• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон сеп 23, 2024 11:10 pmhidrazin написа:

И каква им беше файдата, че асфалтът им опънат и без дупки, банкетът почистен??
“Как ме мъчи всеки ден тоз въпрос трагичен - хем да бъда откровен, хем да бъда симпатичен”
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт сеп 24, 2024 7:16 amТрифон П.Трифонов написа:
“Как ме мъчи всеки ден тоз въпрос трагичен - хем да бъда откровен, хем да бъда симпатичен”
Няма смисъл :cool:

Много ми харесват многото почивни дни
И на мен. Моите, обаче, не са обвързани с официалния календар.
DundyTheCroc - майстор
10 години ама друг път. Преди време се качвам зимата на колата на бащата, гумите Vredestein нещо си, 8 годишни, карани само зимата, съхранявани в хладно и сухо мазе, станали твърди на галош и се разпадат, караш и хвърчат парчета. Моите летни в момента са Vredestein Sportrac 5, пряко сили на 20к километра, грайфер над 6мм, втвърдени, целите напукани и в микро шупли. Зимните ми са на към 7 години и няма 5к км, карани само зимата, съхранявани на сухо и хладно, грайфер над 7мм, ама вече на пипане са си твърди, усеща се и във возията, и в поведението на колата. Почти не карам аз и реално съм направил адски компромис със смяната им, отдавна трябваше и двата комплекта да са в кофата. Който иска да си кара 12 годишните галоши, ама да не забравя, че единствено гумата държи колата на пътя.
MamaMy - майстор
Единствените ми гуми които останаха меки през всичките си години бяха Nokian Hakkapeliitta 2 и Gislaved Nord Frost 3. Официално си пишеха, че съдържат силикон и може би това е причината. Разликата между двете гуми беше, че докато при Нокия-та целият гумен слой беше еднороден, при Гиславед-а се отличаваха рязко два слоя. Последната им година грайфера си стоеше мек и дълбок и освен по заоблените ламели, по нищо от него не им личаха 10-те годинки. Основата обаче видимо беше остаряла. Имаше дребни пукнатини по целия борд почти до грайфера. Там си личеше къде са съединени двата материала. Те се различаваха и по цвят. Докато грайфера сивееше, борда кафенееше.
вт сеп 24, 2024 9:29 amDundyTheCroc написа:
10 години ама друг път. Преди време се качвам зимата на колата на бащата, гумите Vredestein нещо си, 8 годишни, карани само зимата, съхранявани в хладно и сухо мазе, станали твърди на галош и се разпадат, караш и хвърчат парчета. Моите летни в момента са Vredestein Sportrac 5, пряко сили на 20к километра, грайфер над 6мм, втвърдени, целите напукани и в микро шупли. Зимните ми са на към 7 години и няма 5к км, карани само зимата, съхранявани на сухо и хладно, грайфер над 7мм, ама вече на пипане са си твърди, усеща се и във возията, и в поведението на колата. Почти не карам аз и реално съм направил адски компромис със смяната им, отдавна трябваше и двата комплекта да са в кофата. Който иска да си кара 12 годишните галоши, ама да не забравя, че единствено гумата държи колата на пътя.
Дънди!!! Слизам да снимам. Ще те попитам за предполагаем "дот"- дата на производство (дота е друго).
Това, понеже упоемна бранд и моделът му.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт сеп 24, 2024 2:11 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт сеп 24, 2024 7:44 amТрифон П.Трифонов написа:
И на мен. Моите, обаче, не са обвързани с официалния календар.
Работя когато си искам, обаче в почивни дни градът се опразва и си е разкош
Дънди, гумите, всякакви и много гуми, отдавна ме държат на пътя.
Вие си ги сменяйте и по луната ако искате, може и според цикълът на благоверната- дано е редовен!
Понеже спомена производител с моделът му...
https://photos.app.goo.gl/RWgBbenVXzE463TAA
Купувани са на 50% от цената- стари гуми.
Карах ги 2020 или 21ва, до бракуването на колата тази година, сезон лето. Навъртяни над 30х км по всевъзможни адвенчър маршрути в милата ни родина- пещери, реки, язовири...

Другите, вече на 14 години, плюс една дърта мишленка.
https://photos.app.goo.gl/hv8dvp48PgvmeL4j9
Полската гума, под шапката на Гудиар, дори изклежда по свежа от нискоземната.
За микропукнатини ли идеше реч?!
Да, виждал съм 5 годишна зимна гума, нацепена като на стара баба петата.
При мен такива гуми не попадат. Учудващо е- дали на късмет и все на мен?!

Клавиатурковци!!!

пп. Бат кемал, кадрите са крадени. Парят още, но аз съм Fireprof.

пп1. Дънди, прегледах ти гумените мнения в онзи форум. И там имаш изцепки. Едната е за показаната от мен гума. Навсякъде ги плюят, без да са карали автомобил с такива.
DundyTheCroc - майстор
Не мога да ти видя на клипа каква е гумата дори, ма карай, аз съм се изцепил, гумата се нацепила, боли ме дедовия с какво караш и в коя нива ще се хвърлиш зимата :weedman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: