• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Николов Н. - специалист
Изчистване на ствола -на ръка / не с телена четка-наранява се/ на есен. Бордолезов разтвор - 2% на есен,1% на пролет. И после - други химии , при необходимост: мана, бр. мана, сиво гниене и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
пет авг 09, 2024 9:28 pmchapara написа:
Може да се реже и на есен, като изпада шумата. Пробвно е и като че по ми допада, но време не стига винаги. А ако клечорляка е гъст, при сняг ми е кривили асмалъка.
И аз режа първа ръка като опадат листата, оставям пръчки около 50-60см и като минат замръзите = втора ръка с оформяне, кое да се махне, кое да остане, кое за подновяване или заместване. Тогава главно чистя напуканата и белеща се кора. Има полза - я акари, я друг дребен добитък, намирал съм нещо като малки пашкулчета.
vlax - майстор
вт авг 13, 2024 11:06 amSvetoslavoff1 написа:
пет авг 09, 2024 9:28 pmchapara написа:
Може да се реже и на есен, като изпада шумата. Пробвно е и като че по ми допада, но време не стига винаги. А ако клечорляка е гъст, при сняг ми е кривили асмалъка.
И аз режа първа ръка като опадат листата, оставям пръчки около 50-60см и като минат замръзите = втора ръка с оформяне, кое да се махне, кое да остане, кое за подновяване или заместване.
До сега от много години режа напролет.Но тази мисля да направя частично рязане на есен,понеже миналата година ми падна част от асмалъка от многото пръчки и тежкия сняг. Достатъчно ли е 50-60 см пръчки или по-дълги да оставя? Преди при нас имаше много студени зими,а от няколко години дори и сняг няма. :)
:partyman:
chapara - майстор
Достатъъчно, па и предостатъчно, аз ги режа на три пъпки и три пръста от третата.

Не съм единствения с повреди в асмалъка😄😃, но моя преди около 10 години.
gogo7777 - майстор
При мене растежа май спря :|
Тия ластуни, с които лозата гледа да се захване за асмалъка започнаха да съхнат. Нормално ли е това?
Поливам редовно......на 2-3 дни по две кофи вода сипвам.
vlax - майстор
вт авг 13, 2024 2:44 pmgogo7777 написа:
Поливам редовно......на 2-3 дни по две кофи вода сипвам.
Не трябва ли вече да си спрял поливането,че ще почнат да се пукат зърната.
gogo7777 - майстор
Нямам гроздове. За сега съм в период на качване на асмата и укрепване на растението.
Последна промяна от gogo7777 на вт авг 13, 2024 3:18 pm, променено общо 1 път.
miroki - майстор
Мисля става дума за млади лози които още не раждат, а се вкореняват.
Поне моите си ги поливам редовно (веднъж седмично) с 2,5 -3 литра на лозичка в ямка с ф20 и изкараха до сега безпроблемно.
gogo7777 - майстор
Ами вкоренена е вече предполлагам. Садих я преди 7-8 години, че и повече.......не са се грижили за нея и е хилава, но е устискала и е жива :wink:

Като "Спящата Красавица".....дойдох цунах я и започнаха проблемите. :lol:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37

Тема "Млади лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: