Всичко за дърводелството
brufo - напреднал
вт авг 06, 2024 10:05 pmkr1100 написа:
Къща ли ще строиш ?
Пресметнал ли си колко ще ти струват материалите , а и труда ??
Не почвата тук стига до 1.8м после е глина къщите ги правят на тази дълбочина.
По принцип точката на замръзване я дават 80 см ама мен ме домързя да копая толкова и ги направих на 60-70 см плюс това че съм в Бургас и тук е меко времето.

Труда е от мен , материалите съм ги смятал грубо.
вт авг 06, 2024 9:19 pmtorbalan написа:
Чам ли е?
Чам е
калибровани дъски на 20см на 4 метра дължина но имаха доста разлика в дебелината и кривината и сега са нарязи на парчета по метър на 1.9см и по около метър.
Николов Н. - специалист
"жената иска да НЕ се подмокри като влезе да си извади мотиката и лопатата - звучи като бъзик ама не е."
Така ли е? :? :partyman:
вт авг 06, 2024 10:41 pmНиколов Н. написа:
"жената иска да НЕ се подмокри като влезе да си извади мотиката и лопатата - звучи като бъзик ама не е."
Така ли е? :? :partyman:
Не намирам причина да не му вярваме, бат кемал.
brufo - напреднал
На покрива съм вече и имам някои въпроси че съм съвсем бос .
Покрива го наредих с осб 3 18 mm (още не съм де но утре би трябвало да съм готов)

Ще слагам битумни керемиди понеже наклона е нисък (10 градуса е ) гледам че препоръчват да се сложи подложен слой рулонна хидроизолация по клипчетата гледам че има някаква самозалепваща тук в бг не намерих такава, гледах че в някои случаи наковават изолацията и после слагат керемидите тук май масово се слага с горелка ама май това бих го избегнал.

Та това приемлив вариант ли е да взема от по леките без посипка и да я накова с пироните с плоска глава?
после битумните керемиди.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:-) Рулонна не може без горелка
cvetomir_77 - специалист
По принцип се прави на два слоя. Първият е нещо като хартия напоена с битум. Този слой се кове с пирончета с голяма периферия на главите. Втория слой е дебела битумна изолация (обикновено на ролки по 5 метра), който се полага с горелка, но има и самозалепваща
Последна промяна от cvetomir_77 на съб авг 31, 2024 3:34 pm, променено общо 1 път.
brufo - напреднал
съб авг 31, 2024 12:06 pmcvetomir_77 написа:
По принцип се прави на два слоя. Първият е нещо като хартия напоена с битум. Този слой се кове с пирончета с голяма периферия на главите. Втория слой е дебела битумна изолация (обикновено на ролки по 5 метра), който се полага с горелка, но има и самозалепващ
Значи би било ок да заменя вторият слой с битумни керемиди.
Би ли ми пратил линк към
Първият е нещо като хартия напоена с битум
в това видео нещо подобно се случва (тагнал съм го на времето ):

Само тук дето такива пирони с пласмасови глави няма и ще трябва да ползвам от онея с големите глави.
cvetomir_77 - специалист
съб авг 31, 2024 1:18 pmbrufo написа:
По принцип се прави на два слоя. Първият е нещо като хартия напоена с битум. Този слой се кове с пирончета с голяма периферия на главите. Втория слой е дебела битумна изолация (обикновено на ролки по 5 метра), който се полага с горелка, но има и самозалепващ
Значи би било ок да заменя вторият слой с битумни керемиди.
Би ли ми пратил линк към
Първият е нещо като хартия напоена с битум
в това видео нещо подобно се случва (тагнал съм го на времето ):

Само тук дето такива пирони с пласмасови глави няма и ще трябва да ползвам от онея с големите глави.

Изображение

Изображение

А ето тук е точно това което ти искаш да правиш, но мисля че за това трябва да имаш наклон по-голям от 15%

n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моля, разкажи ми за самозалепващ
cvetomir_77 - специалист
съб авг 31, 2024 2:18 pmn_a написа:
Моля, разкажи ми за самозалепващ

https://www.obi.de/p/3386513/bitumen-ab ... ebend-5-m-

Прикачен файл:
Screenshot from 2024-08-31 14-27-08.png

Тема "Въпроси относно градинска барака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: