пон юли 08, 2024 7:28 pmDundyTheCroc написа: 24 кила горе-долу нормално за електричка. Торк датчик имаш ли?НЕ! Това е bafang bbs02b, само cadence.
Към теглото допринасят и удълженото ми кормило и колче (с пружина) за седалка.
пон юли 08, 2024 7:28 pmDundyTheCroc написа: 24 кила горе-долу нормално за електричка. Торк датчик имаш ли?НЕ! Това е bafang bbs02b, само cadence.
пон юли 08, 2024 3:30 pmDundyTheCroc написа: Нормално, здрав човек развива за продължително време 200-250 вата на педалите, а на теб толкова ти е минимума на мотора плюс още 200 вата от теб.По принцип да. Не си спомням точно каква беше средната мощност на един от най-добрите професионални състезатели по колоездене на шосе за цял етап. Ако не се лъжа стойността бе 423 вата за етап от 2 часа и половина. Един здрав средно добре подготвен любител на този спорт би дал стойност от 100 до 150 вата. Може да си представите горе-долу за какво става дума. Тези 423 вата или там колкото са, на шосеен много лек байк биха дали средна скорост от примерно 47 км/ч за тези 2,5 часа; а при планински велосипед същата мощност ще даде сигурно наполовината скорост. В смисъл силата си е сила и издръжливостта издръжливост, но при шосейните става дума за много повече скорост с тази мощност. Съпротивлението при планинските е доста по-високо - тегло, гуми, самата стойка на състезателя и т.н.
пет юли 19, 2024 8:14 amandy_forresite написа: Lisko, на кърент дикей каква стойност си задал? Моята е 4 и мисля да я вдигна на 3. Нали това е настройката да те подпомага до по-висок каданс?CD e колко бързо да пада тока към зададената стойност KC при приближаване/достигане на максималната скорост. Обаче аз на тия нива дето принципно ги ползвам нямам ограничение по скорост.
А на кийп кърент колко % са ти? Моето го сложих мисля на 50. С 250 вата 50% са си нищо, та може и него да увелича. Някакъв точен разход на ток не мога да кажа, защото го включвам като имам нужда. Например отиване до център е с леко спускане и няма нужда нещо да ми дърпа веригата. Тази година съм минал 350 км с 2 непълни зареждания. Батерията е 6р/10s, 36V 15A (540wh max). А като я купувах се вайках какво ще правя като свършат 5-600 -те пъти зарядГледам да я ползвам между 35% и 80%. Е, тези проценти са на око, тъй като на дисплея са 5 чертички и не пише напрежението, но горе-долу се ориентирах.
вт юли 16, 2024 1:49 amLisko написа: Когато кара велосипед, процентът е много по-висок - 98-99%.Това твое откритие ли е или си го чел някъде. Особено това с "интересният момент" ми се струва че няма нищо общо с истината. Ако си го чел били споделил от къде че ми стана интересно как точно са стигнали до това заключение
Ако се сравнят калориите изразходвани за минаване на същото разстояние (на равно!!!) с велосипед ще са 4 пъти по-малко отколкото ходене.
И сега интересният момент:
При 2% и повече нанагорнище, велосипедът става по-ниско ефективен от ходенето.
При 10% наклон с велосипеда трябва да отдадете 8 пъти повече енергия за изминаване на дадено разстояние, отколкото на равно. (сиреч 2 пъти повече отколкото ако бяхте го качвали пеша)
вт авг 06, 2024 4:19 amvencil написа:Чел съм го някъде. Не пазя линка. Потърси по ключови думи и може би ще го намериш. Защо ти се струва че няма нищо общо с истината?вт юли 16, 2024 1:49 amLisko написа: Когато кара велосипед, процентът е много по-висок - 98-99%.Това твое откритие ли е или си го чел някъде. Особено това с "интересният момент" ми се струва че няма нищо общо с истината. Ако си го чел били споделил от къде че ми стана интересно как точно са стигнали до това заключение
Ако се сравнят калориите изразходвани за минаване на същото разстояние (на равно!!!) с велосипед ще са 4 пъти по-малко отколкото ходене.
И сега интересният момент:
При 2% и повече нанагорнище, велосипедът става по-ниско ефективен от ходенето.
При 10% наклон с велосипеда трябва да отдадете 8 пъти повече енергия за изминаване на дадено разстояние, отколкото на равно. (сиреч 2 пъти повече отколкото ако бяхте го качвали пеша).
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: