• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
addicted - специалист
Естествено. Аз винаги съм казвал че всичката гняс дето ни натиска си я заслужаваме. Всички виждаме кво става. Едни страдат заради нечия глупост, другите се хихикат и викат "така ви се пада щот сте тъпи", не осъзнават че следващите дето ще страдат ще са те. И историята се повтаря, и така до безкрай. Разделяй и владей.
hidrazin - майстор
Скоро не бях гледал такъв майтап...
То па бива лъжи и некомпетентност от министър Пиронков, ама чак пък толкова?
Тоя министър Пиронков:
1-во - ЛЪЖЕ. Според него "НИЕ" направихме облекчения - категория "опасни" става категория "значителни".
Ми не бе минъстърче, просто променяте наредбата да отговаря на директивата а не както едни наши натегачи бяха променили срещу рушвет.
2-ро - Пак ЛЪЖЕ че наредбата била правена по европейската директива. Ми ... не е.
3-ро - За да минем преглед да сме си купували само скъпи горива и само от големи вериги... :shock: И т'ва го казва министър??? Пародията е пълна!
4-то - Имало малки бензиностанции дето правели "компромис" с горивата ама не било негова работа да ги контролира.
Контрола на качеството на горивата бил в ... ръцете на ПОТРЕБИТЕЛЯ... :lol: :lol: :lol:
Ако скоро не сте ходили на ЦИРК и не сте се смели от сърце - отделете няма и 10 минути...

:partyman:
Ох лелееей! То само да слушаш, едно леко ти става на душата. Медец за всички сетива, чрез слуховия апарат!!! Настръхвам, буря от чувства отваря апетита ми, а светът става цветен към розов.
Нямам търпение за ГТПта. Даже и да не мина, (успешно с автомобила), зная, че правителството е зад мен.
lyubohar - майстор
Колата ми е лизингова.Гаранционна 6г.На 5 год.32000км.Бензин-те вече не правели дизелови.
Юни минах технически и сервизен преглед.
Любопитно догодина как ще мина.И ако не мина трябва само те (Тойота) да ми я оправят,за да мине.
Съответно със заплащане.Още една възможност за одиране им се отваря!
hidrazin - майстор
чет авг 08, 2024 12:07 pmlyubohar написа:
Любопитно догодина как ще мина.
Напълно нормално и безпроблемно.
Какво те плаши? Жигулката ти май е 2019-та - значи е Euro 6 или по нашата категоризация е 4-та ЕКО група.
А тя е за коли след 2009-та - демек твоята би трябвало да е безпроблемна и то при условие че е произведена 10 години след границата за групата.
Предполагам няма да и махаш катализатора и да я чипосваш за да я правиш "бегачка" ?
Ако е така и не си я газифицирал - свиракй си.
чет авг 08, 2024 12:07 pmlyubohar написа:
Още една възможност за одиране им се отваря!
Ми те за тези години от лизинга и задължителните, платени прегледи и обслужвания при тях са те одрали достатъчно. :-D
Не, не им се отваря - освен ако не успеят да те измамят или ако аз съм объркал годините.
Ако тази година юни си направил 5 години, то догодина юни ти изтича и лизинга, и гаранцията.
Даже не си длъжен да минаваш при тях сервизен и технически преглед, но те ще се опитат да те хлъзнат че трябва да минеш пак при тях.
Тоя "последен" преглед при тях няма да ти удължи гаранцията с още една година... :)
Между другото те май имаха опция да си удължиш гаранцията с още две години.
Разбира се с някакво плащане и пак задължително обслужване при тях. Питай ги.
чет авг 08, 2024 9:40 pmhidrazin написа:
...Ако е така и не си я газифицирал - свиракй си...
А ако е газифицирана какво?
hidrazin - майстор
чет авг 08, 2024 9:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
А ако е газифицирана какво?
По-назад беше коментирано. По спомен газаджийките имали най-голям проблем с минаването.
Май заради това че ГТП=то се минава задължително и на бензин, стар и изветрял бензин и т.н.т.
Ма тук нищо не мога да кажа, защото нямам никакви наблюдения/опит с газ при колите.
Никога не съм имал кола на газ (или И НА газ) и се надявам никога да не ме приФанат лудите че да си причиня това.
stst - напреднал
чет авг 08, 2024 10:00 pmhidrazin написа:
Май заради това че ГТП=то се минава задължително и на бензин, стар и изветрял бензин и т.н.т.
Подобно твърдение е абсолютно несъстоятелно. Никому не пречи да сипе 10л пресен бензин за ГТП знаейки, че ще му трябва.
Всичките ми коли, които съм притежавал/м са бензин-газ. Разни твърдения за поддръжката на автомобила, кой колко бил добросъвестен да си поддържа колата, са обект и на наредбата, но и на всеки собственик, т.е. най-малкото всеки би следвало да го прави за собствената си безопасност. А на мен животът ми е мил. Колите си ги проверявам на 6 месеца, дори и да нямат явни проблеми. Но това съм аз.
Ще бъда по-разточителен в тезата си: Освен увеличаване срокът за ремонт и понижаване оценката на емисиите, като степен на опасност, тази наредба си остава един дискриминационен алманах. При условие, че ние потребители с бензин-газ автомобили, биваме оценявани единствено при работа на бензин, е достатъчно и красноречиво доказателство за дискриминационна практика.
Повечето, да не каже всеки, ползватели на този тип системи употребяват алтернативно гориво в порядък 90%+ от времето на ползване. За предимствата на тези горива по отношение на емисиите е изписано много и всепризнато. От друга гледна точка, поглеждайки по отношение на въглеродният отпечатък на същите такива, може да направим спокойно и заключението, че същите имат много по-добро отношение към природата: по-ниски емисии на газове, по-дълъг експлоатационен срок (живот на ДВГ). Изводът е ясен.
Гвоздейков, елементарно парче, което не е влязъл в същината на проблема с автомобилите. Прозира и някаква зависимост, да ми обяснява къде да зареждаме гориво, или пак лошото - използва хипотеза вместо факти, за да оправдае некомпетентност. Очевидно не успява.
От една статистика за 2022г излизаше, че ползвателите бензин-газ са около 400 000, което е около 13% от целият автопарк у нас (товарни, селскостопански, мотори, автомобили и др.). И вместо държавата да бъде инициатор (бе очаквано още преди години) за утвърждаване употребата на алтернативни горива с цел: намаляване на емисиите и икономически (намаляване ценовата тежест на горивата върху гражданите), тя (държавата) реши да смазва гражданите си с чужди политики и слаби технократи.
С "две думи" въртят- сучат политика, която няма отношение към фактите, а е насочена другаде.

Освен написаното, по отношение употребата на пропан-бутан, имам 35г практически опит, който готвърждава същото.
Дизел замърсявал по малко!!!
Погледнете си цветът на щеката- не е от хубаво това черното!
Имал филтри и системи....
https://youtube.com/shorts/FgxIYR_6jug? ... q-za9mCkK3
А това къде отива и каква е ползата от файдата, като келепир не остана- то така или иначе си отива в атмосферата.

Пенсионерката ми вървя на газ 15 безпроблемни години, така и с "основното" гориво.
Монтиран български ГИ- хардуер ЕС.
kozl - майстор
А какви са тестовете на текущите прегледи на МПС, че сега гЪзовете станаха #1?
Начи с нерегулирани фарове - може, с нерегламентирани газове не може :?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: