Най - вълнуващия въпрос зимно време.
masterrichi - специалист
Ето така ще изглежда с преработката,а температурата мисля да я огранича като последователно прекарам всеки кръг през един радиатор 4 Квата.Къщата ще е дървена с двойна изолация на стените.
дължината на маркуча за един кръг е около 80м.

Прикачен файл

парно 1.jpg
парно 1.jpg (232.4 KиБ) Видяна 8493 пъти
filmatoplo - майстор
За това говорех - браво -чиста работа -няма пресичане, еднакъв метраж.Синьото ще са ти линиите отделящи замазката-околовръз осмоъгълника също .Какъв котел ще ползваш и арматура за регулиране .
dalgia - специалист
Така ако става: :-D :-D :-D

Прикачен файл

vorac.gif
vorac.gif (11.78 KиБ) Видяна 8448 пъти
masterrichi - специалист
Котела е на Прити 36квт дърва и въглища,но мисля по нататък да го сменя с термо помпа,зависи каква вода ще искарам лятото.
masterrichi - специалист
Нещо такова ще ми представлява къщата това е идейния проект,другия още не е готов,мисля в спалните да има радиатори и след всеки радиатор да вържа по един кръг на хола така мисля да намаля температурата макар че ще има голям хистерезис но се опростява системата.

Прикачен файл

cm-0303.gif
cm-0303.gif (36.46 KиБ) Видяна 8441 пъти
filmatoplo - майстор
Извинявай , до тук беше добре замисъла - моя съвет е подовото и радиаторите на отделни кръгове - кръга на подовото регулиран с вентил . За котел си избери -вентилаторен с фина настройка на температурата -vITOLIG-150, aTMOS .
Takezo Sensey - модератор
masterrichi, защо не само подово :?:
masterrichi - специалист
Ако в един радиатор влиза 60 градуса на изхода излиза средно с 30% по ниска температура или около 42 градуса което е добре за водното отопление,затова съм решил да го правя комбинирано естествено преди замаската ще си направя експеримента .
filmatoplo - майстор
Имаме го на практика - не е добре .
Чаро - Акълия
Ако сложиш термопомпа, знаеш ли с КОПа какво става при 60гр?
Подкрепям филма. Отделни колектори и тръпътен вентил за подовото. Има такива и с електронен контрол-като стаен термостат(500-600лв)

И такезо те попита нещо.
Как ще се охлаждаш?

Проекта е добър, кефи ме къщето.

Тема "Водно отопление проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: