Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
нед сеп 08, 2024 3:44 pmVassil Leonberger написа:
Така открих една зона по една от стените, където на около 2 кв. метра датчикът дава, че има напрежение.
Е ами точно това не е вярно. Датчикът ти пищи ама това съвсем не означава че има напрежение.
нед сеп 08, 2024 3:44 pmVassil Leonberger написа:
Търся причината защо на 2 кв. метра датчикът за напрежение се скъсва да пищи!
Елементарно. Заради смотания датчик.
И за твое успокоение - повечето на пазара са такива.
Не можеш да им имаш доверие и често дават фалшиво положителна индикация.
Не се флимирай ами си намери къде ти се губи фазата за контакта.
:partyman:
gogo7777 - майстор
нед сеп 08, 2024 12:16 amhidrazin написа:
съб сеп 07, 2024 3:20 pmVassil Leonberger написа:
Връзките са наред
Кои връзки са наред? Ако всички връзки са наред, щеше да имаш захранване в оня, демонтирания контакт.
+100
Така наречената "лабава фаза"

Имам един мултицет, който е доста "неспокоен".....обаче като хвана едната му сонда може да си измеря кръвното или нещо друго де да знам :lol:
iliya_i - майстор
нед сеп 08, 2024 4:38 pmgogo7777 написа:
Така наречената "лабава фаза"
Може да не е "лабава". Оня дето демонтирал контакта го е откачил от разклонителната кутия за по-сигурно.
gogo7777 - майстор
Ами "лабава фаза" си е :lol:
iliya_i - майстор
Да, ама ние вместо да ползваме това чудо на техниката да намерим кутията, тука гоним вампири и таласъми.
gogo7777 - майстор
Питащият сам е правил инсталацията, вероятно е забравил защо е бутнал секцията върху конзолата на контакта или каквото е там. Казва сега, че няма фаза, което автоматически води до лабава фаза. Нема фаза нема ток......какво мери по стените ба ли го :?
MamaMy - майстор
Мери дебелината на мазилката. Това за сетен път доказва, че дори и най-мощния компютър в ръцете на неук си е просто тухла за трошене на орехи.
Имам подобен дистанционен тестер и върши страхотна работа при откриване мястото на прекъсване на кабел.
DMN - майстор
Vassil Leonberger написа:
https://youtube.com/shorts/aW1Lu43jRQw?feature=share
Почти съм сигурен, че там където обхождаш с уреда има кабел под напрежение в стената.
Стената не ми прилича на гипсокартон, а на замазка с хоросан примерно и шпакловка, или без шпакловка, няма значение, де. Но вътре според мен има замазан кабел, който може и никъде да не излиза.
Като държиш така уреда, допри/подпри се на стената и с другата ръка в близост до уреда, и пак пробвай.

И не се сърди на хората тук, които точно ти обясняват нещата - правиш паешки работи с измерванията, щото не ти е ясна чак толкова много материята. :roll:
Vassil Leonberger написа:
Четох няколко теми, имам мултицет и фазомер, дори опитах да измеря напрежението между стената и нулата на един контакт, но неуспешно.
А това ми напомня на един действителен случай.
Разболява се член от оркестъра свирещ на тромпет, и ръководителят пита останалите музиканти:
- Кой има тромпет? - един вдига ръка - Аз имам.
- Утре го вземи.
На другия ден идва тоя с тромпет. Всички започват свирят, само тоя не. Ръководителят пита:
- Ти що не свириш?
- Е, че ти ме пита дали имам тромпет, не си ме питал дали мога да свиря...
:partyman:
chapara - майстор
Хамерикански виц, тука се смеем
😀😃😄😆😅🤣
Vassil Leonberger - помощник
нед сеп 08, 2024 4:07 pmiliya_i написа:
Ако примерно в този участък на стената имаш нещо метално, несвързано никъде?
Както вече установи с откачения от нулата проводник, в него се индуктира потенциал, различен от нула.
Може да е примерно някакво алуминиево фолио в стената или някакви остатъци от предишни покрития на стената.
И това нещо е различно от утечка.
Тази къща е строена от дядо, баща ми и мен, знам че в стените няма как да има алуминиево фолио или някакви метални части.

Тема "Утечка на ток по една стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: