• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
Ако наличната помпа няма да се ползва, а ще се ползва цял хидрофорен възел, тогава наистина цялото упражнение е излишно. Ако обаче ще се ползва тази помпа с отделен електронен пресостат, тогава съда е необходим. И в двата случая имаме хидрофор. Разликата е, че при готовите възли се използват самозасмукващи помпи. Там няма нужда от клапани на входа.
Та Georgi345, когато тръгнеш да правиш нещо което не знаеш и не разбираш, майката му е в четенето. Иска много четене защото както се видя, ти дори заданието не можеш да направиш. Информацията която спускаш е малко и некоректна. Иначе излиза вярна приказката за жабата и коня. А подкови всякакви.
Сега почети, помисли, огледай се и ако не идва влак пресечи... Оффф, това беше друг съвет :?
Заповядай пак като уточниш всички въпроси които ти зададохме. Мисля обаче, че тогава няма да имаш нужда. :-D :roll:
Georgi345 - специалист
вт авг 13, 2024 11:00 amMamaMy написа:
Ако наличната помпа няма да се ползва, а ще се ползва цял хидрофорен възел, тогава наистина цялото упражнение е излишно. Ако обаче ще се ползва тази помпа с отделен електронен пресостат, тогава съда е необходим. И в двата случая имаме хидрофор. Разликата е, че при готовите възли се използват самозасмукващи помпи. Там няма нужда от клапани на входа.
Та Georgi345, когато тръгнеш да правиш нещо което не знаеш и не разбираш, майката му е в четенето. Иска много четене защото както се видя, ти дори заданието не можеш да направиш. Информацията която спускаш е малко и некоректна. Иначе излиза вярна приказката за жабата и коня. А подкови всякакви.
Сега почети, помисли, огледай се и ако не идва влак пресечи... Оффф, това беше друг съвет :?
Заповядай пак като уточниш всички въпроси които ти зададохме. Мисля обаче, че тогава няма да имаш нужда. :-D :roll:
Не искам да се заяждам, но не разбирам коя информация е некоректна. Няколко пъти казах какъв е проблема ми и няколко пъти питах как да го реша...... Ако знаех как да го реша сам, нямаше изобщо да питам. И кое задание не мога да направя??
gogo7777 - майстор
Ами не стана ясно наличната помпа ли ще ползваш или ще слагаш хидрофор. Също така какъв е зора да пускаш и спираш водата през компютър.
:drinkers:
MamaMy - майстор
Не стана ясно и дълбочината до водното огледало.
gogo7777 - майстор
пон авг 12, 2024 9:06 pmGeorgi345 написа:
Не съм уточнил че цялата тръба е от първата тетка е 8 метра, а водния стълб е 1.20 (като това съм го измерил преди наколко години).
8-1,2=6,8 метра :drinkers:

Т.е. 7 метра въздух цол и четвърт. Предизвикателство за помпа Райдер :)
MamaMy - майстор
Не може да си сигурен. С така изнесената информация всичко е само догадки. :cool:
Georgi345 - специалист
вт авг 13, 2024 1:25 pmgogo7777 написа:
Ами не стана ясно наличната помпа ли ще ползваш или ще слагаш хидрофор. Също така какъв е зора да пускаш и спираш водата през компютър.
:drinkers:
Искам да си купя хидрофор или другият вариант е да купя помпа и отделно да си купа пресостат и разширителен съд и да си направя хидрофор. И да захраня къщата ми и също да направя система за поливане на райграс за това ми трябва компютър да управляват автоматичните кранове и когато се отвори даден кран да тръгва хидрофорът без проблем.

Но сега при това положение като не държи вода няма как да стане та за това в началото си мислих за съд.
Сега мисля да развия всички тетки и кранове и преди първата тетка да завия възвратен клапан и да пробвам по този начин.
Или да копая шахтата още 2 метра надолу където има муфа, снадка тръбата ми и там да сложа възвратния клапан, след това тетката и след това ръчната помпа и ел. помпата ..

И в краен случай да пробвам пак със съд ако не стане.
Georgi345 - специалист
вт авг 13, 2024 3:01 pmgogo7777 написа:
пон авг 12, 2024 9:06 pmGeorgi345 написа:
Не съм уточнил че цялата тръба е от първата тетка е 8 метра, а водния стълб е 1.20 (като това съм го измерил преди наколко години).
8-1,2=6,8 метра :drinkers:

Т.е. 7 метра въздух цол и четвърт. Предизвикателство за помпа Райдер :)
Точно така.
За по сигурно може да пусна пак да измеря след като развия всичко и ще ви пиша. Вижте каква идея имам сега. И ако можете да кажети мнение. Ще съм Ви много благодарен!
gogo7777 - майстор
вт авг 13, 2024 4:15 pmMamaMy написа:
Аз се отказвам.
Ааааа, без тия. Намокри ли крачолите в сондажа, намокри ги......Докато не изсъхнат няма отказване :lol:

Работата май отива на хидрофор. С компютрите и клапаните ще помагате вие. Ще трябва и контакт за косачката на райграса.....щото само с поливане морава не става :wink:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: