Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ЗДРАВЕЙТЕ!Трябва ми помощ за направа на схема за озвучаване на голям магазин.Трябва да се свържат 20 говорителя,а не знам как да го направя.Моля споделете мнение и опит!
Последна промяна от stoinov_61 на вт фев 03, 2009 5:18 pm, променено общо 1 път.
pavelvasilev - специалист
stoinov_61 написа:
ЗДРАВЕЙТЕ!Трябва ми помощ за направа на схема за озвучаване на голям магазин.Трябва да се свържат 20 говорителя,а незнам как да го направя.Моля споделете мнение и опит!
www.bgaudio.org Там има много компетентни хора и специалисти в тази област ще ти помогнат с инфо :)
Това начинание не е за обикновенни хора смисъл трябва да имаш схемата на самото помещение кубатурата и общия брой ватове на говорителите по схемата се изчислява кои говорител къде да се постави квадратурата на кабелите свързващи отделните говорители и аз лично ти препоръчвам на колегата форума... там ще ти направят всичко :)
mitcd - специалист
Намираш ресивър 7х100 Вата,14 броя говорители по 8 Ом на 50Вата(или 7 по 4 ом-зависи колко ти е помещението) .2х2 в паралел.Разпределяш ги равномерно .Аз така направих за помещение към 200 м2 с таванни говорители и за фоново озвучаване е ОК .Като са повече тонколоните звукът се разпределя по равномерно и не дразни тези които са най близо до тонколоната.
ПС.Като ходиш на банкет гледай да си на маса по далеко от тонколоната и кенефа :-D
Магазина е на 2 етажа. Ще се озвучава само по коридорите. Повечето са с ширина не повече от 1.50м. и височина 2.50м. във форма на буквата" П". Мисля, че озвучаването ще е по удачно със 100W усилвател. Говорителите да с трансформатор и за окачен таван. Показаха ми 8 омови, това достатъчно ли е или е малко? Също мога ли да ги навържа всичките в паралел? Чакам за други идеи.
mitcd - специалист
Тези говорители които са с трансформатори са си чисти радио точки.Ако не държиш толкова на качеството става,но имай в предвид ,че и усилвателя трябва да е на изхода с траф.Колко говорителя искаш да слагаш?
plamen6100 - специалист
С разделителни трансформатори се прави за тази цел, водят се с вход 70, 100V и изход 4,8 ома /с каефициент 1/10 за твоя случай ще е ок. Усилвател 2х100W ще ти свърши работа и 2 кръка/ L и R/ с по 10 трансформатора в паралел и 20 говорители 10-ина W/8 ома. И си измери първичните намотки на трафчетата да си ги съгласуваш/като ги свържеш в паралел да ди доиде кам 8 ома - за изхода на стъпалото

Тема "Озвучаване на помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: