Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack - специалист
пет юли 05, 2024 10:00 ammiroki написа:
На какво разстояние си ги сял, че ми изглеждат гъсто. А моите ги сгъстих уж и ми изглеждат по-рядко. Виждам че са шахматно, като моите но разстоянието?
Ето една снимка за по-лесно. Квадратите на зеблото са 15х15см.
Прикачен файл:
Screenshot_2024-07-05-08-32-07-973-edit_com.viber.voip.jpg
miroki - майстор
Да, малко по-гъсто са. Моите са на 70 в реда. Междуредието съм свил, да са на 50 см едно от друго. Както са шахматно. Понеже нямам ширина.
Здравейте! Може ли някой компетентен да ме посъветва. Имаме ограда от лигуструми, решихме от външната страна пред лигуструма да копаем основи за друга ограда. Въпросът ми е възможно колко най-близо до лигиструма може да се копае за основите? Страх ме е за корените на лигуструма. Дали няма да се прекъснат при копаенето? Колко се разпростират? Някой може ли да ми удари едно рамо по темата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юли 06, 2024 1:20 pmMooni написа:
Здравейте! Може ли някой компетентен да ме посъветва. Имаме ограда от лигуструми, решихме от външната страна пред лигуструма да копаем основи за друга ограда. Въпросът ми е възможно колко най-близо до лигиструма може да се копае за основите? Страх ме е за корените на лигуструма. Дали няма да се прекъснат при копаенето? Колко се разпростират? Някой може ли да ми удари едно рамо по темата?
И да ги прекъснете, ще се справят. Копайте си където ви трябва. Ако се поразреди, при подрязване, бучкате отрязаните клонки в земята, поливате и така...
п.с. Ограда се прави по линия на имота
vlax - майстор
съб юли 06, 2024 1:20 pmMooni написа:

Сбъркал си дупката.
Тука пишем за правилната дупка.

ПП И n-a бърза като някой новобранец да ти отговори в неправилната дупка.
Последна промяна от vlax на съб юли 06, 2024 2:13 pm, променено общо 1 път.
vlax - майстор
съб юли 06, 2024 12:11 pmmiroki написа:
Да, малко по-гъсто са. Моите са на 70 в реда. Междуредието съм свил, да са на 50 см едно от друго. Както са шахматно. Понеже нямам ширина.

Как ще са нагъсто.От 10 години садя на 40 см.И никакъв проблем.Принуден съм от капковия маркуч,дупки през 20 см.
Andri01 - майстор
Садя ги през около 30см. 19 бр. на ред. Снимката е от края на Април.
Прикачен файл:
Градина 3.png
Djack - специалист
30см. е май вече твърде гъсто. Като се зашумят, не се виждат колтуците, по трудно се проветряват, а и пръскането е тегаво. Ако са на един ред по става, ама пък съм чел някъде, че имало домати, дето не обичали да се опират много един в друг, не знам колко е вярно!
Djack - специалист
съб юли 06, 2024 2:10 pmvlax написа:
.... .Принуден съм от капковия маркуч,дупки през 20 см.
Аз никога не се съобразявам с капкообразувателите, така или иначе става една влажна плътна "лента" под маркуча...
vlax - майстор
съб юли 06, 2024 5:12 pmDjack написа:
Аз никога не се съобразявам с капкообразувателите, така или иначе става една влажна плътна "лента" под маркуча...

Абе като си ограничен откъм водата и с много други работи ще се съобразяваш. :-D
Днес да не мислиш че ми беше кеф при косене да събирам тревата и да мулчирам доматите и краставиците с нея.Ако искаш снимка,утре.
:partyman:

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: