Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
torbalan - Дървен философ
Ако гаража е в жилищен блок - трябва съгласие и на съсобствениците...

Иначе, тези тухли и съвсем да изчезнат, нищо няма да се случи.
storming - специалист
Какви са предимствата на секционната врата пред ролетната щора, освен по-ниското ниво на шум?
Аз си го представях със ролетна кутия от външната страна за да се запазят някакви(10-20 см) от вътрешната страна. Ако изцяло махна тухлите, не си го представям как ще се сложи каквато и да е врата. Ще се консултирам с фирми, да стигна до там.
Тъпото е, че не искат да направят промените сега, заради проекта и актуването. Трябва да го завършат, измажат и всичко и после чак да къртя и преправям, но май няма как.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 05, 2024 11:13 pmstorming написа:
... ролетна кутия от външната страна ...
Яко, входна врата с пантите отвън...
Jacomo - специалист
Какви са предимствата на секционната врата пред ролетната щора, освен по-ниското ниво на шум?
По-ниско ниво на шум при употреба, по-добра топло изолация, по-добра шумоизолация.
storming - специалист
съб юли 06, 2024 10:15 amJacomo написа:
По-ниско ниво на шум при употреба, по-добра топло изолация, по-добра шумоизолация.
И двете не се търсят в моята ситуация. Вълнуват ме издръжливост, безпроблемност, лесно опериране и по възможност да не изяжда от вътрешното пространство.
chapara - майстор
Ми огледай да видиш че в Сев. Америка няма ролетни щори.
Секционните имат и по голяма плътност на затваряне, прозорец и врата по желание.
zz_stefanov - майстор
Това е закрит гараж. Какво го уплътнявате.
Има такива и с мрежеста ролетка дето се вижда всичко вътре.
Често пред такива гаражи има и други паркоместа и маневрирането е трудно. Колкото по широка е щората, толкова по добре.
Според мен щората трябва да е колкото
цялата ширина на гаража.
Avas_co - майстор
съб юли 06, 2024 5:15 pmzz_stefanov написа:
Това е закрит гараж. Какво го уплътнявате.
Има такива и с мрежеста ролетка дето се вижда всичко вътре.
Често пред такива гаражи има и други паркоместа и маневрирането е трудно. Колкото по широка е щората, толкова по добре.
Според мен щората трябва да е колкото
цялата ширина на гаража.
Точно е такава работата, колкото повече, толкова повече. Мен ако питаш, при тоя гараж и врата не ти е нужна. Освен ако няма да го играеш чичко Скрудж и да си трупаш някакви неща в него.
Имам паркомясто в подобен закрит паркинг, даваха ми акъли да го затварям, ама нямам нужда от склад, та не съм се занимавал с глупости.
Имам известен опит със секционни врати, както и с ролетни.
И едните и другите дефектират, и секционните не са много безшумни. Ама, да го мислиш толкова, за две отваряния в деня и толкова затваряния?
storming - специалист
Именно, не ми трябва никаква изолация (топло или шумо). Мрежеста няма да е със сигурност. Не искам и прозорчета или допълнителна врата. За момента идеята е да отворя на цяло входа, но преди това ще се консултирам да видим какъв тип врата ще се препоръча и дали все пак няма изискване за някакви стенички.
zz_stefanov - майстор
Ако се налага някакво укрепване, то ще трябва да е в дясно където е тухлената преградна стена. В ляво ще се анкерира направо на бетонната стена.

Тема "Разширяване отвор на гаражна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: