• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
Я па си дадох отговор на някои въпроси, на които не получих конкретни отговори.
Плюс отговори на други "неща" и останаха малко неизвестни.
1. Заблудил съм се че след като определянето на ОЙРО категорията от производителя е в g/km то и при периодичните прегледи (ГТП) също ще е в g/km.
2. Малко у нас е както винаги "Много шум за нищо". За това говори и малкия брой недопуснати автомобили + броя на временно допуснатите автомобили - за първите три дена при 32 661 преминали ГТП автомобила 79 де са допуснати а 481 са временно допуснати.
Демек тези близо 1,5% временно допуснати даже ми се виждат малко като "знам" колко катализатори са премахнати/изтърбушени, колко ЕГР-и са затапени и колко маслояди има по пътищата.
ВНИМАНИЕ! При ВРЕМЕННО ДОПУСНАТИ може да се движите само по маршрут пункт за ГТП - граж - сервиз (трудно доказуемо).
Но ако ви набарат с ПЪТНИК в колата, неприятностите са гарантирани...

3. Газаджиите - от тук там попрочетох че някои си правят или им правят дупки със свредло на гърнетата за да изтича конденза.
О.К. Но това е една добра причина газаджийка да не мине преглед.
4. Четох, четох и ... ме заболя главата от директиви, регламенти, изменения, приложения...
От прочетеното допускам че вероятно може да има проблем с класификацията на МПС-тата някъде в интервала 2002-ра - 2005-та , че и по-голям.
Произвеждали са се с различна ОЙРО категория и са се продавали в различни години.
При нашата наредба май разбрах че в пунктовете за ГТП не ги интересуват заводските данни, ОЙРОТО по спецификации на производителя а само годината.
Та там предполагам има някакво разминаване... :? Иначе по принцип ОЙРО директивите би трябвало да са директно транспортирани в нашето законодателство.
Мен не ми се чете повече, който му се иска, има много за четене.

:partyman: P.S. И да не забравя...
5.
За "колегата" ivanovbg вече се установи че катализатор е виждал ... ама на картинка.
Ако го е виждал на живо, то го е гледал като голям камък... :weedman:
P.S. 2
нед юли 28, 2024 9:54 pmsilent написа:
Азотните окиси са изкл.отровни.
Отровни, отровни, колко да са отровни? Има и по-опасни неща от отровите.
Като например THC които се нормират при бензинките.
Те и са "добър" повод да се срещнеш с това... :)
Прикачен файл:
Кофти.jpg
Кофти.jpg (13.35 KиБ) Видяна 778 пъти
kozl - майстор
нед юли 28, 2024 2:12 pmDundyTheCroc написа:
Иванов, изписал си куп глупости, които няма дори смисъл да се коментират. Единствено съм съгласен за това, че набедения за вреден СО2 всъщност е в основата на живота на Земята.
Ако съдим по Марс, то СО2 е в изобилие, а живот като на Земята няма.

Явно % съдържание на СО2 в атмосферата е определящо за живота на Земята ( и не само). За това некво недоказано явление в далечно минало е "закопало" маса въглеводороди, за да се получат благоприятни условия за живот. :roll:

А сеги чиляка ги изкопва, за да си подобри живота :?
DundyTheCroc - майстор
Ако вземеш да прочетеш разни научни изследвания, ама публикувани преди да набедят СО2 за лош ще откриеш, че десетки пъти в историята на Земята е имало покачване на температурите, съчетани с покачване нивата на СО2, водещи до бурен растеж на флората.
Марс е съвсем различна причината, просто е малко далеч от Слънцето и не получава достатъчно енергия, освен това Марс е загубил магнитното си поле, няма да обяснявам какво означава това за живота.
Както казват Дънди и група съветски учени;

"Каквото е станало, това е, което ще стане;
и каквото е било извършено, това е, което ще се извърши;
и няма нищо ново под слънцето.
"

Ако правилно съм запомнил от присъствието си на един семинар, Земята в края на един цикъл, а той ще завърши след ок. 5000- 20000 години.
Поживем-увидим.
DundyTheCroc - майстор
Земята технически е в края на поредната ледена епоха и топене на ледове, покачване на температури и нива на СО2 са очакван процес.
Сега, доколко това се случва с темповете от предишни такива процеси или е ускорено от човешката дейност не мога да кажа, понеже публикуваните последните години изследвания са силно манипулирани покрай така наречената "зелена" сделка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Поживем, увидем

Изображение
Изображение
До тогава, тренирам активно така страшният алпинизъмЪ. Леден и фрапиращ.
kozl - майстор
пон юли 29, 2024 9:20 amDundyTheCroc написа:
Ако вземеш да прочетеш разни научни изследвания, ама публикувани преди да набедят СО2 за лош ще откриеш, че десетки пъти в историята на Земята е имало покачване на температурите, съчетани с покачване нивата на СО2, водещи до бурен растеж на флората.
Марс е съвсем различна причината, просто е малко далеч от Слънцето и не получава достатъчно енергия, освен това Марс е загубил магнитното си поле, няма да обяснявам какво означава това за живота.
Чети си ги ти и им се кланай на научните иследвания. На мен ми е достатъчно да следя какво се случва с горите, за да преценя, че си режем клона....

Десетки пъти от какво се е покачвал СО2???
Да не би да е от нещо "скрито" под земната повърхност :?

Бурен разтеж на флората и какво се случва при този бурен разтеж :?
Мое би въглерода се мести от атмосферата към флората, особождавайки О2 в атмосферата :?
Да естествен регулаторен механизъм, но като се намеси человека и де ги горите :shock:

На учените сметките какво доказват - гората или ФЕЦ-овете са по-зелени в усвояването на слънчева енергия за разделяне на въглерода от кислорода?
DundyTheCroc - майстор
Ти май си отсъствал като в училище са обяснявали кръговрата на СО2?
Сигурно вече си и на 2-3 ракии, понеже не схващам каква точно теза защитаваш, наздраве :partyman:
kozl - майстор
пон юли 29, 2024 1:35 pmDundyTheCroc написа:
Ти май си отсъствал като в училище са обяснявали кръговрата на СО2?
Сигурно вече си и на 2-3 ракии, понеже не схващам каква точно теза защитаваш, наздраве :partyman:
Намали % на фантазиите си.

Много неща са в зависимост от съотношението и относителността, вкл. и това колко е добър и колко лош CO2.

В тази тема се разисква съотношението в нормите. И де е са логиката на нормите, колко едАн аутомобил е по-лош от друг :?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: