• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 36
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroki - майстор
нед авг 18, 2024 9:52 pmGeorgi345 написа:
Очаквах съвет за да знам по коя идея да действам и да стане най накрая!
Дадох ти съвет с 4 точки какво да гледаш като слагаш тръба. Ако решиш това.
Дадох ти съвет и какво да направиш, ако решиш да слагаш бутилката. (Схема ти е показал Мамаму)
С бутилката има резон това което пишеш. Водата ще е тип резервоарна. Може да има и легионела. За това да е на тъмно и студено в шахтата. Не я оставяй на слънце. И първата източена винаги ще е от бутилката.
Нали няма да е за пиене?
Ако не искаш нито едното. Си поливай с подкачване с ръчната.

Самозасмукващите се чака няколко минути да засмучат. И ако се ползва всеки ден ще се разсипе помпата бързо. А въздуха ще излиза през чешмата и ще пръска.
Питахме не знам колко пъти, колко метра си разпробил, Не казваш. Може да вади вода и въздух и накрая въздуха да седи горе.
Казах ти да помпиш на ръка 3 кофи вода много бавно да избегнеш евентуално влизането на въздух, да затвориш крана и така да чакаш до следващо помпене. (Това няма да помогне ако е разпробито много нагоре. Но ако е на границата на водата помага) Не каза нищо направи ли го. Общо взето правиш на куп няколко неща без да довършиш и едно.
Сега така или иначе ще чакаш до другата събота ще видиш пак с 4 помпения ли ще качи или с повече след продължителен престой.
пон авг 19, 2024 10:12 ammiroki написа:
...
Питахме не знам колко пъти, колко метра си разпробил, Не казваш. Може да вади вода и въздух и накрая въздуха да седи горе.
...
Два метра (2м). Писа по някое време измежду плявата.
Ако те интересува водният стълб (не си мярнал инфо), последно е 1м. Преди е бил 1.2.

То не бяха сапунени серийки, то не беше чудо! Някои по няколко бенефиса направиха, други взеха, та се светнаха.
Само на Гогата завиждам за спокойствието, хаха. Накрая може да се стигне "на неговата".
MamaMy - майстор
пон авг 19, 2024 10:12 ammiroki написа:
нед авг 18, 2024 9:52 pmGeorgi345 написа:
Очаквах съвет за да знам по коя идея да действам и да стане най накрая!
Дадох ти съвет с 4 точки какво да гледаш като слагаш тръба. Ако решиш това.
Дадох ти съвет и какво да направиш, ако решиш да слагаш бутилката. (Схема ти е показал Мамаму)
С бутилката има резон това което пишеш. Водата ще е тип резервоарна. Може да има и легионела. За това да е на тъмно и студено в шахтата. Не я оставяй на слънце. И първата източена винаги ще е от бутилката.
Нали няма да е за пиене?
Ако не искаш нито едното. Си поливай с подкачване с ръчната.

Самозасмукващите се чака няколко минути да засмучат. И ако се ползва всеки ден ще се разсипе помпата бързо. А въздуха ще излиза през чешмата и ще пръска.
Казах ти да помпиш на ръка 3 кофи вода много бавно да избегнеш евентуално влизането на въздух, да затвориш крана и така да чакаш до следващо помпене. (Това няма да помогне ако е разпробито много нагоре. Но ако е на границата на водата помага) Не каза нищо направи ли го. Общо взето правиш на куп няколко неща без да довършиш и едно.
Сега така или иначе ще чакаш до другата събота ще видиш пак с 4 помпения ли ще качи или с повече след продължителен престой.
При положение, че водата е за хидрофор и бутилката е проточна, това посмъртно няма как да се случи. Легионела за завъжда в много престояла вода. Ако ви слуша вас човек да го е страх и душ да си вземе. Във всеки един бойлер водата престоява. Аз дори имам електрически който стои пълен и не се ползва. Последно го източвах преди месец да го прочистя. Това му е първото точене за две години. Дали съм хванал легионела, а? Спрете да плашите хората с глупости!
gogo7777 - майстор
пон авг 19, 2024 11:46 amТрифон П.Трифонов написа:
Само на Гогата завиждам за спокойствието, хаха. Накрая може да се стигне "на неговата".

Засега само опипват почвата. :lol:
MamaMy - майстор
Твоята система Гога не става за хидрофор. Иначе бива за напояване или периодично черпене на вода. При хидрофора няма как всеки път да тичаш и да въртиш крановете щото ще влизаш да се къпеш примерно. :butthead: :-D
miroki - майстор
пон авг 19, 2024 11:51 amMamaMy написа:

При положение, че водата е за хидрофор и бутилката е проточна, това посмъртно няма как да се случи.
За оная бутилка пиша, от газовото която щеше да става проточна. Мисля, че за нея пишеше. Че пиша, че е хубаво да стои в шахтата.

....
Трифон П.Трифонов написа:
Два метра (2м). Писа по някое време измежду плявата.
Ако те интересува водният стълб (не си мярнал инфо), последно е 1м. Преди е бил 1.2.
Това дава интересен отговор от къде може да има въздух. Значи 1 метър е над водата надупчено.
Аз бих минал на тръба при това положение.
Но нека и Вие си кажете думата и човека избере. Язък за хубавия дебит.
Мисля и назад имаше подобен въпрос, свързан с перфорацията на тръбата и водният стълб.
Това в последствие си остана без обсъждане, но пък доста народ се изказа по повод чуждата компетенция.
miroki - майстор
пон авг 19, 2024 1:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Мисля и назад имаше подобен въпрос, свързан с перфорацията на тръбата и водният стълб.
Това в последствие си остана без обсъждане, но пък доста народ се изказа по повод чуждата компетенция.
Аз питах 3 пъти, хидрата веднъж, за друг не се сещам. Но човека не пожела да ни каже. Не съм видял мнението с това колко е надупчена от него. Благодаря, че ти го показа, да не се мъчим още. Явно тръбите са му здрави, просто засмуква въздух заедно с водата и естествено се събира горе. Който се вижда и в маркуча като се полива вероятно. Още повече, че оня ден завъртя тръбата. Сега е хубаво да я трамбова и полее няколко пъти да запуши част от въздуха, който може да стигне долу. Още като каза, че с 4 помпи качва 7 метра вода ме усъмни.
Е ако му се забива може да забие още метър и половина. Така и така изкопа и има тръба. Но аз бих тествал с пластмасовата тръба първо. Не е толкова скъпа. Мисля обаче ф25 ще има достатъчен луфт на 32мм тръба (1,1/4).
gogo7777 - майстор
пон авг 19, 2024 12:21 pmMamaMy написа:
Твоята система Гога не става за хидрофор. Иначе бива за напояване или периодично черпене на вода. При хидрофора няма как всеки път да тичаш и да въртиш крановете щото ще влизаш да се къпеш примерно. :butthead: :-D
То си е принципна схема. Може да се доизкусори. Само с един клапан и още една тръба примерно.
hidrazin - майстор
пон авг 19, 2024 1:25 pmmiroki написа:
Не съм видял мнението с това колко е надупчена от него.
Няма как да видиш това мнение защото никъде не е казвал колко е надупчена.
:partyman:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 36

Тема "Помощ за преправяне на сондаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: