• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
Като гледам как избираш направо скачай на най-евтиния китаец. Все пак всеки има право на лош вкус. И кабели ще ти дадат. Много леки. И снимки от АЕЦ Козлудуй ще ти покажат. Там ползват само такива. Много по-добри са от Кемпи, Фрониус, Линкълн и други разни неизвестни като тях марки.
MamaMy - майстор
Няма ли някой от плод и зеленчук? Там са най-добрите патладжани
ves-ko - специалист
вт юли 09, 2024 1:09 amMamaMy написа:
Като гледам как избираш направо скачай на най-евтиния китаец. Все пак всеки има право на лош вкус. И кабели ще ти дадат. Много леки. И снимки от АЕЦ Козлудуй ще ти покажат. Там ползват само такива. Много по-добри са от Кемпи, Фрониус, Линкълн и други разни неизвестни като тях марки.
вт юли 09, 2024 6:53 amnikolson написа:
Да разсечем Гордиевия възел:
https://www.olx.bg/d/ad/invertoren-igbt ... 9jjil.html
вт юли 09, 2024 8:21 amMamaMy написа:
Няма ли някой от плод и зеленчук? Там са най-добрите патладжани
"Благодаря" за сарказма...

Въпросите ми бяха за избор на бюджетен клас надеждна (до колкото е възможно) техника.

Относно начинът ми на избиране - предпочитам да е с наличие на достатъчна, логична и надеждна информация. А критериите за избор си поставям аз и те може да се различават от тези на другите. За някого основен критерий може да е теглото на уреда, за друг шума от вентилатора, за трети максималния продължителен ток на заваряване, за четвърти марката (напр. iPhone) и т.н.

Съжалявам, че не съм експерт във всички области, а и конкретно в тази не бях и чувал за цитираните по-горе марки, та били те и най-доброто на професионалния пазар, преди да изчета доста редове във форумите по темата.

За съжаление в настоящата псевдо пазарна икономика цената не може де е нито ориентир, нито критерий. Марката - също, при наличие на безброй ментета. Не можеш да се довериш и на "продавача - консултант", защото целта му е да ти продаде това, което има, а не това, от което се нуждаеш.
До колкото обаче разбирам, за съжаление това важи и за мнението на непознати "експерти, професионалисти".

Все пак благодаря на тези, които дадоха адекватно мнение и споделиха опит, при това без сарказъм и надменност и без да се заяждат.
Към останалите - не забравяйте, че всички хора са различни и винаги има някой, който в нещо е по-добър от вас, колкото и да не ви харесва.

Огромни благодарности и на Георги от АИГ-Заваряване :supz: за отделеното време, за продължителния разговор и някои разяснения по основни (важни за мен) детайли при електрожените и техните характеристики, като цяло, както и още една гледна точка по избора. :partyman:

П.П. Отивам до плод-зеленчука да си купя кило-две патладжани и 2-3 електрожена ... за мезе. (шега)
MamaMy - майстор
Поне шегите ти се отдават. Не е лошо да си купиш отделно чесъна защото едва ли върви комплект с патладжаните, а за кьополу е задължителен. :lol:
Andri01 - майстор
Прикачен файл:
20240709_162304 (2).png
Върши работа. Изпробван и с 4мм. електрод, на швелер 10мм дебелина на стената. Купуван е от "Практикер" - около 200лв. Аз го взех за 150.
Един тъпчо се правеше майтап за ел-на ,но...на него му е простено. :lol:
gogo7777 - майстор
вт юли 09, 2024 5:04 pmAndri01 написа:
Върши работа. Изпробван и с 4мм. електрод.....
Размера на електродите се мери от към тънкия край.... :lol:
Andri01 - майстор
На съзтезанието, където си станал за смях така ли ти казаха? :lol: :lol:
gogo7777 - майстор
Да, от там го знам.
:)
Andri01 - майстор
Абе,то и те не са безгрешни. Я по-добре питай професора и академика. :lol:
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96