Най - вълнуващия въпрос зимно време.
anton_ss - специалист
Често се случва когато е по-студено да подържам 90 гр. на водата ,но чувам от разни хора ,че било опасно за тръбите .Те са ф20 с ал. вложка.Печката е Прити.
Antonii - майстор
Ако е направена както трябва, не е страшно тия тръби(качествените) държат до 110градуса. Единственото което става е, че им се съкращава живота.
Под съкращава имам впредвид, че при по-ниски температури от 90градуса ще изкарат по-дълго. А стареенето при тях, както и при всяка друга тръба си е неизбежно.
filmatoplo - майстор
Прегреят ли тръбите на тази температъра , затягащите пръстени се впиват в тръбата и се намаля стягащата функция - ако не веднага то при по ниска температура връската капе .Тръбата също се поврежда -одлепят се слоевете един от друг от алуминия и същия се окислява поради нарушена кислородна бариера-до тук с тръбата . :lцl:
dalgia - специалист
Ето така може да стане:

Прикачен файл

16122008117.jpg
16122008117.jpg (21.97 KиБ) Видяна 5448 пъти
naskov - майстор
Ако тръбите ти са маркови няма сташно. На самите тръби има надписи, че издържат до 95 градуса.Трябва само да имаш UPS, защото при спиране на тока след 2мин температурата ще е вече 120градуса, водата ще е станала на пара и ще имаш проблеми
filmatoplo - майстор
А ,да видите с полипропилен какво се случва - преходите изхвърчат от металната втулка с резба . На тръбата се образуват балони като от дъвка и се пукат - не сте виждали такова нещо .Изолацията- Мирелон се стапя около тръбата .
Чаро - Акълия
дъ мууви лорм :lol: (пих едно и ме избива на чужди езици)
И със стабито ли става така?
fbr - майстор
От колекторите до котела съм с 1цол метална тръба, около 3 метра .Останалото е с алуминиева вложка ,и понеже съм на 3 етажа ,съм поддържал и 105 градуса при ония големите студове по-предишната година, когато температурата беше паднала до -18 градуса.Никъде нямам такива резултати по тръбите.Може би има значение в качеството на тръбите.
filmatoplo - майстор
Стабито държи за сега , само от преход може да се измъкне . Каквото и качество да имат тръбите само до -80 гр държи кислородната защита алуминия губи гъвкавоста си и се чупи .

Тема "Опасно ли е за инсталацията -90гр." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: