• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
B0bi - специалист
вт юни 25, 2024 7:12 pmB0bi написа:
... как виждате да протече ток през човек (към земя)?
Хайде всезнайковци, моля, кажете какъв ток би протекъл от надеждно заземен корпус, през човек към земя? Как виждате появата на опасно напрежение? Изключваме вероятността за прекъсване на заземяването (по условие е достатъчно надеждно). От друга страна дефектирането на ДТЗ изобщо не е изключено. Или ще кажете, че ДТЗ не дефектира никога?
Хидразин, не оспорвам знанията ти. Наротив - винаги съм ги уважавал. Виж практиката ти .. Тя е в някаква конкретна област (или няколко) и е нормално да си много добър там. С битова техника и инсталации определено не си си вадил хляба. Това че си правил изобщо нещо, някакво количество и че си чел някъде нещо, не те прави корифей ... като Трифон :lol:
И все ще намериш някак да се изплъзнеш - отричаш ли безусловно поставянето на ДТЗ при двупроводна система? Ще умре ли човек ако токът на сработване от 30мА протече през него, а не през неналичното заземяване?
hidrazin - майстор
вт юни 25, 2024 9:25 pmB0bi написа:
И все ще намериш някак да се изплъзнеш - отричаш ли безусловно поставянето на ДТЗ при двупроводна система? Ще умре ли човек ако токът на сработване от 30мА протече през него, а не през неналичното заземяване?
Писал съм - намери, прочети. И какво винаги - няма да се отрека от думите си.
Но да се хабя да пиша отново специално за теб - [-X
Тебе те отписах от електротехниката още с "хвърчащия" агрегат.
А след това - СЪВСЕМ. :)
вт юни 25, 2024 7:12 pmB0bi написа:
От друга страна на бойлери и печки принципно не се слага ДТЗ понеже са на твърда връзка.
:partyman:
вт юни 25, 2024 9:25 pmB0bi написа:
Хайде всезнайковци,..........
..... не те прави корифей ... като Трифон :lol:......
Как на някоИ не им стана ясно кой какво работи?!
И за елементарни неща такъв хъс!! Похвално!
hidrazin - майстор
Ми щото някой вързал три жици на кръст се мисли за енергетик №1
Има и по-откачени, като оня псевдо строителен проектант BLUEPUPIL
Щял да ми списва по електротехника... Смешник.
Той освен кабела на зарядното за телефона друг не е барал бе! :lol:
Ми да ми дойде на гости. Ще му дам да барне ... дебел кабел. Под напрежение! :rock:
:partyman:
B0bi - специалист
И пак се изплъзна. Много точен ник си си дал, само му изтрий последните три букви.
Вадиш нещо от контекста и разтягаш ...
С какаво едно ДТЗ с много елементи и възли е по-надеждно от елементарното заземяване? Дай пример как на един достатъчно надеждно заземен корпус, може да се появи напрежение!
Също не каза ДТЗ ще изключили през човек, без той да пострада сериозно.
За "хвърчащия агрегат" си има тема и съм изложил своите аргументи там. Който ползва главата си по предназначение е разбрал, че токът все пак не е вода и не попива просто в земята. Или Кирхоф е профан?
mika - специалист
Преди доста години приятел умря от токов удар - машина за шлайфане на мозайка с джапанки. Все си мисля, че ако тогава имаше ДТЗ това можеше да не се случи.
kozl - майстор
Само констатация:
Сега се появи ДТЗ, но изчезнаха мозайките.
Нема статистика :-D
ср юни 26, 2024 8:57 amkozl написа:
Само констатация:
Сега се появи ДТЗ, но изчезнаха мозайките.
Нема статистика :-D
"Двама студенти си говорели:
- Брат, ти каква специалност си избра?
- Статистика!
- И от какъв зор избра да следваш точно това?
- Ааа, недей така! Статистиката може да е много полезна в живота!
- Да, бе, да! Дай ми един пример!
- Готово! Слушай сега... Крокодилите по целия свят снасят годишно 50 милиона яйца. От тях обаче - само половината се измътват. Три-четвърти от измътените се изяждат от по-големите крокодили. А от останалите - едва 5% достигат зряла възраст.
- Е, и какво от това?
- Ама, ти - не разбираш ли? Ако не беше статистиката - навсякъде щеше да е бъкано с крокодили!"
https://www.vicove.biz/d44786b10ab0b9c431a5746c0bb072bc
Mitashki_MM - специалист
Да повдигна малко темата с едно въпросче - сходна ситуацията където до ключа съм пуснал само фаза а нулевия проводник и заземяването директно си отиват в главното табло на жилището. Има ли някакви проблеми с такова свързване и лампичката на тоя леграндски ключ може ли да свети в пуснато положение без да трябва да тегля още 15м 4мм2 проводник само заради това?
Andri01 - майстор
На лампичката и трябва 2 жички за да светне. Е,може и с една,но това вече в областа фокусниците. И защо е 4 мм2. проводника? Не е ли за осветление този ключ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Прекъсва ли се нулата при монтаж на ключ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: