• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Georgi345 - специалист
Здравейт, сега пробвах да развия тетката която е в шахтата но тръбата започва да се върти или развива предполагам от първата муфа?
Сега какво да правя?
Може ли съвет?
gogo7777 - майстор
Работи с два тръбни ключа. С единия държиш тръбата, с другия развиваш
Последна промяна от gogo7777 на съб авг 17, 2024 8:57 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Развиването се прави с ДВА ключа като единия държи тръбата за да не се върти а с другия се развива тетката!
Сега въртиш на затягане и се молиш да не се е нарушила херметичността на предполагаемо първата муфа.
Демек се опитваш да стегнеш това, което си охлабил.
После както писах - с двата ключа и дано да имаш късмет.
ЖОКЕР - ако нямаш в момента два тръбни ключа, с тоя дето имаш държиш тръбата а тетката развиваш като сложиш в отклонението нещо дървено.
Примерно някой сап или дръжка на инструмент.
Ако използваш метална тръба, може да нарушиш резбата на тетката.
:partyman:
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 8:56 amhidrazin написа:
Развиването се прави с ДВА ключа като единия държи тръбата за да не се върти а с другия се развива тетката!
Сега въртиш на затягане и се молиш да не се е нарушила херметичността на предполагаемо първата муфа.
ЖОКЕР - ако нямаш в момента два тръбни ключа, с тоя дето имаш държиш тръбата а тетката развиваш като сложиш в отклонението нещо дървено.
Преди малко пробвах с тръбния ключ държа тръбата, а за да не се нарани резбата на тетката съм навил един нипел и с лост напъвам обаче не мърда!

А веднага щом видях че започна да се върти, я притегнах.

А възможно ли е да се върти цялата тръба или е започнала да се развива както си мисля от първата муфа?
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 9:05 amGeorgi345 написа:
съб авг 17, 2024 8:56 amhidrazin написа:
Преди малко пробвах с тръбния ключ държа тръбата, а за да не се нарани резбата на тетката съм навил един нипел и с лост напъвам обаче не мърда!

А възможно ли е да се върти цялата тръба или е започнала да се развива както си мисля от първата муфа?
И сега си мисля или трябва да копая 2 метра надолу 1метър на 1 метър шахта за да стигна до тази прословута муфа и там направо да навия тетка и там да пробвам.

Или най накрая да купя тръба ф25 8метра(да ми кажете какво да направя )и тогава вече от никъде няма да може да засмуква въздух че взе да ми писва....
hidrazin - майстор
Нагрей с горелка тетката.
Дано да си успял да я стегнеш.
Това никой не знае но едва ли.
Както вече казах - тръба ф25 само в краен случай.
Ама ако искаш да си осакатиш сам сондажа още в началото - аз нямам думата.
Сондажа си е твой и ти ще го използваш, както и поколенията след теб.
Лесно е само на масата, когато някой ти носи салатата и ти налива ракията.
miroki - майстор
Ако като въртиш на затягане и се върти цялата тръба, е възможно и в обратната посока така да е станало. Но ако сондажа е нов. При стара сонда ще е слегнала и е по-трудно. Сега стягай всичко надолу, докато прецениш че са завити всички. И ще разбереш дали се върти тръбата.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 9:25 amhidrazin написа:
Нагрей с горелка тетката.
Дано да си успял да я стегнеш.
Това никой не знае но едва ли.
Както вече казах - тръба ф25 само в краен случай.
Ама ако искаш да си осакатиш сам сондажа още в началото - аз нямам думата.
Сондажа си е твой и ти ще го използваш, както и поколенията след теб.
Лесно е само на масата, когато някой ти носи салатата и ти налива ракията.
Тоест добра идея ли е както искам да копая шахтата 2 метра надолу до тази прословута муфа и там да сложа тетка и да съм сигурен че не изпуска от тази муфа??

А ако продължи да изпуска това означава че изпуска от някоя от долните 2 муфи което ме съмнява защото съм сигурен че ги намазахме с блажна боя и спопед мен няма как да изпуска от там. Но ще го мислим по нататък.....
hidrazin - майстор
съб авг 17, 2024 9:32 amGeorgi345 написа:
Тоест добра идея ли е както искам да копая шахтата 2 метра надолу до тази прословута муфа и там да сложа тетка и да съм сигурен че не изпуска от тази муфа??
А не е ли по-лесно първо да пробваш дали изпуска?
Опитвам се да ти спестя труд а ти сам се навираш...
Винаги може да изкопаеш още два метра ама защо да не си го спестиш ако е възможно?
Ми вземи да изкопаеш всичките тръби да ги е..а. Така поне ще имаш кладенец.
Georgi345 - специалист
съб авг 17, 2024 10:19 amhidrazin написа:
съб авг 17, 2024 9:32 amGeorgi345 написа:
А не е ли по-лесно първо да пробваш дали изпуска?
Опитвам се да ти спестя труд а ти сам се навираш...
Винаги може да изкопаеш още два метра ама защо да не си го спестиш ако е възможно?
Ми вземи да изкопаеш всичките тръби да ги е..а. Така поне ще имаш кладенец.
И аз така викам най-накрая да си изкопая един кладенец и да си реша проблемите един път завинаги 🤣🤣🤣.

Пробвах и пак изпуска(за 30мин изтърва). Не си мислете че умирам от желание да копая.. вместо да изляза навън с приятели..

И сега започвам да кояпая явно друг вариант няма🙃.
И ако след като изкопая и сложа тетка долу и пак изпуска.......😡
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: