Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
isbul - специалист
Възможно ли е след гипсова шпакловка, латекс и подови настилки да се постави каса на врата, без да се повредят?
Ако е възможно, как?
EDI - майстор
Възможно е, но има опасност да нараниш или замъркиш нещо при невнимание.Първо си сложи касите, после шпакловай, и после декоративните лайсни.
isbul - специалист
Ако е възможно знам че е по-добре, но ако се наложи как може да се монтира касата, да се залепи или?
Takezo Sensey - модератор
isbul написа:
Ако е възможно знам че е по-добре, но ако се наложи как може да се монтира касата, да се залепи или?
Да, ако не е много тежка вратата може само на лепене със пяна за врати.Една малко по специална синя на цвят.Не раздува :wink:

След което се, коват, лепят, защипват ...первазите които ти скриват фугата и пяната :idea:
Master_Kenobi - V.I.P.
isbul написа:
Възможно ли е след гипсова шпакловка, латекс и подови настилки да се постави каса на врата, без да се повредят?
Ако е възможно, как?
Не само е възможно, ами е и силно препоръчително. Говоря за нова врата с плаващ перваз.
Гледай на вратата като на мебел. В идеалния случай трябва да се монтира след като внесеш другите мебели (да не пречи и да не я очукаш) и преди да си постелеш килима. :)

А как става... Играчка си е. Нанизваш касата с таблата в отвора, заклинваш, нивелираш, запенваш, чакаш, слагаш подвижните первази и си готов.
Ако ти ще си го правиш, обясни каква е вратата точно (да не става дума за някакъв друг вид) и ще обяснявам по-подробно, защото наистина е тегава работа, ако ти е за сефте.
isbul - специалист
Все още не сме купили вратите, какви трябва да са за да се монтират по този начин?
Master_Kenobi - V.I.P.
Ами, на практика всички производители правят интериорните врати такива, за които писах - с "плаващ" (подвижен) перваз.
Щом още не сте ги купили, най-добре е да се направят по размер, взет на място. Не знам дали не сте се спрели на някакъв друг вариант...
Ако ти ги прави фирма по поръчка, обикновено предлагат и услугата монтаж, но ако искаш да спестиш по около 60 кинта на врата - ще помагаме. Разучи и как стоят нещата с гаранцията, ако монтажа не е на фирмата.

Тема "Поставяне на врата след шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: