пон юли 01, 2024 9:05 amКиррил написа:Бе я не ми подскачай, ами се виж кой започна с дъъългите назидателни постове, а и продължавш да наглееш. Половинчато извинение, благодаря не ми трябва. Това се чете и ще се чете!нед юни 30, 2024 10:15 pmhidrazin написа:Да...... преди 35 години архитектите можеха да направят чертеж и да сметнат с какви материали да се направи покрив 10 х 4. Сега според "hidrazin" те рисуват с МОЛИВИ И ПАСТЕЛИ творби на Пикасо. Бъкел не разбират от проектантство, от конструкции, как се пресмята снежно и всякакви други натоварвания... а бе могат само да рисуват..... не могат да смятат дори.нед юни 30, 2024 8:35 pmКиррил написа: Обърни се към архитект и той ще направи чертежи, ще вземе в предвид снежна покривка, ветрово и всякакво друго натоварване, характеристики на панелите и т.н.т.Ще ме извинЯваш ама пак ... не си в час.
Нищо такова няма да му направи архитекта а ще му нарисува с молив/пастел някоя творба ма Пикасо.![]()
Архитектите са художници дето обикновено рисуват невъзможни за изпълнение неща.
Работите за които говориш ги правят проектантите (с изключение на BLUEPUPIL дето и това не може) и инженер конструкторите.
Давай ся нататък...![]()
![]()
Прав си, според теб трябва ли да подаде молба в някое проектантско бюро (дано да няма там архитекти, че те нищо не разбират), да се допита до конструктори, инженери по различните инсталации които евентуално може да ги има (електро примерно, може да има осветление на тавана), инженери по пожарна безопасност - (преминават комини), да се направи доклад за геоложко проучване на терена, в който се разглеждат характеристиките и носещата способност на почвата дали ще издържи металният покрив.... да се направи план и задание на идейният проект...
После според теб да се направи ли екип от консултанти за да работят по идейният проект и да се се разработят:
-Концепцията за проектирането.
-Очертаване на спецификации.
-Стратегия за планиране.
-Програма и стратегия за поетапно изпълнение.
-Възможност за изграждане и логистика на строителството.
-Анализ на ограничения и възможности.
Следва няколко месечно проектиране.......
А бе според "hidrazin" работата не може да ти свърши прост архитект, треба си сериозна работа за покрив 10 х 4м.
Разбираш ги тия работи, печен си. Свалям ти шапка. Давай ся нататък...![]()
![]()
Сега сериозно:
Допитай се до хора на които това им е работата - проектиране на метални покриви. Възложи работата на специализирана бригада задължително с договор. У наше село един беше спазарил двама роми, да му ремонтират покрива, та единият взел че паднал от горе и се пребил. После циганката ги съди за кръвнина понеже е бил работодател на мъжа и и не взел предпазни мерки против трудова злополука.
Живеем в шибано време и трябва нещата да се оглеждат сериозно за да не настъпим котето.
Не е все едно да каже някой че го боли тура, а ти да го пратиш на зъболекар, нали. На мен не ми дреме иначе че ти се чувстваш затапен, а че колегата разба да не ходи на зъболекар. Ако не можеш, не взимай отношение. А аз какво ще правя си е моя работа и ти няма да го видиш. Сръдльо