.
Не знам каква му е вътрешната арматура, но е факт че си стои и се използва като пешеходен мост.
Предполагам, че и земетресения е преживял за толкова години.

Прикачен файл

20240630_095121.jpg

Прикачен файл

20240630_095104.jpg

Прикачен файл

20240630_095048.jpg

Прикачен файл

20240630_095030.jpg

Прикачен файл

20240630_095016.jpg
chapara - майстор
Тъй де, това е готов, вероятно типов соманобетонов елемент с много желязо. Той и без бетона е достатъчен да преминаваш. За това лежи на две точки без подпори.
esko148 - специалист
↑↑↑ Up на темата ↑↑↑
Който иска, нека напише своето мнение :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет май 08, 2025 6:23 amesko148 написа:
↑↑↑ Up на темата ↑↑↑
Който иска, нека напише своето мнение :)
To ти трябва да ъпдейтнеш :-) докъде стигна, та тогава мнения

Тема "въпросче за трегер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: