вт юли 30, 2024 3:37 pmbrum написа: Без ГТП не ти важат застраховките. С 50лв няма да минеше аз не съм мургав жигит с бенве. Катастрофи не правя. А те застраховките и без това рядко важат..
Всички имаме коли, нали ?
brum
- майстор
453 мнения в "ГТП вече само онлайн"
Бако_Патъра
- специалист
ivanovbg
- майстор
вт юли 30, 2024 3:53 pmБако_Патъра написа:Много си глупав Бако. Удря те една Sкласа 2022г и той е виновен примерно. Но без гражданска ти нямаш право да караш по пътя и автоматично ти ставаш от потърпевш - виновен. Съответно застрахователите това и чакат - плащаш мерцедеса, акта, че и отгоре. Не дай си боже да има и смъртен случай.вт юли 30, 2024 3:37 pmbrum написа: Без ГТП не ти важат застраховките. С 50лв няма да минеше аз не съм мургав жигит с бенве. Катастрофи не правя. А те застраховките и без това рядко важат..
Един приятел още е в затвора заради един стопаджия. Качва го на стоп и една кола го удари дзверски отдясно. Съответно излезе той виновен защото колата я тунинговал и не е минала технотест. А той дори нямаше драскотина. Ако не беше стопаджията щеше да мине само със щетите по колата, но при смъртен случай много се ровят.
Бако_Патъра
- специалист
Много съмнителна история за човек влязъл в затвора за причинена от друг водач смърт. Твоят приятел да не е бил на 2 промила случайно? При ПТП застрахователя няма работа с мен, а с другата страна. Ако моят застраховател откаже да изплати щетата това също не е мой проблем. Обикновено застрахователите плащат всичко на ответника и после съдят своят клиент ако не е изряден. Да не говорим, че в тези дела се намесват и вещи лица, чиято работа е и да установят дали липса на ГТП е създало предпоставката за ПТП. С други думи ако седиш на червен светофар и някой се набие в теб със 130 - НЕ, НЕ СИ ТИ ВИНОВЕН АКО НЯМАШ ГТП. И се научи се да разговаряш без епитети!
шоп
- майстор
вт юли 30, 2024 3:29 pmБако_Патъра написа: Аз карам вече 1 година без ГТП. Ако ме спрат, ще направя цирк, че жената е забравила и ще си платя 50те лв глоба. А на тези, които само "българина" им е в устата ще кажа: "чемодан, вокзал, Париж" - онзи изверг боядисан в синьо от откриването още дебне там някъде изДа не изгориш човече?!сокаците
Аз пари за мафията НЯМАМ.
Без валидно ГТП не важи и каско и гражданска.
Недай си боже настъпи ПТП ще плащаш като поп. Има коли за милиони, а недай си боже има пострадал човек.
Chefo77
- майстор
вт юли 30, 2024 4:59 pmБако_Патъра написа: Много съмнителна история за човек влязъл в затвора за причинена от друг водач смърт. Твоят приятел да не е бил на 2 промила случайно? При ПТП застрахователя няма работа с мен, а с другата страна. Ако моят застраховател откаже да изплати щетата това също не е мой проблем. Обикновено застрахователите плащат всичко на ответника и после съдят своят клиент ако не е изряден. Да не говорим, че в тези дела се намесват и вещи лица, чиято работа е и да установят дали липса на ГТП е създало предпоставката за ПТП. С други думи ако седиш на червен светофар и някой се набие в теб със 130 - НЕ, НЕ СИ ТИ ВИНОВЕН АКО НЯМАШ ГТП. И се научи се да разговаряш без епитети!Наивен до безобразие

Без Технотест след промени (както и без ГТП), автомобилът ти се води негоден за движение по пътя. И автоматично те третират по друг параграф. Четете законите и наредбите, четете си и застраховките, когато ги подписвате.
Едно е да те спрат и да отнесеш глоба, съвсем друго - ако участваш в ПТП. Не дай Боже, по твоя вина. Освен ако не считаш, че "на мен такова нещо не може да ми се случи", което ни връща към първия ред.
hidrazin
- майстор
Хубаво е да се чете и човек да си знае правата ... и задълженията. А не да се пише наизуст.
След като застрахователя е получил премията по застраховката "Гражданска отговорност" то той е ДЛЪЖЕН да ПЛАТИ щетите.
Застрахователя разбира се ще се опита да се измъкне от плащане на премията по застраховката.
Единствения вариант за това е застрахователя да докаже че липсата на ГТП е в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата злополука.
Демек нямате ГИП и са ви отказали спирачките, откъснало се е някое колело, волана ви останал в ръцете и е без връзка с колата, не ви работят стопове и мигачи...
Това че ламбда не ви е 1.00 или СО е над нормите не е основание за отказ от изплащане на премии по валидната застраховка.
Ма четете си условията по застраховката. Някой застраховател може да се изхитрил да вкара незаконни клаузи...
P.S.Да не споменавам и че застраховател би следвало да сключи застраховка "Гражданска отговорност" или/и "Каско" САМО при наличие на изправен автомобил...
Разбира се както е казал Вапцаров, със застрахователя често ще е така:
Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз лично не бих искал да си го причинявам.
P.S.2
Да не забравяме и че живеем в територия където застрахователите са "избелените/изпраните" групировки СИК, ВИС ... и т.н.т.
Оооо.... И разбира се да не забравяме че живеем в дИмокрация.
След като застрахователя е получил премията по застраховката "Гражданска отговорност" то той е ДЛЪЖЕН да ПЛАТИ щетите.
Застрахователя разбира се ще се опита да се измъкне от плащане на премията по застраховката.
Единствения вариант за това е застрахователя да докаже че липсата на ГТП е в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата злополука.
Демек нямате ГИП и са ви отказали спирачките, откъснало се е някое колело, волана ви останал в ръцете и е без връзка с колата, не ви работят стопове и мигачи...
Това че ламбда не ви е 1.00 или СО е над нормите не е основание за отказ от изплащане на премии по валидната застраховка.
Ма четете си условията по застраховката. Някой застраховател може да се изхитрил да вкара незаконни клаузи...

P.S.Да не споменавам и че застраховател би следвало да сключи застраховка "Гражданска отговорност" или/и "Каско" САМО при наличие на изправен автомобил...

Разбира се както е казал Вапцаров, със застрахователя често ще е така:
Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз лично не бих искал да си го причинявам.
P.S.2
Да не забравяме и че живеем в територия където застрахователите са "избелените/изпраните" групировки СИК, ВИС ... и т.н.т.
Оооо.... И разбира се да не забравяме че живеем в дИмокрация.
nork
- специалист
вт юли 30, 2024 3:29 pmБако_Патъра написа: Аз карам вече 1 година без ГТП. Ако ме спрат, ще направя цирк, че жената е забравила и ще си платя 50те лв глоба. А на тези, които само "българина" им е в устата ще кажа: "чемодан, вокзал, Париж" - онзи изверг боядисан в синьо от откриването още дебне там някъде изЕ това е едно от най малоумните изказвания - БЕЗ ИЗВИНЕНИЯсокаците
Аз пари за мафията НЯМАМ.

"Панаир" можеш да направиш за ден/седмица.....
Да не се случи случка, че не на два, а на 4ри ката ще ти го нахакат

Последна промяна от nork на вт юли 30, 2024 10:02 pm, променено общо 1 път.
silent
- майстор
Преди 8-9г. фирмата ни с автомобилен парк над 100автомобила бая се изпоти да прекара един автомобил на прглед със задна дата заради заради настъпило ПТП и забравен преглед. В случая става въпрос за сериозен ресурс вкл и юридически. Представям си Бако с цървулите в същата ситуация как ще се е е овъртял.
П.п.Бако всички тук сме с цървули ...не е лична обида.
П.п.Бако всички тук сме с цървули ...не е лична обида.
Бако_Патъра
- специалист
Странна фиксация към нахаквания, натътрузвания и други подобни дейности от някои хора. Хидразинът го е формулирал най-вярно. А и човек не трябва да живее със страх от "властите". Аз ако утрепя някой в ПТП последният ми кахър ще е ГТП-то или липсата на такова. А и въпросната кола се кара само на къси разстояния. Просто казвам, че те като искат да ме рекетират със 100 лв за един стикер, аз съм длъжен да взема мерки това да не се случи. Ако е въпроса за изправността моята кола ходи в сервиз поне два пъти годишно, където и правят реален преглед докато и сменят частите, а не зелени кухи сделки като онзи синият сладур от откриването на олимпиадата.
някаква пълна пародия

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература