• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
B0bi - специалист
Не съм ходил при проектант. Няма и за какво! тепърва да ходя. А и как да го препоръчам ... Разликата след монтажа на външната изолация (години след вътрешната) е направо незабележима. Според теб защо така?
Съвсем други отзиви имам след като поради всички изброени минуси на вътрешната, съм правил външна.
Веднага водя на конкретен обект, завършен 2010-11та.
Освен за де види, може да се подискутира и с потърпевшите.
ivanovbg - майстор
пон авг 26, 2024 7:52 pmmiroki написа:
Ако ще се изолира къща се слага външна изолация. При апартамент, когато няма възможност, тогава се слага вътрешна.
На къщата съм с 5 см външна, понеже такава се слагаше преди много години. На 3 те апартамента с 10 външна. Целите блокове.
Преди да сложат на единия външната, понеже участвахме в програма за нея. Имах вътрешна.
В едната стая 2 см. фибран, в другата 2 см. стиропор.
В тази спалня със стиропора намирисва на спарено. В тази с фибрана не мирише на нищо. Сам си прави извода.
Ако си прочел какво съм писал - препоръчал съм фибран с по голяма плътност. Стиропора не става за за вътрешна. Паропропусклив е и понеже пътя на влагата е от вътре навън по стената под стиропора се трупа конденз. Може и да има мухъл отдолу.
ivanovbg - майстор
пон авг 26, 2024 8:02 pmChristo написа:
Човекът пише, че ще изолира къща, в която постоянно живее. Какви вили, какви пет лева? Имало нам олко си тона тухли. Ами, ще се затоплят до почти стайна температура за два дни и ще стоят така до края на отоплителния сезон. Температурата вътре ще е почти постоянна. Котелът, или в неговия случай климатиците, ще добавят само топлозагубите, които предвид изолацията, ще са минимални. Как може нормален човек да препоръчва в 2024г 2см изолация от каквото и да било! Отидете при който и да е проектант на изолация. Едва ли ще препоръча по-малко от 10см. Отиди при квалифициран проектант, да ти сметне нещата и не се занимавай с глупости. Да не правиш едно нещо найсе пъти и все нищо.
Лиско, не си го дочел. Човека също пише, че само вечер ще пуска климатика. Тоест стените ще са вечно студени.
пон авг 26, 2024 9:28 pmivanovbg написа:
Лиско, не си...
Фобия имаш от мародера ли?!
miroki - майстор
пон авг 26, 2024 7:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон авг 26, 2024 7:52 pmmiroki написа:
... с фибрана не мирише на нищо...
Тази стая също ли е спалня.
Колко души спят в стаята с ЕPS, евентуално колко в стаята с XPS?
Да за двете спални дтава дума. Равен брой.
пон авг 26, 2024 9:28 pmivanovbg написа:
Човекът пише, че ще изолира къща, в която постоянно живее. Какви вили, какви пет лева? Имало нам олко си тона тухли. Ами, ще се затоплят до почти стайна температура за два дни и ще стоят така до края на отоплителния сезон. Температурата вътре ще е почти постоянна. Котелът, или в неговия случай климатиците, ще добавят само топлозагубите, които предвид изолацията, ще са минимални. Как може нормален човек да препоръчва в 2024г 2см изолация от каквото и да било! Отидете при който и да е проектант на изолация. Едва ли ще препоръча по-малко от 10см. Отиди при квалифициран проектант, да ти сметне нещата и не се занимавай с глупости. Да не правиш едно нещо найсе пъти и все нищо.
Лиско, не си го дочел. Човека също пише, че само вечер ще пуска климатика. Тоест стените ще са вечно студени.
Напротив, дочел го е.
нед авг 04, 2024 10:05 pmmgbagera написа:
Ами да предимно ще е вечер и нощем но, са ми казвали че е по добре климатиците да не се изключват а да си поддържат някаква температура.
.....
А ти нещо клинчиш в удобна посока.
ivanovbg - майстор
пон авг 26, 2024 9:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Съвсем други отзиви имам след като поради всички изброени минуси на вътрешната, съм правил външна.
Какви минуси? Освен, че стеснява малко, други минуси няма. Нямало акумулиращ ефект. Защо ти е при отопление с климатик. Можеш ли да ми кажеш климатика ти какъв дебит има на вентилатора на средна степен? И колко кубика ти е стаята?
ivanovbg - майстор
Така са му казали защото се предполага външна изолация. При вътрешна може да е изключвн щот 50кубика въздух в стаята ще ги стопли за 10 минути и после само ще поддържа.
пон авг 26, 2024 9:34 pmivanovbg написа:
пон авг 26, 2024 9:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Какви минуси? Освен, че стеснява малко, други минуси няма. Нямало акумулиращ ефект. Защо ти е при отопление с климатик. Можеш ли да ми кажеш климатика ти какъв дебит има на вентилатора на средна степен? И колко кубика ти е стаята?
Вече ти посочих извора- главните теми в раздела.
Няма нужда да повтарям като папагал. Чел съм, разбрал съм работил съм, наблюдавал съм и знам.
Не откривам топлата вода само на теория, дискутирайки и хипотетирайки.
Освен това, знаем, че поставяйки магнити на правилното място, можем да управляваме влагата, в известна степен. Зависи от зора.

пп. Къде прочете че се предполага външна?
Слез на земята, Иванов! Малките деца си измислят, но явно е присъщо и за дърти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на вътрешна изолация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: