вт юли 02, 2024 8:37 pmТрифон П.Трифонов написа: Темата е "Как да си направя ел Инсталация".Нема такъв филм Трифоне. При тези юнаци, може инсталацията да е на паяжина и кабелите да са вързани в на фльонга, но документацията е винаги изрядна. А и никой застраховател не прави дебела застраховка без акт 16. За да го имаш цялата документация трябва да е изрядна и да са минати съответните проверки. Ако нямаш акт 16 те застраховат като строеж на съответния етап за който имаш документ.
Започвам я, като наемам съответните специалисти- толкова с направата от мен.
Тези юнаци накупуват UL сертифифицирани продукти с които изграждат(те, не аз) ел инсталацията ми.
Радвам се на новият дом, но ме сполетява (не дай бог) нещастие- пожар от ел. инсталацията.
Станалото- станало, но все пак си имам солидна Застраховка.
До тук добре. Добре, докато застрахователите не установят, че първите юнаци "забравили" да изминат "извървяване на определената от нормите процедура по сертификация от оторизирана и лицензирана организация.
Ми пари струва, а те, добри хора, не искали да товарят и без това огромната сметка!
Та, кои сте вие, вносители колеги, проектанти, биснесмени........?
Как помагате на домашният майстор, щом той е решил да си направи сам ел. инсталация?
Има ли право въобще? Последно време тук за всяко второ нещо се споменава проект, архитект, специалист, оторизиран...
Ти ги говориш така все едно да си направиш тлъста застраховка живот без всички прегледи на лекари.