• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
aristokrata - специалист
[quote=майсторе post_id=415289
Малко се забавих с отговора ;)
Млад и наивен бях тогава, с всички пари си купих бус и вярвах, че поръчките/парите/ ще завалят. Уви, половин година го карах прескачайки 3-та предавка, защото в специализиран сервиз за скоростни кутии ме отказаха от кутия втора употреба, а ремонтът на тази щял да струва минимум 450лв. Дойде зимата, бусът спря да пали и за капак на всичко му разбиха стъклото и отрязаха акумулатора. С това ми се разбиха и илюзиите за бизнес и го продадох с уговорката да покрия фактурите от ремонтите.
Оказа се синхронизатор, заедно с труда - 120лв. Не е искал да пали от окислено реле на подгрева, 40-50 лв излезна и това.
Покрай всичко развих сантимент към модела и преди няма и месец си взех пак бордова Т4-ка с 2.4D двигател. Този вече е безпроблемен, с изключение на малко ръжди и супер бавната скоростна кутия.
Сега се главоблъскам как да я направя по-дълга и попаднах на темата си, която бях забравил.
Весел празник на всички!
Chefo77 - майстор
120 лева са смешна цифра с оглед на "нова" кутия ... де'а спецовете им де'а.
Как да я направиш по-дълга ли? Като я смениш с друга или като смениш само предавателното число на свръхдиректната. В този случай обаче ще загубиш плавния преход между 4 и 5.

Весел да е и твоят празник!
Чирачетата - специалист
вт мар 20, 2012 7:48 pmмайсторе написа:
Разпитах и се оказа за информация на СТЕФКО че ДУРАЛЮБ няма графитни или молибденови частици.Тогава пробвай в скоростната кутия добавката на ДУРАЛЮБ.За двигателя ми свърши страхотно добра работа.Струваше ми 76.50лв.за
DURA LUBE POUR & GO.Не знам за скоростите колко струва може да питаш на www.duralube.free.bg,със сигурност е по-малко от кутия втора употреба.Успех,после пиши,може и да черпиш :) Аз черпих трима който ме открехнаха за ДУРАЛЮБ.

От къде купуваш тази добавка с молибденови частици ?
hidrazin - майстор
пет авг 23, 2024 5:45 pmЧирачетата написа:
От къде купуваш тази добавка с молибденови частици ?
Няма да ти отговори...
Добавките в масовия случай са пълна простотия и измама.
:partyman:
kr1100 - майстор
пет авг 23, 2024 5:45 pmЧирачетата написа:
....От къде купуваш тази добавка с молибденови частици ?
Лики Моли.
А си смени маслото на кутията. Купил си с кошник над 10г смени му маслото и на ск. кутия. Да не си мислиш,че маслото има смазочни качества 100г. Има и конденз зимата.
Не вярвай на писанията на производители на автомобили ,че не се сменя маслото на ск.. кутия.
То и на двигателя сменят грестта на след 30-40к км
vlax - майстор
Чирака да не е родил днес :-D Чирачетата
пет авг 23, 2024 9:52 pmvlax написа:
Чирака да не е родил днес :-D Чирачетата
Не знам за него, но на теб ти личи.
Чирачетата - специалист
вт мар 20, 2012 7:48 pmмайсторе написа:
Разпитах и се оказа за информация на СТЕФКО че ДУРАЛЮБ няма графитни или молибденови частици.Тогава пробвай в скоростната кутия добавката на ДУРАЛЮБ.За двигателя ми свърши страхотно добра работа.Струваше ми 76.50лв.за
DURA LUBE POUR & GO.Не знам за скоростите колко струва може да питаш на www.duralube.free.bg,със сигурност е по-малко от кутия втора употреба.Успех,после пиши,може и да черпиш :) Аз черпих трима който ме открехнаха за ДУРАЛЮБ.

Звънях на тел. 0 888 804 228 в офиса на Дуралюб България' но ми казаха друга цена за добавката DURA LUBE POUR & GO. Ти как я купи на тази цена ?
hidrazin - майстор
пет авг 30, 2024 12:03 pmЧирачетата написа:
... в офиса на Дуралюб България' но ми казаха друга цена за добавката DURA LUBE POUR & GO. Ти как я купи на тази цена ?
Ти май яко буташ масло?
Случайно да си погледан че тази цена е от преди12 години че и отгоре? :-D
Чирачетата - специалист
пет авг 30, 2024 12:42 pmhidrazin написа:
пет авг 30, 2024 12:03 pmЧирачетата написа:
... в офиса на Дуралюб България' но ми казаха друга цена за добавката DURA LUBE POUR & GO. Ти как я купи на тази цена ?
Ти май яко буташ масло?
Случайно да си погледан че тази цена е от преди12 години че и отгоре? :-D

Един литър на 3 500 км., много ли бутам масло ?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Проблем със скоростна кутия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: