Когато пробиваш дупка надолу в бетона при първата дупка има склонност да се разшири защото няма къде да иде изрязания материал и се пресова към стените. Относно тежестта, самите стъпки се наричат и котви. Те тежат достатъчно. При дъжд почвата покрай тях омеква. Зимата пък почвата замръзва и се разширява. Всичко е в непрекъснато движение и когато не е монолитно, неминуемо се пораждат деформации. Теглото на конструкцията е минимално, но снега на покрива е няколко тона. Иначе ние само може да те съветваме, Ти както си решил, така ще го направиш. След време ще пуснеш тема като тази за която ти дадох линк. 
Добре ама аз сега се замислих за нещо друго. Да оставим за момент стъпките, ама аз после как ще редя термопанелите. На снимката се вижда, че нивото на плочата и стеничката в началото в горния край вече се пада под земята. Задната страна е още по-високо. Аз няма как да ги изравня на едно ниво. Трябва да режа панелите и да ги слагам стъпаловидно ли? Те принципно нали се редят хоризонтално на редове, като горната и долната им страна за кантирани така да се каже и са направени с профил така, че да се щракват един в друг. Аз като ги нарежа там ще се вижда пяната и то точно в долната страна, там ще се мокрят, ще тръгне ръжда и т.н.
Може ли пък всичко да е толкова криво.
Снимка