Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Успоредно да се ползва и някое яко заклинание!
Зная наколко на чист български, цигански и турски.
MamaMy - майстор
Би трябвало да се сменят лесно и дори на горещ поялник. Прав е zz_stefanov. Не го напъвайте много. Има чалъм. :)
Винаги може да се ползват вълшебните думи от моя ник, но в повечето случаи следва ето тази иконка :axe: или тази :wallbash:
Какви напъни, за ваденето на обикновен пружинен щифт!!!

Вадете ги внимателно, колеги!
hidrazin - майстор
пет авг 02, 2024 10:02 pmMamaMy написа:
Би трябвало да се сменят лесно и дори на горещ поялник.
Въобще не е предвидено да се сменят накрайниците.
Продавали са се два модела - единия с накрайници 20 и 25мм.
Другия с накрайници 25 и 32мм + намалители/редукция за 20мм които се слагат на накрайниците 32мм.
Тая лепачка е от зората на полипропиленовите тръби - на нея пише 220V което означава че е произведена преди януари 2003-та година.
А вероятно и по-рано. Това не означава че не е качествена и не работи добре - по-скоро обратното, щото сега на пазара е пълно с боклуци.
:partyman:
yanko78 - специалист
съб авг 03, 2024 10:20 amhidrazin написа:
пет авг 02, 2024 10:02 pmMamaMy написа:
Би трябвало да се сменят лесно и дори на горещ поялник.
Продавали са се два модела - единия с накрайници 20 и 25мм.
Другия с накрайници 25 и 32мм + намалители/редукция за 20мм които се слагат на накрайниците 32мм.
Тая лепачка е от зората на полипропиленовите тръби - на нея пише 220V което означава че е произведена преди януари 2003-та година.
А вероятно и по-рано. Това не означава че не е качествена и не работи добре - по-скоро обратното, щото сега на пазара е пълно с боклуци.
Ейййй най накрая някой да каже нещо смислено, то не беха дорници щифтове….
нед авг 04, 2024 2:53 pmyanko78 написа:
съб авг 03, 2024 10:20 amhidrazin написа:
......
Малко ми се губи смисълът на написаното от теб.
Вярно, не е предвидено. Сега обаче човекът иска да ремонтира, та се налага да свали.
Там има щифт, а той се вади с дорник или екстрактор. Може и с разпробиване.
И бре, Янко бре! Как па не се сетих- неделя е.
hidrazin - майстор
нед авг 04, 2024 2:53 pmyanko78 написа:
И какво толкова съм казал което останалите отдавна не са разбрали?
Казал съм че накрайниците не са предвидени да се сменят от потребителя по време на работа (за този модел а за другия вече писах...).
Но пък не съм казал че не могат да се демонтират и сменят.
В тая връзка - доста съм скептичен че ще стане с разпробиване на стоманен щифт набит в Халумин без да се прецака отвора.
Може с подходящ дорник но от другата страна - да го избие обратно на посоката в която е набит.
Та нещо не ми се вярва много че ШВАБА-та е набил щифтовете в глухи отвори и да е не ремонтно пригодно. Особено по ония години...
А дали е така ще се разбере след оглед от към изотзад, от към крепежа на Халуминиевото трупче и входа за захранване на нагревателя.
Разбира се това изисква доста по-сериозно разглобяване.

Прикачен файл:
6.jpg

Ама той пишман_майстор най-вероятно си е налепил нещата за лепене и може да не се Фане с тотално разглобяване... :?
пишман_майстор - майстор
Ще се хване, ще се хване :) .
Просто излезе "спешна и неотложна" работа , а именно семейният съвет ( разбирай щерката и жената ) реши, че немедлено трябва се поосвежат коридори , стаи , бои , тапети вкъщи.
И аз ...няма накъде .
Но няма се пропусне ремонта на лепачката .

Тема "Лепачка за ППР Durette X" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: