Ако не го сплеска вакума. Все пак е 7-800г на см², а варела е с голяма площ.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivanovbg
- майстор
352 мнения в "Помощ за преправяне на сондаж!"
miroki
- майстор
Аз сега го направих. Още не е тръгнал на помпа. Да съм извадил една кофа пясък. Та водата свършва докато почне 
Иначе с ръчната вадя до към половин кубик на поливка. Да речем за час.
Но вади и вода и въздух. За това искам голям буферен съд. Да мога по-дълго да поливам. Докато се напълни изцяло с въздух.

Иначе с ръчната вадя до към половин кубик на поливка. Да речем за час.
Но вади и вода и въздух. За това искам голям буферен съд. Да мога по-дълго да поливам. Докато се напълни изцяло с въздух.
hidrazin
- майстор
нед авг 11, 2024 3:02 pmivanovbg написа: Преди да се прави една система трябва да се знаят две неща за нея - За какво се прави и как работи. Тази система се правеше едно време заради неизправни смукатели в поливните системи.За съжаление ти до оня ден нито знаеше тая система за какво се прави и още по-малко как работи.
За съжаление точно заради този въздух създадения вакум е по малък и помпата не може да засмуква от същата дълбочина както при изправен смукателен клапан. Нарисувал съм ви и две картинки за по нагледно.
Нито пък си виждал едно време такава система...

Я се виж какви си ги писал бре:
пет юли 19, 2024 8:24 amivanovbg написа: Нищо не се вижда. Входа от сондажа не трябва да е най отгоре.трвбва да остава в балона въздух колкото вода събира тръбата дето е в сондажа.
съб авг 10, 2024 1:39 pmivanovbg написа: Добре е станало, но извода за сондажа трябва да е поне десет петнайсет сантиметра по надолу.Общо взето си писал пълни глупости.
Ама се радвам че най-накрая научи нещо ново. И не е свързано с магнити (поне засега).

Ако си беше направил труда да прочетеш и следващия пост - на shotik, и не само да го прочетеш, ами и да го разбереш, щеше да обърнеш внимание на тая картинка:
Оставащия отгоре въздух трябва да е МИНИМАЛНО количество.
Затова на оня чертеж се вижда че отгоре има поще един малък съд свързан с основания в общ обем - за да може въздуха да е минимално количество.
Нито колкото обема на смукателната тръба, нито пък оная простотия с 15 санта извода по-надолу дето си ги написал.

ivanovbg
- майстор
Хидра,Хидраааа. Както винаги имаш техническа мисъл колкото една патка. Явно не си точил течност с маркуч - малко въздух. Ако е малко въздуха, а маркуча е примерно с 5метра денивелация, веднъж засмукан и извадиш маркуча за секунда и го върнеш малкото въздух който смукне ще го преглътне и ще продължи да си тече от него. Тоест в случая ще изпразни съда и после как ще тръгне помпата. Всичко е до баланс на вакума дето се създава и водния стълб. Мисли малко!
Иначе човека в случая е на границата от която може да засмуче помпата, вакума дето създава не успява да преодолее водния стълб и .... не работи. То като черпиш вода нивото спада освен ако е от язовир.
Да слага потопяема!
А и това, че до вчера нещо не съм знаел не е от значение. Благодарение на моята интелигентност бързо се уча и взимам правилни решения. Доскоро не знаех, че магнита привлича водата, а и не бях правил магнитна помпа. Ама нали гледа клипчетата? Сега знам и мога
Иначе човека в случая е на границата от която може да засмуче помпата, вакума дето създава не успява да преодолее водния стълб и .... не работи. То като черпиш вода нивото спада освен ако е от язовир.

А и това, че до вчера нещо не съм знаел не е от значение. Благодарение на моята интелигентност бързо се уча и взимам правилни решения. Доскоро не знаех, че магнита привлича водата, а и не бях правил магнитна помпа. Ама нали гледа клипчетата? Сега знам и мога

Georgi345
- специалист
Здравейте! Искам да го направя с този съд понеже проблемът ми е такъв, ако може да ми кажете как да го разрежа без този съд е най-добре. Проблемът е че подкачвам вода с ръчната помпа и под ръчната помпа имам кран който затварям за да не изпуска случайно от ръчнато помпа. И след това си пускам електрическата помпа и си вади вода. Но когато отида на другия ден, водата е изтървала и пак трябва да подкачам с ръчната помпа. А искам да си сложа хидрофор но като изтърва няма как...
hidrazin
- майстор
пон авг 12, 2024 12:05 amGeorgi345 написа: Искам да го направя с този съд понеже проблемът ми е такъв, ако може да ми кажете как да го разрежа без този съд е най-добре. Проблемът е че подкачвам вода с ръчната помпа и под ръчната помпа имам кран който затварям за да не изпуска случайно от ръчнато помпа. И след това си пускам електрическата помпа и си вади вода. Но когато отида на другия ден, водата е изтървала и пак трябва да подкачам с ръчната помпа.Работата започна да се изяснява - гълта въздух от някъде. Демек или крана е проблемен или някоя връзка не е херметична.
Докато не си оправиш всички връзки и кранове, вода с тоя балон няма да извадиш.
Какво искаш е едно, а какво можеш е съвсем друго.
Вече те питах - каква е помпата и колко е разстоянието от горния край на балона до водата.
Ама ти мълчиш като комунист на разпит и си въртиш старата грамофонна плоча...
Така няма да стане.

P.S.
нед авг 11, 2024 11:30 pmivanovbg написа: ...техническа мисъл колкото една патка...Кой е с такава техническа мисъл отдавна го установихме и това е Мистър Магнито на форума.

нед авг 11, 2024 11:30 pmivanovbg написа: Благодарение на моята интелигентност...То ако бяха налични дори зачатъци на такава, нямаше и всички да те бъзикат...

Georgi345
- специалист
пон авг 12, 2024 12:52 amhidrazin написа:Относно какво мога, незнам дали на 20 години вие сте се занимавали със сонди(сте правили сонда) и т.н. Просто питам.... Извинете ако съм Ви обидил нещо.....пон авг 12, 2024 12:05 amGeorgi345 написа: Искам да го направя с този съд понеже проблемът ми е такъв, ако може да ми кажете как да го разрежа без този съд е най-добре. Проблемът е че подкачвам вода с ръчната помпа и под ръчната помпа имам кран който затварям за да не изпуска случайно от ръчнато помпа. И след това си пускам електрическата помпа и си вади вода. Но когато отида на другия ден, водата е изтървала и пак трябва да подкачам с ръчната помпа.Работата започна да се изяснява - гълта въздух от някъде. Демек или крана е проблемен или някоя връзка не е херметична.
Докато не си оправиш всички връзки и кранове, вода с тоя балон няма да извадиш.
Какво искаш е едно, а какво можеш е съвсем друго.
Вече те питах - каква е помпата и колко е разстоянието от горния край на балона до водата.
Ама ти мълчиш като комунист на разпит и си въртиш старата грамофонна плоча...
Така няма да стане.
![]()
P.S.нед авг 11, 2024 11:30 pmivanovbg написа: ...техническа мисъл колкото една патка...Кой е с такава техническа мисъл отдавна го установихме и това е Мистър Магнито на форума.![]()
нед авг 11, 2024 11:30 pmivanovbg написа: Благодарение на моята интелигентност...То ако бяха налични дори зачатъци на такава, нямаше и всички да те бъзикат...![]()
Попмпата е вида 5, купих си и райдер но след една година работа спря да работи и незнам защо спря. А за разстоянието ще го измеря.
Интересното е като някоя връзка не е херметична, как като подкача вода с ръчната помпа и включа електричеката помпа, вади с часове вода. Според мен ако смучеше от някъде въздух нямаше да изкара вода и с електрическата.
И според вас щом е от крана или от връзките, как да проверя дали смуче въздух от връзките.
hidrazin
- майстор
пон авг 12, 2024 7:34 amGeorgi345 написа: ... как като подкача вода с ръчната помпа и включа електричеката помпа, вади с часове вода. Според мен ако смучеше от някъде въздух нямаше да изкара вода и с електрическата.Ако не смучеше от някъде въздух, на другия ден (или в който и следващ да е ден, месец ...) водата нямаше да е изтървала.
Демек в тръбата на сондажа преди крана винаги щеше да има вода.
При мен няма такъв балон - само сонда, помпа и ръчна помпа за подкачване - всичкото това монтирано в шахта.
С ръчната помпа съм подкачвал за последно някъде преди 8-10 години но си я държа за всеки случай.

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература