Проблем в реглажите, особено ако е универсален механизъм, само някой навътре в нещата може да ти помогне, дори не и Всевишния!
Здравейте!
От няколко дена тоалетното ни казанче на Никипласт, почти 4годишно, започна да тече в тоалетната чиния. Отначало само леко подлизваше, но днес, след ремонт от моя страна, направо си тече.
Ще кажа какво направих досега:
1. Извадих и двата механизма и ги почистих старателно с оцет от варовика, с накисване. Станаха като нови според мен.
2. Извадих стиропорната изолация от казанчето, защото беше се начупила, а и аз я дочупих и плуваха частици.
3. Почистих до блясък тоалетното казанче (разкарах пясъка и стиропорните топченца)
4. Върнах всичко на мястото му
Да, ама не! Продължава да си тече. Изчетох обясненията в началните страници и смея да кажа, че не е от пълнещия механизъм, защото водата се пълни до същото ниво, до което и преди. Там няма проблем със заяждане или неспирно пълнене.
Относно изпразващия механизъм - там вадих подложката, която е силиконова, да я оглеждам, почти нямаше варовик по нея, обаче ми направи впечатление, че има някакви мехурчета по нея. Възможно ли е да са се появили в последствие? Не ми изглеждат на кухи мехурчета, а като част от самия силикон сякаш, но определено не е равен, а грапавее заради тези мини топченца. Отначало се спуках да се чудя дали съм го поставила правилно, защото нали от едната страна е леко изпъкнало. Въртях го, пробвах, но според мен изпъкналото трябва да е към казанчето(надолу), нали така?
Според вас възможно ли е от тези мехурчета на силикона да е проблемът, изобщо може ли да се появят от нищото тези мехурчета или си е било така?
Вие какво мислите и какво бихте препоръчали - нова подложка или направо нов механизъм?
Искам да отбележа отново, че механизмите са в чудесно състояние, особено като ги изчистих от варовика.
Благодаря!