• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Сликовете имат по-голяма контактна площ с асфалта :)
gogo7777 - майстор
пон сеп 23, 2024 1:19 pmMamaMy написа:
.....и по-слабо сцепление с него.
Чирачетата - специалист
пон сеп 23, 2024 10:18 amsilent написа:
И аз карах 10г един зимен Бриджстоун последните няколко години целогодишно. Гумите до последно бяха адекватни и не са ми създавали неприятности. Накрая ги смених защото се появиха микро пукнатини по протектора с доста добър остатъчен грайфер.
За тези 10 години, колко хиляди километра мина ?
silent - майстор
Не зная вероятно към или над 80х.отдавна беше.Колата ми беше такава-не пипаше гумите като вероятно и аз имам заслуга...
silent - майстор
Мишлен преди няколко години официално декларираха че живота на гумите е 10г. след което трябва да се подменят така че не виждам основание за хейтърство към тези които си карат гумите по 10г.
MamaMy - майстор
пон сеп 23, 2024 1:35 pmgogo7777 написа:
пон сеп 23, 2024 1:19 pmMamaMy написа:
.....и по-слабо сцепление с него.
Едва ли можеш да си докажеш твърдението. Все пак във Ф1 едва ли са толкова прости. Там карат основно на сликове. Имал съм досег с фабрични такива.
torbalan - Дървен философ
пон сеп 23, 2024 7:44 pmMamaMy написа:
....
Едва ли можеш да си докажеш твърдението. Все пак във Ф1 едва ли са толкова прости. Там карат основно на сликове. Имал съм досег с фабрични такива.
Във Ф1 карат при идеални условия. Чиста писта, слънчево време и т.н. И спроектирани за тези условия гуми (не знам дали са сликове, или не).
Като завали дъжд - слагат гуми за дъжд. На сняг, кал и т.н. изобщо не карат.
Ние караме в различни условия, често пъти мнооого далеч от идеалните.
Сликовете може да са супер на сух, чист път, но една локва или малко пясък на завоя и си извън пътя...
gogo7777 - майстор
пон сеп 23, 2024 6:29 pmsilent написа:
Мишлен преди няколко години официално декларираха че живота на гумите е 10г. след което трябва да се подменят така че не виждам основание за хейтърство към тези които си карат гумите по 10г.

За 10 години каране, Мишлен може само да си мечтаят......както и ти......ааааа и Трифон :lol:

:drinkers:
MamaMy - майстор
Може и така да е, но това не им намалява сцеплението с асфалта. Не виждам някъде да съм писал сцепление с макадам, с пясък или с вода.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: