• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
Всичко на територията е ОК на хартия, стига се оплаквахте :-D
silent - майстор
Това за горивата е някакъв мит. Вероятно на някакви шано бенз. продават лайна, но на големите вериги като цяло са си ок. Ходил съм на запад зареждал съм нафта само , ма ни ми е фръквала колата, ни е спирала да гори. Сега ако си надъхан бензинов или нафтов хипохондрик с кола на края на жизнения и път никой няма да те убеди в противното. Хеле пък всички онези дето са докарали новите стари коли с върнати километражи, наблъскани с добавки къде има нещо за наливане, и които след два изгорени резервоара почват да се предават. Е най - удобно е да се обвини горивото .
Мога ли да предположа, че просто нямаш усет към машината?!
Не всеки е роден Фитипалди.
silent - майстор
всичко може да предположиш но дали е вярно един господ знае.
Мога ли да прдположа че си от онези дето като сменят маслото и започват да уцещат как някакси по-тихо и по мазно започва да работи мотора.и повече да върви.
нед авг 04, 2024 10:05 amsilent написа:
всичко може да предположиш но дали е вярно един господ знае.
Мога ли да прдположа че си от онези дето като сменят маслото и започват да уцещат как някакси по-тихо и по мазно започва да работи мотора.и повече да върви.
Като оставим вървенето,
"всичко може да предположиш но дали е вярно един господ знае."

Всъщност, това показва, че таа работа не ти е ясна, но само мога да предположа.
Можеш също да предположиш, че понякога сменям масло, което е изминало 100км.
Аз пък съм склонен да предположе, че си от онези, които вярват, че платили за премиум консумативи, сменят маслото си на 15х.км.
hidrazin - майстор
Баааа... качеството на горивото нямало значение.
Купи си нова печка, наблъскай в нея да гориш чам + малко стари гуми и чакай от комина да излиза чист, планински въздух.
Същото е и с горивата. Има достатъчно изследвания доказващи пряка връзка между качеството на горивото и отделените емисии.
За маслата също. Имах един дизел дето се разтракваше когато му остарееше маслото и съответно утихваше с ново масло.
Предполагам е било заради хидравличните повдигачи и намаления вискозитет на старото масло.
:partyman:
нед авг 04, 2024 11:44 amhidrazin написа:
.....Имах един дизел дето се разтракваше когато му остарееше маслото и съответно утихваше с ново масло.
......... и намаления вискозитет на старото масло.
Съответно и понеже е стар, с новото масло повишава компресията и почва да върви като хала, хахаааа!!!
Докато старата чорба просто е минавала между сегмента и цилиндъра, превърната в сивкав дим.
hidrazin - майстор
нед авг 04, 2024 12:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
Съответно и понеже е стар, с новото масло повишава компресията и почва да върви като хала, хахаааа!!!
Докато старата чорба просто е минавала между сегмента и цилиндъра, превърната в сивкав дим.
Точно при мен не беше така. Била е маганена от нашите автоджамбази - заварявана глава и язви по цилиндрите щото вероятно е стояла в вода/антифриз в тях.
Та сложих друга глава, ремонт на цилиндрите + нови бутала KOLBENSCHMIDT.
Относно дима - нямаше никакъв дим и си вървеше много добре, че даже и отлично.
Сега такъв ремонт не бих правил...
нед авг 04, 2024 12:45 pmhidrazin написа:
...
Добре де, ситуации и състояния всякакви.
Давам показателен пример, често срещан.
Такъв е и настоящата ми четиридесет годишна красавица.
Бензин, разход на масло 1л./1000, придружено с димене.
Тестовете показват износени сегменти и гумички на клапаните.
След тайно баене, без отваряне на мотор, още със старото масло значително намали синият дим и разходът. Естествено, долях литър прясно.
След смяна на маслото нещата тотално се промениха. За сега димене няма, а разхода ще се види след още километри. За сега са само 300.
Естествено, купих колята с ясното съзнание, че отново ще си цапам ръчичките.
chapara - майстор
нед авг 04, 2024 12:53 pmТрифон П.Трифонов написа:

Естествено, купих колята с ясното съзнание, че отново ще си цапам ръчичките.
Ти да не си садо мазо🧐🤠😬
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: