Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
Оплетох се тук, а уж имам претенцията, че чувам петела , кога стане на въпрос за резачките.
Аз досега не съм работил с такива вериги, знам някои неща от преди години кога все съм се наканвал и все съм отлагал. Че са крехки и чупят зъб примерно. Че носят на около 4-6 пъти повече време спрямо качествена такава, но "нормална" , преди точене. Че за точенето си трябва диамант и т.н.
Т.е. има си предимства, има недостатъци .
Признавам, че ми се ще да ги пробвам как ще е разбичването на дънери с тях.
вт юли 02, 2024 1:22 pmемовлаха написа:
Не пречеше да измериш и да драснеш разликата ...
...Нямам и опит със 1.5 ако се излъжа да купя хускварна ще споделям..
... Ами да Трифоне лъжец съм извинявай!
Просто не пиши "на аба"!
187 срещу 193 грама разлика.
Веригите са 3/8, 1.3mm., 40см шина.

Практически никаква разлика, която да наложи "по яка шина".
Дуро шините са яки по друг начин, не в смисълът вложен от теб- поради тежестта на веригата.
емовлаха - специалист
вт юли 02, 2024 1:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт юли 02, 2024 1:22 pmемовлаха написа:
Не пречеше да измериш и да драснеш разликата ...
...Нямам и опит със 1.5 ако се излъжа да купя хускварна ще споделям..
... Ами да Трифоне лъжец съм извинявай!
Просто не пиши "на аба"!
187 срещу 193 грама разлика.
Веригите са 3/8, 1.3mm., 40см шина.

Практически никаква разлика, която да наложи "по яка шина".
Дуро шините са яки по друг начин, не в смисълът вложен от теб- поради тежестта на веригата.
https://etools.bg/product/29352/stihl-r ... 00072.html
това съм имал
Нещата са се променили много има нисък профил и за 1,6 ето, че не съм в час RD3 или PD3 е този малък резец
пишман_майстор - майстор
Изглежда масивна , поне на снимки.
Ама и цената, ах цената ѝ ...
Не е за мен.
П.п. Тия на орегон мултикът загледах , някой дали ги е пробвал?
То въобще при нас има ли ги точно тия?
П.п.2 май не са нещо уау. . Инак точенето им било лесно.
емовлаха - специалист
вт юли 02, 2024 1:53 pmпишман_майстор написа:
Изглежда масивна , поне на снимки.
Ама и цената, ах цената ѝ ...
Не е за мен.
Приятно съм изненадан от Щил, че има модификаций за по-малките триони и са без пари веригите. Наистина съм изостанал много, но не се занимавам одавна а и съм автономен със пилите това никой не може да ми го вземе освен оня дето е на високо. Не мога да дам отзив за тази верига не съм я позвал. купих я заради песъклива дървесина отпадна и шината със звездочка заради абразива. Минах похвалих се в близкия сервиз там точеха със Орегон със реверс на мотора. Директно ми казаха, не могат да я точат пуснах агенти в Монтана :finga: Враца :finga: Видин :finga: 2004 година Познавах доста колеги продадох ги на едни пичове дето добиваха орехи от часни имоти ако си се занимавал със това знаеш в ствол на орех няма начин да няма желязо
Емо, намерил си линк със съдържание, което е много далеч от темата.
Какво ряза с тази верига? Песъчлива дървесина?!!!

"Режещата верига от твърд метал 3/8" Rapid Duro Rettung (RDR) се използва с триона за спасителни акции STIHL MS 462 C-M R от противопожарни служби, спасителни екипи и организация за техническа помощ."
https://www.stihl.bg/bg/ap/veriga-3-8-r ... -6-mm-1124

Ако въобще си я имал, то си дал парите си от глупост и тъй си я ползвал.

Майсторе, веригата, която ти е нужна, ако въобще си заслужава, струва 60-80лв.
Няма нож или верига, въобще нещо, което да се точи лесно и да се затъпява трудно.
При ножовете има някои хитрости, с някаква полза. При веригите не съм чувал за подобни чалъми.
пишман_майстор - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Майсторе, веригата, която ти е нужна, ако въобще си заслужава, струва 60-80лв.
Няма нож или верига, въобще нещо, което да се точи лесно и да се затъпява трудно.
Съгласен съм. Така е, спор няма.
емовлаха - специалист
вт юли 02, 2024 4:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
За коренища ми трябваше бизнес със коренища продавах такива!!! Смятай къде съм малко над 20 годишен ! Ти какво си имал на моята възраст ? Рязането на дърва е проста работа ама не е като рязяне на мезе ! Изявяваш ли желяние да ми сметнеш и пътните разноски до Германия за покупката ?

https://www.stihl.bg/bg/ap/veriga-3-8-r ... 1-6-mm-616 тази верига 2004г струваше 27лв и стотинки, за веригата може и да бъркам дали не е било през 90-те. Евтина шина на Щил със 4 нита струваше Лев на сантиметър за това съм сигорен. Щил.бг го нямаше. Щил О29 98г 740 000лв. Щил МС 460 1450лв 2004г Ха ха! мялко виртуално рязане бръм бръм трът :)
ср юли 03, 2024 9:16 amемовлаха написа:
вт юли 02, 2024 4:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
За коренища ми трябваше бизнес със коренища продавах такива!!! Смятай къде съм малко над 20 годишен ! Ти какво си имал на моята възраст ? Рязането на дърва е проста работа ама не е като рязяне на мезе ! Изявяваш ли желяние да ми сметнеш и пътните разноски до Германия за покупката ?
https://www.stihl.bg/bg/ap/veriga-3-8-r ... 1-6-mm-616 тази верига 2004г струваше 27лв и стотинки, за веригата може и да бъркам дали не е било през 90-те. Евтина шина на Щил със 4 нита струваше Лев на сантиметър за това съм сигорен. Щил.бг го нямаше. Щил О29 98г 740 000лв. Щил МС 460 1450лв 2004г Ха ха! мялко виртуално рязане бръм бръм трът :)
Показа верига за спасителни дейности.
Да беше проверил поне на още едно място какво показваш и за какво е. С това объркано описание, малко се пообърка и ти. Единствено цената беше адекватна.

Какво съм имал на 20 годни ли?
Имах 21 калпака на (deleted д) главата си, Петров на БРУ, Петров на Полка и Петров на Дивизията.
Цар си, лъве, цар си! ...........леко избръмчал, но все пак....
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср юли 03, 2024 11:13 am, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
Бил съм един брадвар нищо повече. Мойте краченца като едва се побират в 47 номерче що не са случиха нещата при мен със особените заложби ? Сочиха ми го заради Кулаци! Как влизаха късопишковци ? Ще направя тема ако тръгна да избирам за лично таратайка, ще се радвам да ми помогнеш за избор на такава и вериги само за сухо и сурова чиста дървесина. Твойте машини са спешъл едишън та ще светнеш мен простия брадвар ! ТНХ за Фниманието .

Тема "Верига за ел резачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: