• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
chapara - майстор
Върнах се малко назад в темата.
Майките трябва да са две по дължината, с три ще пречупиш равнината!
Мрежата се реже с тенекиджийска ножица. Стружки не ти трябват в помещението,, особено забити по шпакловката!
Нарежи мрежа, ивици по 30см, за под майките, а когато правиш замазката ще сложиш паната, те си имат горна и долна част, разгледай мрежата, коите ще застъпят 30 сантиметровите.
Майките по на 40см,от стените и работош с 2 метровия мастар в средата, а после пълниш страниците. Не вади майките сложи им пвц мрежа отгоре, тънко .шпаклована с лепило.
Иванич - напреднал
ср сеп 11, 2024 11:04 amchapara написа:
Не вади майките сложи им пвц мрежа отгоре, тънко .шпаклована с лепило.
Здр, ако ще слагам мрежово пано, предварително ще го нарежа на ивици,
После измитам и прахосмуча, към прахосмук съм направил як филтър за прахуляк и стр, боклук,
Ако иска някой да си направи , ще му кажа как става, просто, бързо и лесно, и евтино най-вече.,

С двуметр мастар ще е Ок за това тясно кухне,

Тука за ваденето на майките, тоест пластмасовите водачи имаш предвид, разбирам,
Ще ги вадя, ако ги оставя, нямат добра адхезия., после може да се разхлопат вътре в мазилката, ще ми е кофти после,

Казваш на две майки да правя нивелацията, обаче може и на три майки да стане, водачите са мн добри, широки пластмасови , сами се хлъзгат, На три майки ще е по Ок,
А замазка съм правил и винаги е била негъста, но и нерядка, и никога земновлажна не съм правил, Тука фатката е да има адхезиия с основата/панела сиреч, и овлажнявам добре основата/панела в случая, после чакам 2-3 дни и може да мятам теракота, мисля е добре,
някой чакат по 1 седмица да стегне Ок, то и така става , особенно ако имаш и друга работа да свършиш в някоя друга стая..

Утре ще свършвам с гипса, ако е Божа воля, Днеска направих, повечето работа по гипсинга, но дреболии останаха и една стена и половин комин,
Тука при шпакловката, най-важното е мастара да играе хоризонт и вертикал, и с молива отбелазвам къде "зяпа" мастара, после напластявам с мистрията и го суркама нагоре/надолу и лява/дясно, и като вземе ниво, и на другия ден като изсъхне, с дългата маламашка дооформям стената, и става бижу работа.
Обаче най-важното в случая е силния прожекто 250/300 вата, Осветява цялата стена и се виждат всички подробности, по майсторлъка ми, Отдавна ползвам Лед прожектор, идеална работа върши, по рано я карах на две лампи, ама лампите са тегава работа,

Абе винаги има нещо допълнително: я някоя покупка по магазин да те юрнат, я нещо си забравил, а още малко матриал да взема за всеки случай, все нещо излиза и забавя графика,
Ама като има мерак, и малко мъни стават нещата

А за този цимент Премиум дето съм взел 2 торби, кво да го правя, щото фактурата остана в джоба на товарача, и вече край , немам фактура и не мога го върна,
Ама следващия път, няма да им мине номера, да ми прибират фактурата, ще има ..
Е нищо, ще купя друг цимент..
Поздрави на всички.
chapara - майстор
Цимента слагай по малко с другия и стига хамалува😄
Иванич - напреднал
ср сеп 11, 2024 9:50 pmchapara написа:
Бързо намерих /Цимент 12,5 предназначен за : за замазки и строителни разтвори./, в Топлива има бол, да живей Гугъла, ура,
ония две торби ще ги приложа на друго място, таман на паркинга ни има две големи дупки в асфалта,
Иванич - напреднал
пет сеп 13, 2024 8:04 amИванич написа:
ср сеп 11, 2024 9:50 pmchapara написа:
Бързо намерих /Цимент 12,5 предназначен за : за замазки и строителни разтвори./
Здр, вчера пуснах лазерния нивел да видя какво ще е нивото на кухнята и как ще се върже за нивото в коридора.
То винаги се почва от коридора , ама винаги се мерят и всички стаи , че да се види в коя стая какво ниво има, и как ще се сходят всички стаи и коридора на едно ниво,
И като пуснах лазарния да освети положението , се оказа че нивото на замазката ми в кухнята , ще е с 2,5 см по-високо от нивото на коридора,
а той е с положен теракот от бай Тошово време. И като сметна в завършен вид кво стаа, значи ми идва на 4, см. по високо ниво в кухнята, при готов под с теракот, дано сте ме разбрали за кво говоря ..

Щото отиваме на , На крив под в кухнята както си е бил по рано, или на зъб/рампа/откос от 4 см , кухня /коридор,
е , мама му стара, сега какво ще ми подскажете колеги , какъв е добрия вариант ?

Тия трудоваци навремето са почнали от коридора , ама не са изчислили стаите добре , и ако пусна лазар в другите стаи сигурно, и там ще се окаже денивилация поне 1,5 см..
chapara - майстор
Залъгване. Прави, но нехоризонтални подове, често срещано явление. Шкафовете после регулираш с крачетата, слагаш базата и туй то.
MamaMy - майстор
Прагове на вратите ще решат казуса. Не е най-доброто, но е решение. Все пак вратите се отварят на вътре към помещенията и ще се наложи да се отрежат. Визуално един праг от гранит примерно не "притеснява" погледа.
MamaMy - майстор
Чапи, не винаги спецовете са прави. При наличие на прагове и евентуално наводнение каквото се случи съвсем на скоро заради режима на водата, щетите са ограничени до нивото на праговете само в коридора. Водата е дошла при забравен отворен кран. Сифона на мивката в банята не е смогнал и тя е преляла. Дошло е ред на подовия сифон. И той не е смогнал, та накрая през прага в коридора. Заварих езеро при отваряне на входната врата. Още няколко часа и щеше да прелее единия праг. Резултата е 32м3 вода за 4-5 дни. Всички останали помещения са абсолютно сухи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт сеп 24, 2024 8:32 amИванич написа:

...пуснах лазарния да освети положението , се оказа че нивото на замазката ми в кухнята , ще е с 2,5 см по-високо от нивото на коридора,
...
Голям ремонт, голямо кумене... Почвай да сваляш нивото в кухнята, че инак ще ти четем драмите метър по метър до догодина до амина
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Подова замазка на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: