• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
chapara - майстор
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб сеп 07, 2024 4:49 amИванич написа:
... дай линк.
щото има и готови смеси за под, в които има вар.
...
Дай линк
chapara - майстор
съб сеп 07, 2024 9:30 pmn_a написа:
... дай линк.
...
Дай линк
Опитвам.
chapara - майстор
Нещо не става.
Напиши в Гугъл:

нормативни документи за съставки на подова замазка

Абсолютно никъде няма матеряли като вар. Само пясък, цимент и вода! Забравил съм къде точно беше, той е поднормативен акт от 80 -82ра година. Варта прави калцити и запушва канализацонни тръби. Най сериозни поражения имаше на НДК.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб сеп 07, 2024 9:35 pmchapara написа:
съб сеп 07, 2024 9:30 pmn_a написа:
... дай линк.
...
Дай линк
Опитвам.
Не искам нищо от теб. Човекът казва, че има готови замазки с вар, от него искам да ги видя
Какво повече опитва Чапара, след като линка му е публикуван?!
Иванич - напреднал
съб сеп 07, 2024 9:46 pmchapara написа:
Варта прави калцити и запушва канализацонни тръби.
Варта няма как да влезе в тръбата, и да я запуши. Включи централния умозрител, паднал му е шалтера,
Варта по-точно разяжда водопр. тръби отвън, не знам как го прави но е така.
Моите тръби първо ги грундирах с сюрек, послеги измазвах с пясък и бетон 3:1 , е вече 32г държат яко, обаче съм се подготвил за изненада, Отдавна искам да ги подменя с ППР.

Виждал съм тръби изядени от варта отвън, а от вътре много чепове с варовик/ръжда/боклуци някакви не ги знам какви са, и как са влязли в тръбата, ми е мътно. Обаче това е!

Особенно на тия тръби от големия цолаж 1,1/2 ; 2,00цола, като видиш и ми прилошава от къде пия студената вода..
Една такава тръба 2,00 цола оставих пред входа, преди мн години, после имаше яки коментарий..

Някой съседи измазаха тръбите си с хорсан, и за 5-7 г. се скапаха/пробиха/ръждясаха и наводниха съседите си отдолу. Обаче аз съм най-отгоре и на мене само покрива може да ми тече, ама и него го направих с Божията помощ и малко течна гума на Вълчев, абе държи за сега.

Ама сега кухнята е наред и по-точно пода.
Добре без вар ще бъркам разтвора, само цимент и пясък и мн мерак ще ми трябва, ама първо майките трябва да пусна, ама и ще трябва малко Шприц бетон/теракол/пясък да пръсна на пода, е какво ще кажете за моята яка пропорция, чакам умни съвети обаче.

Видях някъде замазка с вар, ама трябва да я потърся в хисторито, на компа.
Поздрави на всички майсторя и чираци
chapara - майстор
Варта изпусна калций като разруши циментова фугировка! От там препарати ли, що ли, за премахването му вкара калцитите през сифоните и толкоз. Преправиха се всички подове в мокри помещениия. Варта има място в мазилкки, но в замазки - НЕ! Нали правиш разлика между двете?
Какви майки/ступове ще пускаш и каква замазка ще правиш, дай данни за намеренията си? Тогава ще имаш отговори, както и крайна настилка?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб сеп 07, 2024 10:23 pmИванич написа:
съб сеп 07, 2024 11:21 pmchapara написа:
...
Варта има място в мазилки, но в замазки - НЕ! Нали правиш разлика между двете?
...
:|
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Подова замазка на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: