• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chapara - майстор
Проблем в реглажите, особено ако е универсален механизъм, само някой навътре в нещата може да ти помогне, дори не и Всевишния!
RalitsaV. - помощник
Здравейте!

От няколко дена тоалетното ни казанче на Никипласт, почти 4годишно, започна да тече в тоалетната чиния. Отначало само леко подлизваше, но днес, след ремонт от моя страна, направо си тече.
Ще кажа какво направих досега:
1. Извадих и двата механизма и ги почистих старателно с оцет от варовика, с накисване. Станаха като нови според мен.
2. Извадих стиропорната изолация от казанчето, защото беше се начупила, а и аз я дочупих и плуваха частици.
3. Почистих до блясък тоалетното казанче (разкарах пясъка и стиропорните топченца)
4. Върнах всичко на мястото му

Да, ама не! Продължава да си тече. Изчетох обясненията в началните страници и смея да кажа, че не е от пълнещия механизъм, защото водата се пълни до същото ниво, до което и преди. Там няма проблем със заяждане или неспирно пълнене.

Относно изпразващия механизъм - там вадих подложката, която е силиконова, да я оглеждам, почти нямаше варовик по нея, обаче ми направи впечатление, че има някакви мехурчета по нея. Възможно ли е да са се появили в последствие? Не ми изглеждат на кухи мехурчета, а като част от самия силикон сякаш, но определено не е равен, а грапавее заради тези мини топченца. Отначало се спуках да се чудя дали съм го поставила правилно, защото нали от едната страна е леко изпъкнало. Въртях го, пробвах, но според мен изпъкналото трябва да е към казанчето(надолу), нали така?

Според вас възможно ли е от тези мехурчета на силикона да е проблемът, изобщо може ли да се появят от нищото тези мехурчета или си е било така?
Вие какво мислите и какво бихте препоръчали - нова подложка или направо нов механизъм?

Искам да отбележа отново, че механизмите са в чудесно състояние, особено като ги изчистих от варовика.

Благодаря!
chapara - майстор
Гледам са по 40тина лева. Слагай ново, хем лесно.

П.С. Един приятел преди години казваше, в този дух, но за превозно средство: ,,Трабант" да е, но нов да е😉
RalitsaV. - помощник
пон юли 29, 2024 4:26 pmchapara написа:

П.С. Един приятел преди години казваше, в този дух, но за превозно средство: ,,Трабант" да е, но нов да е😉
Е, едното 4лв, другото 40...
Верно ли са станали 40, аз по-малко за казанчето дадох 😂
chapara - майстор
пон юли 29, 2024 4:29 pmRalitsaV. написа:
пон юли 29, 2024 4:26 pmchapara написа:

Е, едното 4лв, другото 40...
Верно ли са станали 40, аз по-малко за казанчето дадох 😂
40+.
Били са, преди 4 години по малко, сега няма и стек цигари.
ESPACE - майстор
Купи си само нов изпразващ механизъм. Едва ли се продава само уплътнението.

А, продавало се https://praktiker.bg/bg/Uplatneniya/UPL ... T/p/472056
Преди 2-3 години купувах от местната железария.
Дори не знаех, че се продава само то- бях тръгнал за целият механизъм или ново казанче.
hidrazin - майстор
Зимата го играх тоя филм. Докато се усетя че сълзи и ... платих още едно във вид на сметки за вода.
Преди доста години му бях сменял целия механизъм. Сега не си играх а направо ново.
Ново, някъде януари-февруари на същата фирма, бежово няма и 30 кинта. Е, цената не е "магазинска"...
:partyman:
chapara - майстор
Всеки може да се упражнява както намери за добре, каза човека с 43г. стаж нон стоп във сферата.

Успех. Евтиното винаги излиза скъпо, в случая то дори е пренебрежимо. Казанче с фабричен реглаж, 10 мин. смяна и за финал кеф и едно студено питие, чай😉
RalitsaV. - помощник
И какъв е смисълът от смяна на цяло казанче? Мястото и условията са по-специфични, а и смяна на цяло казанче е по-голяма заигравка от смяна на един изпразващ механизъм. Благодаря все пак!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Теч от тоалетно казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: