• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
нед юли 28, 2024 6:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
Интересно ми е, нов автомобил, който не е успял да мине успешно ГТП, как би се справил в Германия, примерно?!
Някой с преки наблюдения?!
Абе нямам преки наблюдения ама попрочетох неща дето хич не ми харесаха...
Пак сме по-набожни и от папата.

1.В Германия както и в повечето държави от ЕС колите минават преглед на 2 години а не ежегодно както у нас.
2.В Германия димни частици контролират от 1-ви юли 2023г. Преди това са измервали коефициента на абсорбция.
3.Техния ГТП не е включвал емисии/ЕКО. Бил е отделен преглед и времето между емисии и ГТП не трябва да е повече от 2 месеца.
4.Може да пропуснеш ГТП с до два месеца. Ако е повече, таксата ти се вдига с 20%
5.Ако си в друга държава и ти изтече времето за преглед, местните власти не могат нищо да ти направят. Като се върнеш само трябва да докажеш че си бил в чужбина и затова не си минал преглед.
6.От 1 януари 2018 г. за коли регистрирани след 1 януари 2006 г. не е необходимо да ходят за контрол не емисии/ЕКО - взимат се данните от OBD (бордовата диагностика).
7.Предната точка не важи за автомобили с EVRO 6 и нагоре им се измерват емисиите. Това вероятно заради ДИЗЕЛГЕЙТ... :lol:
8.Временно допуснатите имат един месец за отстраняване на недостатъците за разлика от 14 дни у нас.

:partyman:
addicted - специалист
Естествено че ние сме най- най- в налагането на ограничения. Но тая работа не виждам как ще продължи така. Тия проценти дето ги вадят като неминали коли изобщо не са реални. Масово бензинки не минават, и няма какво да им се направи за да минат. Какво ще стане, тия хора ще спрат да карат ли? Ще спрат да плащат данък кола, гражданска, акциз на горивото? Ще си купят колелета и ще летят по велоалеите?
Съмнявам се.
silent - майстор
Те тези дето не минават тук и сега в основната си част са тук щото тогава там не са минали прегледа . А нашенеца хич не му се дават пари за дюзи да не говорм за катализатори или ДПФ или скъпа периферия на нова кола слънце ...е няма как същата тая да кола мине тук зарад новите лети джанти и стикера ти гониш....а за това как нямало как...ми има как...колата не конституционно право....нямаш пари да поддържаш читава кола...има рейс влак колело или бичиш пеша или си стоиш в къщи..
ivanovbg - майстор
Ще съдя държавата ако не мина прегледа. На моята кола дето всичко си е ок. По сертификата от производителя СО на празен ход и ниски обороти е < 0,5 реално 0,42, при 2000 оборота е <0,3 и реално 0,27. Тоест напълно в заводски норми. Държавата трябва да ми я плати щом не дава вече да я карам. Имам време до октомври, щот може да се осъзнаят и да вкарат заводските норми.
Последна промяна от ivanovbg на пон юли 29, 2024 8:16 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Октомври все още има шанс, моята е Януари в студа, катализатора трудно влиза в работен режим.
ivanovbg - майстор
Има и друг вариант, но трябва да се тества. Изгорелите газове да се прекарат през инхибитор на СО. Утре ще взема и ще импровизирам една тръба и ще го закача на газанализатора да видя какво ще покаже.
DundyTheCroc - майстор
Щом имаш възможност пробвай и разликата между стандартен бензин и някакъв парфюмиран 100 октанов, макар че едва ли ще има.
Да дублира магнитите на бензинопровода, за по сигурно!
bdz43r - специалист
А горивото доколко ще да е фактор?
Аз и в България съм попадал на бензиностанция, където като сипя цял резервоар, минавам 150 км повече. За последните 5 години съм сипвал там няколко пъти и всеки път резултатът е същия. Само там и никъде другаде, включително други от същата верига. Ама ми е далечко да ходя там преди всеки преглед.
пон юли 29, 2024 8:41 pmbdz43r написа:
...Ама ми е далечко да ходя там преди всеки преглед.
Вероятно е тайна тази верига бензиностанции.
Дано не те връщат от преглед, но ако се случи, разстоянието автоматично ще се редуцира.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: