Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Виждал съм, предполагам и ти- поне го допускаш.
Който не е виждал, не чете тук или не го интересува материята.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет юни 21, 2024 8:06 am, променено общо 1 път.
valentino76bs - майстор
чет юни 20, 2024 7:06 pmbigdragon написа:
Как се определя нивото на конзолата преди пускането на майките :?:
Конзолата се слага след измазване .....
Отвора се прави преди ...и се бута кабела вътре да не пречи.
Съвестните мазачи не пълнят дупките и ги пазят.Конзолите се фиксират най лесно когато вървиш след мазачите така има материал :)
mika - специалист
чет юни 20, 2024 6:50 pmvalentino76bs написа:
Колега никой не работи така по големите обекти.
Прав сте, бил съм на десетки жилищни блокове и навсякъде имаше проблеми като снимката по-горе. Мърляшка работа. Но на малки обекти работим по описания от мен начин и е в пъти по-добре. Тази система я видяхме в YouTube и в началото и на нас ни се струваше абсурдна, докато не опитахме. Сега не искам и да си спомням за мостоваци и мазачи, без да искам да обидя колегите, разбира се. А на много места вече трасетата вървят по тавана или по пода и в стените се изрязват само спусъци.
Сега почти всичко е различно от това, което беше преди двадесет години. Професията се развива ежедневно и всичко става все по-добре.
jekasus - майстор
Едни се срещнаха със други ...
- не покрито табло( картон или найлон, а това винаги има на обекта), мазилката , и тя много " красива"...
За Мика -тая технология от ютуба вредна. Нарушавате целостта на мазилката, също има армиране при нея при различни материали, и е повреждане със фрези за канали.
После някой трябва да запълне тия канали за кабели, зимно време съхне поне седмица, което пречи на шпакловчици. Кой е виновен за пукнатини, не говоря за перфоратор при тънки мазилки до 5мм по бетон- конзола, канал, перфоратор? Колкото да е добър мазилкаджия, мазилката ще бие на кухо.
Така че тая технология ютубна( знам откъде идва, и причините също) куха по смисъла на технологичния строителен процес, дори в един апартамент, разбирам, че е по лесно , но не става...

.
valentino76bs - майстор
Абе става тя ама както казаха на малки обекти...
Я да те чакат 200 300 апартамента и забравяш за тези заигравки.
mika - специалист
чет юни 20, 2024 9:56 pmjekasus написа:
Така че тая технология ютубна( знам откъде идва, и причините също) куха по смисъла на технологичния строителен процес, дори в един апартамент, разбирам, че е по лесно , но не става...
Какво значи ютубна технология? Ако я бях гледал в някой научнопопулярен филм, или прочел за нея в списание или видял на живо как щяхте да я наречете?
Дали е "куха по смисъла на технологичния строителен процес" нямам нужните познания да преценя, но при нас работи и то добре. Това разбира се не значи, че трябва да я възприемете. Просто споделям опит.

P.S. При ремонти на стари жилища, където мазилката е здрава и не се сваля до тухла, се прави по същия начин. А там какъв трябва да бъде "технологичния строителен процес"?
P.P.S И за кого е по-лесно? Без проблем мога да положа кабелите по голи стени, да сложа лазера и да монтирам в равнина всички конзолни куйтии, а после колегите да му муслят.
kozl - майстор
Немам статистика колко жилища са с преправена инсталация след покупка.
Ако имах щях да оценя какъв е смисълът от нивелирани конзолни кутии.

А какви са проблемите ако конзолната кутия се окаже по-дълбоко под повърхността на мазилката?

Та питам се заслужава ли си труда да се нивелират конзолите наравно с повърхността на мазилката ако няма интериорен проект :?
Все повече купувачи на жилища " на мазилка и замазка" стартират довършителните работи с интериорен проект. А то тенденцията вече е баните да са без замазка и с елементарна индивидуална инсталация.

Повечето проекти, които се одобряват за строеж на сгради са правени на минимума за издаване на документ за ползване. И след разрешителното масово се атакуват от Къртача :wink:
valentino76bs - майстор
Наказанието на този какво трябва да е?

Прикачен файл

1726981175140.jpg

Прикачен файл

1726981175151.jpg
gogo7777 - майстор
Умъртвен със смъртоносна инжекция на електрически стол и разстрелян от специален отряд.
:drinkers:
hidrazin - майстор
нед сеп 22, 2024 8:16 amvalentino76bs написа:
Наказанието на този какво трябва да е?
Що бре? Я виж колко добре е тапицирал старото табло. :-D
Е ся че бАшоните с главата надолу е друга бира.
Да не го е правил някой тъмнозелен?
:partyman:

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: