пон авг 12, 2024 12:28 pmGeorgi345 написа:пон авг 12, 2024 8:39 amivanovbg написа: С какво Фи е този сондаж? С какъв дебит е? Дай малко повече подробности.Сондажа съм го направил с тръба 1 1/4. За дебита не мога да кажа. Днес сложих помпата ми за вода в шахтата която съм изкопал за да може да е по на ниска. Помпата която сложих сега е райдер с вход и изход 1 1/2. И вади 200литра/мин (съмняваме да вади толкова но такива са й параметрите). Но не знам какво й става понякога спира да работи и се налага да слагам старата ми помпа вида 5 с която си вади вода. И стигам до извода че тази помпа райдер е проблемна. Но помпата не ми е такъв проблем ще купя нова. Искам да оправя сондажа да си държи ръчната помпа и да не се занимавам всеки ден да подкачвам вода и съответно да взема хидрофор и да захраня къщата си.
пет юли 19, 2024 8:20 amGeorgi345 написа:Това продължава ли да е вярно?
И също пълня съда до горе с вода, пускам помпата, тя източва съда, обаче не изкарва вода. И имам един кран който като усетя че няма да изкара вода го затварям. След това пак пълня съда и тогава изкарва вода. Съдът ми е 45 литра, а тръбата ми е 1 1/4 и е дълга 7 метра. Този съд от 45литра е предостатъчен да изкара вода. Но.....
И колко време после върви след второто зареждане.